![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja nemam licnu niti cu da vadim, a vozacka mi stigla sinoc. |
|
||||
|
||||
![]()
Malo (više) sam neupućen u US zakone. Znam da svuda treba imati ID (ličnu) kartu. Zbog čega ona nije potrebna u USA?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da ne znam ni jednu osobu koja ima licnu kartu vec svi vozacku.
|
|
|||
|
|||
![]()
Za vozacke/ ID u DMV:
dobro se potrudite da naglasite da NECETE da vas prijave na biracki spisak!!! To je samo za Citizens a vi to niste, vi ste LPR i to im naglasite. https://www.thetelegraph.com/news/ar...7-13236413.php Ovog britanca nisu pitali, nego ga stavili na spisak (zato govorim da otvorite cetvero oci kad sta potpisujete u DMV) i jos je genije otisao u glasao jednom na izborima. Evo sad hoce da ga deportuju.
|
||||
|
||||
![]()
Hvala svima koji su odgovorili na moje pitanje. To je baš praktično. Ne moram da nosim dva dokumenta, niti da plaćam duple takse.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() no sad na redu, banka najverovatnije cu u Chase, pa ID i vozachka (u Illinois mozesh da imash obe ne znam za ostale drzhave.)
|
|||
|
|||
![]()
Cisto da se pohvalim da je stigao socijalni broj
![]() Aplicirao proslog ponedeljka 24.09. stigao 02.10. Ajd pa valjda ce i zelena uskoro, ovih dana pravac u banku pa guramo dalje ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ne mogu da verujem koja je ovo glupost sa SSN, kud sam uopste i oznacio da mi oni apliciraju za broj. Otisao prvi dan, bio i danas, otpalili mi kao sacekaj 3 nedelje pa onda dodji ako ne stigne, nista nisu ni hteli da gledaju u sistemu. A 100% sam ubedjen da nece stici i samo gubim vreme. Imam par poslova vec ali je problem za SSN iako moze da se radi bez njega, i9 proveravaju preko e-verify gde mora da se unese SSN, mada opet imaju uputstvo da se ne koristi e-verify ako osoba jos uvek nema SSN i da je diskriminacija ukoliko zbog toga ne zaposljavaju ljude.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |