![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Slanje novca iz USA svojima u EX-YU » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Jeste li smislili neki novi hack u međuvremenu?
![]() Mene je takođe zanimao obrnuti transfer, ali ću se i sam svakako pozabaviti ovom temom uskoro jer pišem tekst klincima koji idu na Work and travel program o transferu novca. Dosta sam fora ovde pokupio...
|
||||
|
||||
|
Mislim da je Telenor banka, jedna od povoljnijih za primanje novca iz inostranstva. Ovo važi samo za Srbiju, jer ne znam da li je ima i u okruženju. Održavanje računa je besplatno, samo izdavanje kartice se plaća. Ne znam koliko se plaća slanje preko drugih banaka, ali ovo svakako treba proveriti.
Prednost je što na bankomatu mogu euri da se podižu, a račun radi samo u 5 valuta, tako da neko bez problema može da vam šalje dolare, bez da se vrši neka naknadna konverzija.
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
U Bosni smo mami dali karticu na njeno ime (sestrin checking account u USAA banci) i onda ona na bankomatu vadi koliko joj je potrebno, mislim da je limit 500 KM na ATM. Dok je bila na Chase naplacivali su foreign ATM use fee, sad s ovom ni to ne naplacuju, samo konverziju.
|
|||
|
|||
|
Hej društvo, hvala na odgovorima.
Inače, slično pitanje sam postavio na grupama na kojima se klinci informišu o programu i dobio sam nekoliko zanimljivih odgovora koje moram da proverim: 1. PayPall gift opcija - navodno nema provizije, ili je minimalna. Napisala mi je devojka iz Hrvatske 2. Ria money - prvih mesec dana nema provizije uopšte, ali mislim da postoji limit za slanje - ovo mi je stiglo od devojke iz Srbije 3. Payoneer - provizija minimalna 4. Skrill - sličan fazon, bivši moneybooker valjda... Ovo sve treba da proverim, pa ću negde okačiti link kada bude gotovo. Inače, sistem slanja iz Amerike putem prijatelja i rođaka je jedan dečko iz HR nazvao simpatičnim imenom - Balkan Express
|
|||
|
|||
|
Vecina ljudi koliko sam u toku razgovora sa njima zakljucila praktikuje da jednu karticu da porodici tako da mogu uvijek da podignu novac bez nekih velikih provizija. ja sma slala preko western uniona ali prenos sa bankovnog racuna i da taj neko podigne kes i samo me je ispalo 25$ i plus dobijas neke poene pa te nekad dodje i besplatno a kad vide da cesto saljes posalju ti Wu katicu pa imas masu povoljnosti.
|
|
|
||||
|
||||
|
Da li je neko koristio Paypal i Visa poklon karticu Erste banke?
Markoss i vi ostali sa zenama i decom u Srbiji, kako najpovoljnije saljete pare?
DV-2016 Prvi put, dve prijave 05.05.2015. "Session time out" 07.05.2015. SELECTED! ![]() CN 2016EU00001xxx 11.07.2015. Poslat DS-260 10.10.2015. Ponovo poslat DS-260 06.01.2016. Intervju 18.04.2016. Vize odobrene
|
|
|
|||
|
|||
|
Imas moneygram ali najmanju priviziju uzima banka kad se salje sa racuna na racun
|
|
|
|||
|
|||
|
Jedno pitanje recimo imas dugorocni kredit za stan u Srbiji a odes da zivis u Americi kako se placa mesecna rata za stan, da li postoje mogucnosti banka sa bankom ili mora da se salje novac nekom clanu porodice pa da onda on to placa?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Isto tako, to mozes raditi i direkto sa svog racuna u Americi (standing order), ali opet, vidi sa samom bankom sta ti je najbolje. |
![]() |
|
|