![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
SSN izdaje druga služba i potpuno je besplatan. U većini slučajeva prihvate zahtev odmah i dobiješ ga za nekoliko dana. Retki su slučajevi da neko bude baksuz (ja jesam ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
GC stigao za ~mesec dana od ulaska.
Pratite status i vrlo je bitno da promenite adresu (USCIS i USPS) ako se preselite. |
|
||||
|
||||
![]()
Šta se desi ako ne platiš tih 220$ za izradu gc?,...............
|
|
|||
|
|||
![]()
Pocnu da ti stizu na adresu u U.S. da moras da platis, ili nista od GC.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mi jos nismo dobili SSN a pre 3 nedelje smo usli izgleda da ovde u Texasu to ide sporije 😂 znam da je i Svenson isto dugo cekao SSN, isla sam do office-a da vidim sta se dogadja kazu cekali su dugo na odgovor od Homeland security tako da treba da sacekamo jos 2 nedelje i da ce stici u tom periodu na adresu. A status za GC nam je juce promenjen tako da me ne bi cudilo da je dobijemo pre SSN. Sreca pa sam uspela da se zaposlim bez njega da uzmem broj u at&t i da otvorim racun u banci i osiguranje za auto
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
To sa Homeland Security proverom je istina. Verovatno nisu dobro zapisali broj cipela, pa su cekali da to proveri Chuck Norris (Texas Ranger) ![]() Salim se. To je najobicnija glupost. SSN treba da stigne za 2-3 nedelje. Neko jako brlja sa tim dokumentima. Na zalost, tako je u pocetku. Kasnije sve legne na svoje mesto. Svi smo bili nestrpljivi da dobijemo osnovna dokumenta, pa vozacku, pa kreditni skor, pa da nam zamene secured sa unsecured karticom... ![]() Pocetak je tezak. Ima puno pravila koja novopecene imigrante sprecavaju da se u pocetku bolje snadju. Da utesim sve nove imigrante: Oni koji su ovde rodjeni cekaju 21 godinu da mogu da kupe alkohol*, a mi smo mogli odmah. ![]() * Disclaimer: Ne podrzavam zloupotrebu alkohola. Drink responsibly. Don't drink and drive. Don't even think to drink before driving. ![]()
Generacija DV2018 ![]() Ubi bene, ibi patria ![]() Last edited by Svenson; 10.11.2019 at 01:59. Razlog: dopuna |
|
||||
|
||||
![]()
Stigli su nam SSN posle 23 dana napokon, a green cards ocekujem da nam stignu danas/sutra
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eeee stigla mi zelena karta ali - na pogresnu adresu hahahah
Na aerodromu sam predao VELIKIM SLOVIMA ISPISANU NOVU ADRESU, cak sam je rekao i onom neprijatnom policajcu na pasoskoj kontroli i dao kad sam bio u imigracionoj kancelariji i eto.. Fora je sto vise nije ni na staroj adresi nego je prosledjena negde, verovatno je u posti.. Videcu sutra ujutru. Inace to je skoro dva meseca od ulaska. Da, na uscisu mi se posle ulaska izgubila i stara adresa(koju sam predao u ambasadi) i skoro se pojavila adresa ali stara opet, tako da sam ja promenio adresu tamo i na usps pre nedelju dve, ne znam ni ja vise i eto, ni to nije pomoglo, karta je zauuuuveeek izgubljena.. Resicemo, nista strasno ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Cao svima, imam dva pitanja ako bi neko mogao da mi pomogne ili da me uputi gde da nadjem odgovore.
Prvo se tiče toga da li ja kad setim u Ameriku mogu da radim bez gc, ali sa ssn (koji već imam) ili moram da čekam i Green card da mi stigne na adresu? Drugo pitanje je oko minimalnog ostajanja, da li se mora ostajati odjednom 6 meseci ili npr 4 meseca, pa da se vratim ovde na jedno mesec pa opet da idem i sl? Hvala |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() 1.Moze da se radi pre dobijanja GC, licne karte/vozacke dozvole. 2.Ko dobije GC, postaje osoba sa stalnim boravkom. Moze kako hoce da izlazi i ulazi u USA. Za detaljnije informacije, postoji treca opcija od nazad u meniju (pretraga). ![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |