ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Slanje novca iz USA svojima u EX-YU » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 05.03.2016, 08:15
elefteros elefteros je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku elefteros
Nepromenjeno

Jeste li smislili neki novi hack u međuvremenu?

Mene je takođe zanimao obrnuti transfer, ali ću se i sam svakako pozabaviti ovom temom uskoro jer pišem tekst klincima koji idu na Work and travel program o transferu novca. Dosta sam fora ovde pokupio...
Staro 07.03.2016, 12:27
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Mislim da je Telenor banka, jedna od povoljnijih za primanje novca iz inostranstva. Ovo važi samo za Srbiju, jer ne znam da li je ima i u okruženju. Održavanje računa je besplatno, samo izdavanje kartice se plaća. Ne znam koliko se plaća slanje preko drugih banaka, ali ovo svakako treba proveriti.
Prednost je što na bankomatu mogu euri da se podižu, a račun radi samo u 5 valuta, tako da neko bez problema može da vam šalje dolare, bez da se vrši neka naknadna konverzija.
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 07.03.2016, 13:52
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar Prikaz poruke
Mislim da je Telenor banka, jedna od povoljnijih za primanje novca iz inostranstva. Ovo važi samo za Srbiju, jer ne znam da li je ima i u okruženju. Održavanje računa je besplatno, samo izdavanje kartice se plaća. Ne znam koliko se plaća slanje preko drugih banaka, ali ovo svakako treba proveriti.
Prednost je što na bankomatu mogu euri da se podižu, a račun radi samo u 5 valuta, tako da neko bez problema može da vam šalje dolare, bez da se vrši neka naknadna konverzija.
Koja god da je banka u Srbiji u pitanju, mi odavde i dalje ne mozemo da zaobidjemo tih $45 za wire transfer, sto jedino moze da se isplati kod velikih kolicina novca. Za manje kolicine - tipa $500 mesecno se i dalje vise isplati poslati debitnu karticu neke americke banke u Srbiju. Cak i MoneyGram fee je za taj iznos manji od $45...
Staro 07.03.2016, 14:49
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Koja god da je banka u Srbiji u pitanju, mi odavde i dalje ne mozemo da zaobidjemo tih $45 za wire transfer, sto jedino moze da se isplati kod velikih kolicina novca. Za manje kolicine - tipa $500 mesecno se i dalje vise isplati poslati debitnu karticu neke americke banke u Srbiju. Cak i MoneyGram fee je za taj iznos manji od $45...
Ovo sto je Magelan rekao je totalno tacno.
U Bosni smo mami dali karticu na njeno ime (sestrin checking account u USAA banci) i onda ona na bankomatu vadi koliko joj je potrebno, mislim da je limit 500 KM na ATM. Dok je bila na Chase naplacivali su foreign ATM use fee, sad s ovom ni to ne naplacuju, samo konverziju.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 07.03.2016, 18:17
elefteros elefteros je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
Pošalji Skype™ poruku korisniku elefteros
Nepromenjeno

Hej društvo, hvala na odgovorima.

Inače, slično pitanje sam postavio na grupama na kojima se klinci informišu o programu i dobio sam nekoliko zanimljivih odgovora koje moram da proverim:

1. PayPall gift opcija - navodno nema provizije, ili je minimalna. Napisala mi je devojka iz Hrvatske
2. Ria money - prvih mesec dana nema provizije uopšte, ali mislim da postoji limit za slanje - ovo mi je stiglo od devojke iz Srbije
3. Payoneer - provizija minimalna
4. Skrill - sličan fazon, bivši moneybooker valjda...

Ovo sve treba da proverim, pa ću negde okačiti link kada bude gotovo.

Inače, sistem slanja iz Amerike putem prijatelja i rođaka je jedan dečko iz HR nazvao simpatičnim imenom - Balkan Express
Staro 08.05.2016, 05:43
sneskic sneskic je offline
Drug član

Datum prijave: 28.05.2014
US lokacija: California
Nepromenjeno

Vecina ljudi koliko sam u toku razgovora sa njima zakljucila praktikuje da jednu karticu da porodici tako da mogu uvijek da podignu novac bez nekih velikih provizija. ja sma slala preko western uniona ali prenos sa bankovnog racuna i da taj neko podigne kes i samo me je ispalo 25$ i plus dobijas neke poene pa te nekad dodje i besplatno a kad vide da cesto saljes posalju ti Wu katicu pa imas masu povoljnosti.
Reply With Quote
Staro 08.06.2016, 19:59
Mrs.Ryan's Avatar
Mrs.Ryan Mrs.Ryan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2015
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Da li je neko koristio Paypal i Visa poklon karticu Erste banke?

Markoss i vi ostali sa zenama i decom u Srbiji, kako najpovoljnije saljete pare?
CN 2016EU00001xxx
11.07.2015. Poslat DS-260
10.10.2015. Ponovo poslat DS-260
06.01.2016. Intervju
18.04.2016. Vize odobrene
Reply With Quote
Staro 11.06.2016, 19:16
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Imas moneygram ali najmanju priviziju uzima banka kad se salje sa racuna na racun
Reply With Quote
Staro 26.01.2017, 10:28
Eliass Eliass je offline
Član

Datum prijave: 27.09.2016
Nepromenjeno

Jedno pitanje recimo imas dugorocni kredit za stan u Srbiji a odes da zivis u Americi kako se placa mesecna rata za stan, da li postoje mogucnosti banka sa bankom ili mora da se salje novac nekom clanu porodice pa da onda on to placa?
Reply With Quote
Staro 26.01.2017, 12:35
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Eliass Prikaz poruke
Jedno pitanje recimo imas dugorocni kredit za stan u Srbiji a odes da zivis u Americi kako se placa mesecna rata za stan, da li postoje mogucnosti banka sa bankom ili mora da se salje novac nekom clanu porodice pa da onda on to placa?
Ako imas novac u toj banci gdje si podigao kredit, mozes otvoriti trajni nalog sa kojeg ce ti se skidati iznos rate. Naravno, moras obezbijediti da imas dovoljno sredstava na racunu tako sto ces prebacivati sa svog racuna u USA, o cemu je bilo govora ovdje. Tvoja banka ce ti to najbolje objasniti - ima par caka oko konverzije, eurskih i racuna u lokalnim valutama itd (npr. prilikom otvaranja racuna, trazi da ti jedna od 'dostupnih' valuta budu dolari, jer su po defaultu euri).

Isto tako, to mozes raditi i direkto sa svog racuna u Americi (standing order), ali opet, vidi sa samom bankom sta ti je najbolje.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja