ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.01.2017, 21:28
joeshep1 joeshep1 je offline
Član

Datum prijave: 12.12.2016
US lokacija: New York
YU lokacija: HR
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bokiit Prikaz poruke
Hvala! Pa neki Mart je u opticaju. videcemo, mi bi veceras odma al gledamo da prevarimo zimu i da u Chicago ne idemo kad je ludnica tamo sa vremenom. bolje u bg na svome biti nego tamo juriti i stan i poslove i banke i dmv i imigraciono tralala
Sretan I ugodan let,kad god odlucite krenut.Eto mi bi zamolili za koju riječ o prvim iskustvima kad se snadjete I sve legne na svoje.Hvala unaprijed I uzivajte u pripremama :🍻
Reply With Quote
Staro 12.01.2017, 22:32
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.02.2013
US lokacija: Chicago Illinois
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joeshep1 Prikaz poruke
Sretan I ugodan let,kad god odlucite krenut.Eto mi bi zamolili za koju riječ o prvim iskustvima kad se snadjete I sve legne na svoje.Hvala unaprijed I uzivajte u pripremama :🍻
Hvala puno svima na cestitkama! Samo da vam kazem sta nam je uzeto od dokumenata: vencani list original, potvrdu iz SUDA, potvrdu iz mupa, i kopije diplome nosioca zelene karte srednje skole i fakulteta, medical.
Dodatno trazena dokumentacija na uvid samo (van onog standardnog) socijalni broj koji smo dobili na J1, originale dokumenata iz USCIS o produzecima B2 vize, par mailiva koje smo imali sa USCIS oki kasnjenja nekih dokumenata. Sve nam je to posle vracenilo

2014 - 2 prijave, duplo nista
2015 - 2 prijave, duplo nista
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 12.01.2017, 22:42
bojan1981's Avatar
bojan1981 bojan1981 je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2016
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Loura Prikaz poruke
E da, to imamo odavno, pa sam zaboravila da upisem. Hvala 😂

Supruga i ja spremili smo sledece papire:

1 - Izvod iz maticen knjige rodjenih
2 - Vencani list
3 - Potvrda o neosudjivanosti (MUP)
4 - Potvrda da se ne vodi krivicni postupak
5 - Potvrda o odsluzenom vojnom roku
6 - Svedocanstvo o zavrsenom skolovanju
7 - Pasosi (ponecemo i stare)
8 - Pozivno pismo
9 - Poslednja stranica DS-260
10 - Kovertu sa lekarskog pregleda
11 - Slike - 4kom 5x5
12 - Kopije svega navedenog
13 - Dokazi o vezi (slike sa vencanja, zajednicke slike, screen shot-ove sa FB, Viber-a, Whats app-a, SMS...)
14 - Po 330$

Nadam se da nista nisam izostavio.

BTW:
Intervju nam je zakazan za utorak 17. januar 2017. u 8:30.
Lekarski odradili 9.januara u Smiljanicevoj.
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight
Reply With Quote
Staro 13.01.2017, 10:13
Balucko Balucko je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2016
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojan1981 Prikaz poruke
Supruga i ja spremili smo sledece papire:

1 - Izvod iz maticen knjige rodjenih
2 - Vencani list
3 - Potvrda o neosudjivanosti (MUP)
4 - Potvrda da se ne vodi krivicni postupak
5 - Potvrda o odsluzenom vojnom roku
6 - Svedocanstvo o zavrsenom skolovanju
7 - Pasosi (ponecemo i stare)
8 - Pozivno pismo
9 - Poslednja stranica DS-260
10 - Kovertu sa lekarskog pregleda
11 - Slike - 4kom 5x5
12 - Kopije svega navedenog
13 - Dokazi o vezi (slike sa vencanja, zajednicke slike, screen shot-ove sa FB, Viber-a, Whats app-a, SMS...)
14 - Po 330$

Nadam se da nista nisam izostavio.

BTW:
Intervju nam je zakazan za utorak 17. januar 2017. u 8:30.
Lekarski odradili 9.januara u Smiljanicevoj.
Obavezno istapmajte ceo ds260 obrazac koji ste popunili,a ne samo poslednju stranu...za svaki slucaj.
20.01.2017. Lekarski pregled
02.02.2017. Intervju
06.02.2017. Vize odobrene
20.06.2017. Chicago,here we come!
Reply With Quote
Staro 13.01.2017, 11:37
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Ni sami ne znamo kako docekasmo ovaj dan i jos gore kako provedosmo vreme od 4 ( cetiri ) sata u ambasadi.
Zakazani u 8.30 dosli u 8.20 ulazimo u 9.00.
Poziv 1: Predaja pasosa na salteru, sedite i cekajte da vas pozovemo.
Poziv 2: Malo bockanja oko predhodne posete US od strane samog konzula nase gore list.
Poziv 3: Da nemate slike mozda? ( Cini mi se zaboravio da uzme na pozivu br 1)
Poziv 4: Otisci prstiju

Sve se ovo odvijalo u nekih sat ipo. I onda, "u Londonu muk" jedno 2 sata.
2 sata tisine, preispitivanja samih sebe, preispitivanja sta smo rekli, sta su oni mislili kad su pitali ovo a sta kad su pitali ono. Mozak kao loptica u fliperu.

Dok se mi tako preispitujemo, ja odlazim 7x u kupatilo, 4x pijem vodu i 2x citam pamflet o "obrezivanju zena" i malo mi falilo da uzmem deciju bojanku da bojim. Tek posle svega toga supruga konstatuje da smo sami u Ambasadi sa jos 2 osobe za useljenicku vizu. Nema j1 ni turisticke, ni svih onih koji idu u onaj desni deo od ulaznih vrata.
Vreme = 11.30.

Mozda su se naljutili ili zaboravili da postojimo. Cistacica pere staklo jednog od saltera dok druga skuplja djubre. Fjaront izgleda. Sta ces cekas i gledas CNN ( glupe li tv stanice )
11.55 NAPOKON! Nas broj da se javi na salter 3 recimo. U ovom momentu progutah srce koje je polako klizilo kroz levu nozdrvu i vratih ga nazad u pete. Amerikanka. Devojka. Simpa raspolozena i kao uz solju kafe: Cao, cestiteke za ovo i ono! Ide zakletva naglas. Malo pitanja o predhodnih 7 god nase veze pre braka. Malo nase slike, po koji lajk i 1 komentar ( bas ste bili deca na pocetku zabavljanja ). Zatim, cime smo se bavili po povratku iz USA i cime cemo se baviti u USA. Par hi hi ha ha uzdaha i onda ono za sta smo i dosli CESTITAM na izvlacenji I CESTITAM VASE VIZE SU ODOBRENE.
Opet sedi dok vas ne prozove onaj nase gore list da objasni sta i kako dalje. 15 min da se saberem posto sam se 4 sata oduzimao. Pasos rece mozda sutra ne brini zovem te. Krajnje ljubazni svi od kontrole na ulazu do momaka iz odrzavanja ambasade, obezbedjenja i devojke koja je na samom ulazu u deo gde su salteri.
Izgleda da smo bili jedini sa foruma i sa lutrjije uopste zakazani za danas.
Sve u svemu, "chivas druze volim te ja." Srecno svima!
Slican tajming kao i mi - bas je potrajalo. 'Sa suprugom 100 godina zajedno, samo sada smo se vencali', a izgleda da smo i obojica 'iz IT branse'. Da li toliko traje provere veze ili provera digitalnih otisaka tesko je prosuditi. A jes' taj CNN...
Reply With Quote
Staro 13.01.2017, 11:40
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik TOSIC Prikaz poruke
Drugari, evo da Vam se javim sa mojim utiscima.

Lekarski pregled

Zakazan za 09.01.2017. u 9:15 u ordinaciji u Smiljanicevoj. Dosao sam malo ranije jer je bio kijamet u Beogradu u ponedeljak, bez ikakvih problema usao ranije i odmah krenuo u proceduru. Svi su jako ljubazni. Odmah sam dao urin i izvadio krv. Nakon unosenja svih podataka, salju me u privatnu kliniku koja se nalazi u sklopu urgentnog centra - Clinicanova gde snimam pluca. Iz ordinacije su me zvali da se u 11 i 15 dalji pregled. Dok sam cekao snimke, upoznao sam prijatan par iz Cacka, gde smo razmenili malo iskustva i informacije koje imamo o papirima, Americi, poslu...Vracam se nazad u ordinaciju, tu me je doktorica pitala za istoriju bolesti i uradila sistematski pregled(visina, tezina, disanje, rad srca,itd) Sve ukupno jos 5 minuta. Dobijam sve informacije, kovertu, CD i kopiju vakcina koje moram da nosim u USA. Zavrseno sve u 12h.

Intervju

Zakazan za 11.01.2017. u 08:30. Krenuo sam iz NS u 6 sati, jer je sneg iznenadio sve u januaru . Haos na autoputu, mene hvata frka da li cu stici. Dolazim u ambasadu u 8:20. Dosta ljudi je vec cekalo ispred, izlazi obezbedjenje i objasnjava kako ide procedura oko prijave i ulaska. Jedino neprijatno iskustvo sam imao na ulazu. Jedan decko koji je dobio green card i ja smo predali licne karte, da provere gde smo i sta smo. Posle 3 puta provera, izlazi jedna gospodja koja kaze da nas nema na spisku da ne zna gde smo mi zakazali, da smo pogresili i da nas ta druga gospodja iz obezbedjenja posalje kuci. Tek se onda zaledih, ali ne od hladnoce Hteo sam da pokazem screenshot sa zakazanim intervjuom, i rece gospodja pa sto ne kazete da je lutrija, to je drugo. Kaze sacekacete jos malo (1,5h na onom minusu ispred ambasade, zaradismo hronicnu upalu zgloba... )
Elem, posle toga sve pohvale, svi su jako ljubazni, pocevsi i od radnika obezbedjenja, pa do svih zaposlenih u ambasadi.
-Uzeo sam broj, predao papire kod gospodina koji je drzao predavanja u American corner u Novom Sadu. Jako prijatan i ljubazan, uzima od dokumentacije sta mu treba, postavlja mi par pitanja i moli me da sacekam malo, za nastavak procedure.
-Nakon toga vrsi se placanje(mora ceo iznos u jednoj valuti, dolari ili dinari).
-Sledeca stanica davanje otisaka, i nakon toga prozivanje za razgovor sa konuzularkom.
-Pocela je razgovor na srpskom, pa smo i nastavili da pricamo na srpskom. Jako prijatna gospodja, sa par osnovnih pitanja(gde bih voleo da idem, sta da radim), nako toga polazem zakletvu, i govori mi da je viza odobrena i zeli mi sve najbolje, mnogo uspeha i srece.

Jako su organizovani, i sve ide lagano, vase je samo da uradite sta je do vas i pratite njihova upustva.

Moracu da cekam samo malo duze pasos, dok se ne dobijem "bosanski broj", ali to je desetak dana.

Plan je u martu-aprilu da idem, nisam hteo nista defitinitivno da odlcujem, dok ne zavrsim sve.

Srecno svima
Ako ste licno vozili i na uspesan intervju i nazad, da li se i vama pricinilo da automobil nekako bolje radi u povratku?
Reply With Quote
Staro 13.01.2017, 12:07
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.02.2013
US lokacija: Chicago Illinois
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Slican tajming kao i mi - bas je potrajalo. 'Sa suprugom 100 godina zajedno, samo sada smo se vencali', a izgleda da smo i obojica 'iz IT branse'. Da li toliko traje provere veze ili provera digitalnih otisaka tesko je prosuditi. A jes' taj CNN...
Pa kolega zelim vam kao i sebi jedno 100k godisnje😁 koja IT oblast je u pitanju?

2014 - 2 prijave, duplo nista
2015 - 2 prijave, duplo nista
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 13.01.2017, 13:30
Sookie Sookie je offline
Drug član

Datum prijave: 11.08.2016
US lokacija: TBD
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75 Prikaz poruke
Čestitke dobitnicima...

Btw, kada ste se logovali na ovu stranicu, nakon što ste izvučeni, a prije samog interview, šta vam je pisalo?

https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx

U meni je proradio crv sumnje da li sam ovo odradio do kraja...
Ako si dobio i spasio barcode po ispunjavanju DS obrazca onda jesi sve odradio do kraja.
Reply With Quote
Staro 13.01.2017, 17:42
TOSIC TOSIC je offline
Član

Datum prijave: 20.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Ako ste licno vozili i na uspesan intervju i nazad, da li se i vama pricinilo da automobil nekako bolje radi u povratku?
Posle sam stigao na sve strane, i do Bosne i nazad do Novog Sada. Mnogo je bolje isao auto
Reply With Quote
Staro 14.01.2017, 06:07
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Pa kolega zelim vam kao i sebi jedno 100k godisnje😁 koja IT oblast je u pitanju?
Samo 100k? Skoro da toliko imam i ovde i nikako ne mogu mnogo da odmaknem - ni tamo ni 'vamo. Mozda samo joj zimi malo blizi, ali se zato leti odaljim, tako da je godisnji prosek tu negde.
Elem, u pitanju je aplikativna oblast kalkulativnog tipa.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja