![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
To nije tacno, mozes da vozis sa medjunarodnom dozvolom 6 meseci. Ne verujem da mozes da polazes u USA ambasadi (bas ce oni da se cimaju oko toga).
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma to je već nerealno da oni po ambasadama organizuju polaganja. Smiješno!
Fino poneseš međunarodnu dozvolu za početak i to je to. Koliko ljudi uopšte uzimaju obuke i instruktore ili recimo koliko odlažu polaganje zbog prelaska na vožnju sa automatikom. Većina ljudi koja stigne tamo nije nikada ni vozila automatik?!
|
||||
|
||||
![]()
Pa automatik moze da bude samo laksi! Niko ovde ne uzima instruktore jer obicno roditelji uce decu da voze, postave one cunjeve i ajmo napred-nazad...
Testovi su smesni, dovoljno je jednom procitati tu knjizicu, sva pitanja su iz nje, samo treba malo razmisljati jer nekad budu cudno postavljena.. Da se razumemo ja nisam jos polagala voznju (testove jesam) jer sam katastrofa nesigurna (nisam ni u Srbiji vozila), a ucitelj mi je mnogo nervozan tip, kad mi kaze ajde ti vozis- najezim se! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ne razumijem te to "niko ovde ne uzima instruktore obično roditelji uče decu da voze"? Šta sa odraslima koji dolaze a nisu nikad vozili automatik? Kaži mi da li je zakonom obavezna obuka, koliko traje...?
|
||||
|
||||
![]()
Obuka je samo za decu do 18 godina. Tada treba voditi evidenciju kada i koliko casova je dete vozilo, ko ga je obucavao.Posle 18 -te ti ne treba dokaz.Polazes testove, onda voznju, dobijes privremenu dozvolu. Original stize postom.
Case Number: 21xxy Prva koverta: 14.05.2008. Poslati obrasci i slike:26.05.2008. U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008. Zakazan interviju: 15.05.2009. Druga koverta:26.03.2009. Viza u pasosu: 22.05.2009. U Americi od 20.08.2009. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
P.S. bez obzira sto ti dobijas imigrantsku vizu, ti tek postajes permanent resident onog trena kad predjes granicu Amerike i predas onu zutu kovertu na imigracionom salteru, a vozacke mogu da dobijaju samo drzavljani i oni koji imaju GC . . . |
|
||||
|
||||
![]()
petar, nije neophodan green card da bi polagao vozacki. Dovoljan je samo SSN.
Jer dosta djevojaka koje dodju ovde, nemaju green card vec samo SSN i polazu vozacki. Nemojte se uopste brinuti oko polaganja testova, jer je zaista dovoljno da procitate knjizicu. Svaka drzava ima svoje testove i vi kada polozite u jednoj drzavi i predjete u drugu da zivite u toj drugoj drzavi cete opet morati polagati ili testove ili voznju ili oboje (ovo zavisi od drzave u koju predjete da zivite). Na testovima imate 25 pitanja i ako odgovorite na 20 pitanja tacno test se zavrsava. Ja sam imao 21 pitanje, na 20 sam tacno odgovorio i imao jedan pogresan. Nakon 20 tacnih odgovora test se zavrsio. I napisali su da sam polozio sa 95% tacnosti. Iako na 4 pitanja nisam ni odgovarao. Sto se tice automatika, i ovih puteva, znakova i sl. ko je vozio u ex-yu ovo ce mu biti zaista presmijesno. Bukvalno je sve oznaceno i sve pise. Meni su na automatiku pokazali samo kako se mijenjaju brzine, ono izmedju P-parking, R-rikverc i D- drive iliti vozi.. i to je bilo to. Nemojte se oko toga sekirati. Ja sam samo pokrenuo pricu oko toga koji su vam dokazi neophodni da dokazete da zivite u toj drzavi.. i da je dobro da imate nekoga ko ce potvrditi da zivite kod njega. Bilo bi super da ta osoba zivi na adresi na koju primite SSN. P.S. Danas smo se uselili u svoj apartman. Sutra za praznik putujemo do Seattlea. Sretne praznike zelim svima..
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Nije mi jasno ako tvrdite da ne treba nikakva obuka ili slicno i nema instruktora,auto skole, ko vam onda pokazuje koriscenje automatskog menjaca?
Pa treba i probati voziti taj automatik a ne samo odmah na polaganje! Nemojte mi reci da ste svi tamo stigli i odmah bogom dobili znanje upravljanja automatskim menjacem! |
|
|||
|
|||
![]()
Mozes polagati i ako imas bilo koju vizu, ali u tom slucaju ti daju dozvolu do isteka vize (npr.studentska -radna)...
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E pa taj neko ce najverovatnije imati auto sa automatskim menjacem. On ce ti pokazati kako da ga postavis u polozaj D (drive) i pritisnes gas svojom desnom nogom i vozis, kad hoces da stanes ubacis menjac u P(parking). To ti je cela mudrost. Verovali ili ne savlada se za 10ak minuta. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |