![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Jesam, da li sa tim tj sa ssn i vizom u pasosu mogu na polaganje dok mi nedodje green card?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nama stigose SSN juce. znaci 6 dana nakon "intervencije". ZK stigle meni i muzu, deci jos nisu. ALi sad lakse disem, kad trazis posao, mogu decu da prijavim na all kids (da bar za njih vise ne placam turisticko itd.).
Pisala sam na temi o poslovima da jos nismo nasli. Ovaj mesec je proleteo! Dok smo se skucili, decu u skolu upisali, dosta sa starijim radimo sad u ovoj fazi, cini mi se da se mladji lakse uklopio. Nadam se da ce muz da nadje nesto uskoro posto ide na intervjue, a ja zavrsavam neki kurs za trazenje posla za skilled immigrants (vidi na temi trazenje posla) pa i ne zurim, pogotovo sto ide ovaj raspust a mama se vraca u Srbiju na mesec dana i nece imati ko da ih cuva. Nije da nisam u frci jer smo dosli sa skromnim budzetom. Planiram da pripremam za to vreme PMP i da vidim neki posao online ako moze.
blog: www.emogration.com FB: www.facebook.com/emogration www.facebook.com/JelenaCrafts od 2004 -2015 on and off pokusaji DV 2017 izvuceni br. 23** 14.05.2016. DS260 popunjen 22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar) 30.09.2016. lekarski 11. 10. 2016. intervju i pozeleneli ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Da li moze nakon prvog ulaska da se izadje (recimo posle 10-tak dana) iz USA bez cekanja da se dobije GC na adresu?
Pitam iz prakticnih razloga kada recimo ljudi imaju 2-3 manje djece pa zele za pocetak da ih ostave na Balkanu kod djeda i bake, i da supruga kao dobitnik "uvede" muza pa da se recimo odmah vrati zbog djece, te kasnije dodje sa njima dok muz pripremi teren za sve njih. Jasno je kada je muz bude dobitnik, znam da on moze uci sam ako ne zeli i njih odmah da vodi. Vidim da i ovaj fees za vizu usporava proces stizanja GC. Negdje sam procitao na vladinoj stranici da ne preporucuju izlazak dok se ne dobije GC, da mogu da zezaju samo sa vizom u pasosu oko novog izlaska-ulaska... Last edited by zole189; 21.03.2017 at 19:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zelene karte stigle na adresu u SAD i suprugina zelena karta poslata po poznaniku na Balkan. Supruga sa djecom usla bez ikakvih problema. Bili 10 dana i vratili se na Balkan. Stigle zelene karte i za djecu i poslate po poznaniku na Balkan. Nakon 5 mjeseci supruga i djeca ponovo usli bez ikakvih problema. Tako je suprug imao godinu dana da se snadje prije nego supruga i djeca dodju za stalno |
|
|||
|
|||
![]()
Ok hvala na detaljnom odgovoru. Sad mi je jasnije da je to sve u okviru legalnih poteza. Jedino je upitna ekonomska strana tolikih putovanja.
|
|
|||
|
|||
![]()
Suprugu i meni se desilo da nakon isteka roka od tri nedelje za stizanje SSN-a odemo do SSA i saznamo da nam socijalni brojevi uopšte nisu ni izdati kamo li poslati, a uredno smo popunili da se izdaju automatski. Tako da je naša preporuka ako se nekome žuri zbog posla itd, a velikoj većini se žuri, svakako odite do SSA i proverite da li vam je socijalni broj izdat i poslat, kako ne bi došli u našu situaciju da na SSN čekate preko mesec dana.
Pozdrav ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
____________________________ 2014 - 2 prijave, duplo nista 2015 - 2 prijave, duplo nista 2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX 25. Maj - poslat DS-260 27. Decembar - Zakazan lekarski 12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI 13. Januar - Vize u pasosu 04. Mart - ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ja radim u banci pa ako nekom treba pomoc oko otvaranja racuna neka se javi na PP
|
|
||||
|
||||
![]()
Hvala Tomislave. Ja sam otvorio u Ban of America, oni tamo ne traze. Svakako mozda se javi neko kome bude potrebna tvoja pomoc.
____________________________ 2014 - 2 prijave, duplo nista 2015 - 2 prijave, duplo nista 2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX 25. Maj - poslat DS-260 27. Decembar - Zakazan lekarski 12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI 13. Januar - Vize u pasosu 04. Mart - ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |