![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala Taji.....evo da prijavim da su nam danas 13-tog dana od dolaska stigle za svo troje i GC-s, prosto nisam mogao da verujem, raznoraznih iskustava sam se nacitao na forumu pa sam pomalo bio skeptik...ali evo posle nedelju dana SSN a posle dve GC. Jedino mi cudno sto nam kao zemlja pise Serbia and Montenegro a ne Serbia, ali valjda i oni vise ne mogu da pohavtaju sta smo....bitno je da su svi podaci tacni.
Case No: 2010EU000025xxx Prva koverta: 08.06.2009. Druga koverta: 01.03.2010. Završen lekarski: 10.04.2010. Zakazan intervju: 29.04.2010. Vizirani pasoši: 30.04.2010. Dobili GC i SSN u LA, CA: Avgust 2010 |
|
||||
|
||||
![]()
Svaka cast!
![]() A to za zemlju rodjenja jos uvek svima ispisuju Serbia&Montenegro pa budite bez brige. Good luck & enjoy the Golden State! |
|
||||
|
||||
![]()
I meni je SSN stigao posle nedelju dana a GC mi je stigao jutros posle tacno 6 nedelja. Obavezno otici u SSN Office po dolasku u USA iako ste naveli da vam automatski stigne SSN.
@ Ivan33 jel mislis na zemlju rodjenja, posto kod mene pise Montenegro jer sam tamo rodjen a inace ziveo sam u Srbiju ceo zivot i aplicirao sam iz Srbije.
Case Number: 2010EU00010717 Prva koverta stigla: 08.06.2009. Prva koverta vraćena: 11.06.2009. Druga koverta stigla: 09.11.2009. Zakazan intervju za 10.12.2009 - odložen za 10.02.2010. Završen lekarski pregled: 04.01.2010. Visa odobrena - 11.02.2010. U USA - od 03.06.2010. Last edited by mitar; 14.08.2010 at 21:36. |
|
|||
|
|||
![]()
U oktobru sa suprugom dolazim u Čikago. Pošto imamo poznanike u NYC, interesuje me da li postoji mogućnost da mi SSN i GC stignu u NYC, a ja da ih preuzmem iz Čikaga, ili moram da imam sigurnu adresu u gradu u koji planiramo dolazak.
|
||||
|
||||
![]()
Za SSN je neophodno ponovo prijaviti se jer iz nekog razloga Imigraciono i SSA ne komuniciraju i nikome SSN nije stigao automatski. U SSA ne moras da das adresu koju si ostavio prilikom popunjavanja papirologije za GC, a kada stignes u CHGO vec ces znati gde si odseo pa tu adresu i stavi u prijavi za SSN. Na tu adresu ce ti stici GC, a onda ti poznanici mogu da ti to posalju ili kako vec.
|
|
|||
|
|||
![]()
Oni koji znaju kad se popunjava SSN formular pod Citizenships,jel markiramo Legal Alien Allowed To Work ili US Citizen
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Znam da nisam drzavljanin,mislio sam mozda misle gradjanin,sta znam kako oni to ,za svaki slucaj pitam.Hvala
|
|
||||
|
||||
![]()
Ljudi, jel ima neko da je skoro stigao u Kaliforniju i prijavio se za SSN i GC?
E, to me zanima, koliko se ceka? U ambasadi tip me je malo uplasio, kaze na West Coast nevidjena navala i ceka se po 7-8 meseci da dodju dokumenta??! Pa nije valjda? A na East Coast dodje za nedelju dana rece isto... Kako cu ja prvi put kad budem isao ostati samo mesec dana, bas bih violeo da mogu da pokupim dokumenta pre nego se vratim u Jevropu pa ako neko ima blizu informaciju bio bih mu/joj (moram da se navikavam da budem politicki korektan) ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Moje iskustvo je drugacije:
SSN: cekao sam 6 (sest) dana od dana prijave do prijema SSN kartice. Jedini problem je bio sto sam prilikom prvog posjeta SSA poslusao sluzbenicu i otisao kuci i cekao, 'ako ne dodje SSN za x nedjelja, dodjite i popunite ovaj upitnik'. Nakon 10 dana cekanja otisao sam opet i samo se prijavio. Dakle ne cekajte, samo se prijavite. GC: 23 dana, po nekim datumima izgleda da je trebalo 10 dana dok me nisu evidentirali i zapoceli proces. ID: cim dobijete SSN mozete traziti ID. Vozacka: Mora se polagati ponovo, testovi i voznja. Testovi se mogu odmah polagati, nema cekanja (osim u redu). Datum za polaganje voznje je najteze dobiti i cesto se ceka i vise mjesec dana. Odlazak u neki manji DMV bi mogao pomoci. ID/Vozacka: dolaze postom za otprilike 3 sedmice.
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |