ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.03.2017, 09:12
boljeVreme boljeVreme je offline
Član

Datum prijave: 16.03.2017
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zmija Prikaz poruke
Ja platio green card 3 marta dobio broj slucaja (case) i otisao na uscis stranicu napravio akaunt unio podatke i sve i kad odem na check my case status pored receipt number ima last updated i ispod je prazno svaki dan ulazim refresujem ali nista.....sad posto sam ja vec u Americi i to sve a trebam polagati za auto i cdl nemogu nista bez green carda dok mi nestigne na adresu ili mogu sa onom vizom iz pasosa? Ako ima neko bolje upucen
Ta viza u pasosu ti mjenja GC sve dok plastika ne stigne na adresu u predvidjenom roku od 120 dana. Jesi dobio SSN?
Reply With Quote
Staro 17.03.2017, 19:24
zmija zmija je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik boljeVreme Prikaz poruke
Ta viza u pasosu ti mjenja GC sve dok plastika ne stigne na adresu u predvidjenom roku od 120 dana. Jesi dobio SSN?
Jesam, da li sa tim tj sa ssn i vizom u pasosu mogu na polaganje dok mi nedodje green card?
Reply With Quote
Staro 20.03.2017, 07:44
Kilimandzaro's Avatar
Kilimandzaro Kilimandzaro je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2016
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Nama stigose SSN juce. znaci 6 dana nakon "intervencije". ZK stigle meni i muzu, deci jos nisu. ALi sad lakse disem, kad trazis posao, mogu decu da prijavim na all kids (da bar za njih vise ne placam turisticko itd.).
Pisala sam na temi o poslovima da jos nismo nasli. Ovaj mesec je proleteo! Dok smo se skucili, decu u skolu upisali, dosta sa starijim radimo sad u ovoj fazi, cini mi se da se mladji lakse uklopio.
Nadam se da ce muz da nadje nesto uskoro posto ide na intervjue, a ja zavrsavam neki kurs za trazenje posla za skilled immigrants (vidi na temi trazenje posla) pa i ne zurim, pogotovo sto ide ovaj raspust a mama se vraca u Srbiju na mesec dana i nece imati ko da ih cuva. Nije da nisam u frci jer smo dosli sa skromnim budzetom. Planiram da pripremam za to vreme PMP i da vidim neki posao online ako moze.

od 2004 -2015 on and off pokusaji
DV 2017 izvuceni br. 23**
14.05.2016. DS260 popunjen
22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar)
30.09.2016. lekarski
11. 10. 2016. intervju i pozeleneli
Reply With Quote
Staro 21.03.2017, 19:07
zole189 zole189 je offline
Član

Datum prijave: 05.02.2017
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Da li moze nakon prvog ulaska da se izadje (recimo posle 10-tak dana) iz USA bez cekanja da se dobije GC na adresu?
Pitam iz prakticnih razloga kada recimo ljudi imaju 2-3 manje djece pa zele za pocetak da ih ostave na Balkanu kod djeda i bake, i da supruga kao dobitnik "uvede" muza pa da se recimo odmah vrati zbog djece, te kasnije dodje sa njima dok muz pripremi teren za sve njih. Jasno je kada je muz bude dobitnik, znam da on moze uci sam ako ne zeli i njih odmah da vodi.
Vidim da i ovaj fees za vizu usporava proces stizanja GC. Negdje sam procitao na vladinoj stranici da ne preporucuju izlazak dok se ne dobije GC, da mogu da zezaju samo sa vizom u pasosu oko novog izlaska-ulaska...

Last edited by zole189; 21.03.2017 at 19:16.
Reply With Quote
Staro 22.03.2017, 05:17
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zole189 Prikaz poruke
Da li moze nakon prvog ulaska da se izadje (recimo posle 10-tak dana) iz USA bez cekanja da se dobije GC na adresu?
Pitam iz prakticnih razloga kada recimo ljudi imaju 2-3 manje djece pa zele za pocetak da ih ostave na Balkanu kod djeda i bake, i da supruga kao dobitnik "uvede" muza pa da se recimo odmah vrati zbog djece, te kasnije dodje sa njima dok muz pripremi teren za sve njih. Jasno je kada je muz bude dobitnik, znam da on moze uci sam ako ne zeli i njih odmah da vodi.
Vidim da i ovaj fees za vizu usporava proces stizanja GC. Negdje sam procitao na vladinoj stranici da ne preporucuju izlazak dok se ne dobije GC, da mogu da zezaju samo sa vizom u pasosu oko novog izlaska-ulaska...
Bilo je vise puta na forumu: bracni par usao, muz ostao - supruga se vratila nakon 10 dana.
Zelene karte stigle na adresu u SAD i suprugina zelena karta poslata po poznaniku na Balkan.
Supruga sa djecom usla bez ikakvih problema. Bili 10 dana i vratili se na Balkan.
Stigle zelene karte i za djecu i poslate po poznaniku na Balkan. Nakon 5 mjeseci supruga i djeca ponovo usli bez ikakvih problema.
Tako je suprug imao godinu dana da se snadje prije nego supruga i djeca dodju za stalno
Reply With Quote
Staro 22.03.2017, 07:32
zole189 zole189 je offline
Član

Datum prijave: 05.02.2017
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Ok hvala na detaljnom odgovoru. Sad mi je jasnije da je to sve u okviru legalnih poteza. Jedino je upitna ekonomska strana tolikih putovanja.
Reply With Quote
Staro 25.03.2017, 09:04
damn.mm damn.mm je offline
Član

Datum prijave: 16.08.2016
Nepromenjeno

Suprugu i meni se desilo da nakon isteka roka od tri nedelje za stizanje SSN-a odemo do SSA i saznamo da nam socijalni brojevi uopšte nisu ni izdati kamo li poslati, a uredno smo popunili da se izdaju automatski. Tako da je naša preporuka ako se nekome žuri zbog posla itd, a velikoj većini se žuri, svakako odite do SSA i proverite da li vam je socijalni broj izdat i poslat, kako ne bi došli u našu situaciju da na SSN čekate preko mesec dana.
Pozdrav
Reply With Quote
Staro 25.03.2017, 19:34
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.02.2013
US lokacija: Chicago Illinois
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC Prikaz poruke
Jos jednom pitanje - zar vi nemate vec SSN? U vasim postovima ste naveli da ste radili ovde. SSN ostaje isti, samo se skida kondicija. Po zakonu, jedino zasticeni svedoci dobijaju novi SSN. Niko drugi ne moze da promeni jednom izdat SSN, cak i u slucaju kradje identiteta.

Sup.Mod.
Izvini druze, nisam ni video ovo. Da imali smo SSN, nije meni samo do broja koliko do fizicki kartice da bi izvadio vozacku, post paid telefona (na kraju smo uzeli pre paid i zadrzali nas uredjaj..) racuni banke ( na kraju sam u BoA) , za poslove (iole ozbiljniji poslovi) traze SSN po popuni aplikacije da se fotokopira....itd itd.. Ne bitno, pustili smo da prodje 3 nedelje i u Utorak pravac office.

2014 - 2 prijave, duplo nista
2015 - 2 prijave, duplo nista
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 26.03.2017, 04:57
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bokiit Prikaz poruke
Da imali smo SSN, nije meni samo do broja koliko do fizicki kartice da bi izvadio vozacku, post paid telefona (na kraju smo uzeli pre paid i zadrzali nas uredjaj..) racuni banke ( na kraju sam u BoA) , ....
Ja radim u banci pa ako nekom treba pomoc oko otvaranja racuna neka se javi na PP
Reply With Quote
Staro 26.03.2017, 05:14
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.02.2013
US lokacija: Chicago Illinois
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 Prikaz poruke
Ja radim u banci pa ako nekom treba pomoc oko otvaranja racuna neka se javi na PP
Hvala Tomislave. Ja sam otvorio u Ban of America, oni tamo ne traze. Svakako mozda se javi neko kome bude potrebna tvoja pomoc.

2014 - 2 prijave, duplo nista
2015 - 2 prijave, duplo nista
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja