![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Novi sam na vasem forumu.
Posto nemam puno vremena zamolio bih Vas da mi pomognete na brzinu samo da odgovorite na par pitanja(posto vidim da je sve razbacano a nemam vremena kao sto vec rekoh). *Dolazim iz Bih i ove godine cu aplicirati za zelenu kartu *Srednje poznajem engleski jezik (uglavnom ga razumijem kad neko sporije prica ![]() *zavrsio sam ets smjer tehnicar racunarstva *21 godina *u USA nemam nikoga Interesuje me kada bi mi odobrili tu zelenu kartu kakve su mi sanse da nadjem posao posto sam trazio ovamo na monsteru gledam nesto oko racunara i informatike se stalno trazi fakultet i iskustvo a ja to nemam a npr. nasao sam jedan oglas gdje radnik na farmi ima 12$ po satu. Kakve su meni sanse da li bih se snasao tamo ako dolazim iz malog mjesta u BiH u tako veliku zemlju i ako tamo nemam nikoga da li bih imao nekakve dobiti ili bi sve otislo na rezije. Unapred zahvalan. |
|
|||
|
|||
![]()
1. Unaprijedi engleski
2. Imao bi dobiti puno, hrana razije i sve ostalo je prilicno jeftino u SADu, ako nemaš namjeru živjeti u nekom velikom i skupom gradu.. stanovanje je malo skuplje. 3. Prvo treba dobiti Green Card |
|
|||
|
|||
![]()
hvala buraz
jos samo da pitam ima li iko iz bih da je mlad kao ja i da zeli otici u obecanu zemlju i ako moze da mi ostavi link od fb da se tamo cujemo i postoji li ikakva grupa o ovome na fb pozz. |
|
|||
|
|||
![]()
U slučaju da te izvuku sljedeće godine, imaš puno većih briga/troškova nego razmišljati o tome kolika bi ti satnica bila tamo. Npr. moraš platiti vizu (330$, ljekarski oko 200KM, pa onda opet za vizu 165$, avionska karta oko 500$ ili više itd...).
12$ na sat je malo, jer ti to izađe onda negdje oko 1900$ mjesečno, dok od toga odbiješ porez i ostale troškove i ne ostane ti baš puno. Sve zavisi od toga gdje bi živio itd... ali do tada ima još vremena. Imaš najmanje 2 godine vremena a u slučaju da te izvuku i 3 dok ne dobiješ vizu u pasoš. Dovoljno vremena da se stekne radnog iskustva i/ili završi fakultet. |
|
|||
|
|||
![]()
koliko se dobija viza u procentima za Bih znate li mozda i da li ako posaljem zahtjeve sa 6 ili vise racunara sa drugacijih acounta imam vise sanse i da li ste to probavali
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa svojim podacima se mozes prijaviti samo jednom naravno.. prouci ti jos dobro upute kako se prijavljuje.. http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=9
|
|
|||
|
|||
![]()
iz BiH ukupan broj prijava za zadnje tri godine je bio:
2013: 6094 2014: 10356 2015: 12044 od tog broja prijavljenih, izvučeno je: 2013: 54 ili 0,89% 2014: 153 ili 1,48% 2015: 171 ili 1,42% ukoliko pošalješ više od jedne prijave bivaš automatski diskvalifikovan. Imaj na umu da uz prijavu moraš poslati i sliku pa onda nije teško skontati da si to ti jer je tvoja slika svaki put ista ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ok
ljudi hvala vam puno mozete izbrisati temu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pa sto da izbrisemo temu
![]() ![]() ![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Ne mozes bas tako reci da nemas vremena i da je razbacano. Sve je tesko na pocetku, pa tako i iscitati i ovaj forum ali moras se prihvatiti obaveza i sto vise saznati i uraditi sam.
Imas dosta vremena da u potpuosti istrazis i naucis americki nacin zivota, sistem i urednje. Samo se ti prijavi i nadaj se da ce te izvuci, pa tek kad te izvuku onda mastaj o ostalim stavrima. Nema veze sto si sam u USA, snaci ces se, neko ce ti pomoci. Evo ako te izvuku mozes doci kod mene za prvu pomoc, dok se malo na smjestis (do tad cu se ja valjda snaci ![]() Idu ljudi i snalaze se u bijelom svijetu. I ja sam dosao u USA prije 8 dana. Bice posla, nadjes nesto, bilo sta da radis da mozes u pocetku placati potrebe, a poslije se skolujes, ganjas kurseve, pokusas svoju diplomu unovciti, umijenjas poslove itd., uglavnom ogromne su mogucnosti samo se treba potruditi. Citaj forum, cekaj oktobar i prijavi se.
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
![]() |
Tags |
chicago, emigration, newonforum, usa |
|
|
![]() |