![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Poslediplomske studije u Americi (Graduate studies) » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Jos da dodam da nemam neku bibliografiju iza sebe, ili skoro nikakvu. Imam samo jedno ucesce u jednom projektu od World Bank i diplomski, gdje sam istrazivanje radio godinu dana. Mozda bih mogao u toku iduce godine, uzeti ucesce na jos jednom i jedno istrazivanje da uradim i objavim uz pomoc profesora. Ne znam da li bi to bilo dovoljno, uz los prosjek, zatim preporuke od profesora i privatnika(rekoh da sam prakticar a ne teoreticar), naravno i dobre testove!? Sta ti mislis iz svog ugla? Naravno, tu ne mogu racunati na neke vrhunske univerzitete.
|
|||
|
|||
![]()
Ja mislim, uvek je bolje probati nego ne probati. To je stvarno kao lutrija. Ako se prijavis u pravo vreme na pravo mesto. Mozes biti vunderkind ali da ti prijava lose izgleda. Ja sam isla u Americki kultruni centar u Novom Sadu i nabudzila pismo prijave po mustrama iz tih knjiga.
Ja sam imala 52 ispita u pet godina, od cega 77 izlazenja na ispit - pismeni i usmeni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jos jedna stvar. Da li se moze mijenjati F2 status u F1, u USA?
|
|||
|
|||
![]()
Da ako se ta osoba upise na fakiltet. TOEFL i ostalo isto kao za onog na F1
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Onda kad dodjes i vidis da ako se trudis i radis ZNAS da ces imati A na kraju (nema ono Bog zna za 10, moj profa za 9 ja za 8 i tako to) bez obzira na profesora i njegove stavove.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Koje si sve preporuke predala?
|
|||
|
|||
![]()
Preporuke su bile: jedna sa faxa u Sarajevu (od profesorice sa strucnog predmeta), a druga od amerikanaca: koordinator sa programa gdje sam bila na stipendiji placeno od State Department.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jos bih htio da te pitam, a da ne budem dosadan, a to je: Jesi li imala kakvih radova prije mastera i koliko? ![]() Mislim na istrazivanja, projekte, objave u casopisima, strucnim savjetovanjima i sl.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |