![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Dobro je stefice da si to spomenula i potpuno si u pravu. Meni nije palo na pamet da to spomenem ali ipak treba, nek' se zna.
Igrom slucaja poznajem jedan nas bracni par ciji je sin ucestvovao u jednoj velikoj pljacki kasina prije dvije godine. Imao je drzavljanstvo vec vise od 5 godina kad se to desilo. Ulovili su ga, dobio je (navodno) 10 godina robije i kad izadje vani (navodno) postoji velika sansa da ga vrate nazad na Balkan. E sad, da li je to tacno ili su to fabrikovali nasi ljudi koji zive u istom mjestu kao i on, ne znam. Ako nadjem vremena potrazit cu ako ima negdje nesto u vezi takvih incidenata (sa srzavljanstvom) pa ako nadjem, zakacit cu ga ovdje. Ali u svakom slucaju, za sve nas mora da vazi - pamet u glavu, drzati se zakona, reda, rada i discipline i cijela Amerika je nasa a sa njom i cijeli svijet, zar ne ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
E. je.. ga, a ja bas mislio da se bacim na organizovani kriminal ako mi ne krene sa klosarskim poslovima... Salu na stranu, hvala na odgovoru, znaci svi smo zeleni dok ne promenimo pasose za 5 godina...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo ljudi!
Imam jedno pitanje. Gledao sam po forumu, ali nisam bas siguran da sam video da je bilo reci o tome. Ja putujem 10.06. u USA. Prvi odlazak kako bih aktivirao status, aplicirao za SSN i td. Interesuje me sledece:
Sve ovo me interesuje iz razloga sto bih mozda promenio adresu po dolasku, pa me interesuju solucije. U tom slucaju bih iznajmio stan/studio ili cak sobu ili hostel/hotel. Cilj mi je da ostanem mesec i po dana pa da se vratim u Srbiju, dovrsim preostale stvari, pa da se onda potom vratim u USA za stalno. Zbog toga mi u tom prvom periodu i nije vazno da li cu biti u iznajmljenom stanu, sobi ili hotelu. Jedno me samo interesuje, ukoliko bih iznajmljivao sobu, da li su potrebne odredjene mere predostroznosti kako se ne bi dogodilo da neko drugi umesto mene primi postu tj GC i SSN. Hvala vam svima na sugestijama ;-) Pozdrav!!! |
|
||||
|
||||
![]()
I SSN i GC ce da stignu obicnom postom, znaci postar ce da ostavi koverte u sanduce, na adresi koju si upisao jos kad si imao intervju u ambasadi. Jos ce te carinik na ulasku u USA pitati da li ces da ostavis tu adresu ili da upises neku novu. Ako nisi stavio nikakvu adresu, odmah kad dodjes idi direktno u SSN office i tamo reci na koju adresu da ti posalju (zapravo mislim da ces to svakako trebati uraditi, svejedno jesi li dao adresu ili ne).
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Stefice, hvala ti na pojasnjenju. Znaci, ako sam ispravno razumeo, stize kao najobicnija posta i ne moras biti prisutan kad postar dodje?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Posle nekoliko mukotrpnih telefonskih poziva uspeli smo u USCIS-u da promenimo adresu ali su GC ipak stigle na prvobitno datu adresu.. srecom to nije bio problem.. |
|
||||
|
||||
![]()
Najobicnijom mogucom postom stize. Mislim da Ameri ne misle da je to nesto posebno vazan dokument
![]() Zed, super da si se javio. Mene je zaista pitao carinik 3 puta jesam li sigurna da necu promjeniti adresu i je li to adresa na koju zelim da mi stignu SSN i GC. Nocturno ako imas nekoga od bliskih ljudi u gradu u koji ides, mozda je najbolje da das njihovu adresu ako ne misle da se sele bas taj mjesec.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi,
Sta je sve potrebno da se dobije SSN? Da li se placa prilikom apliciranja i koliko? Da li moze u bilo kom office-u ili je pozeljno da bude u onom kojem pripada podrucje gde vam je adresa? Hvala mnogo!!! Pozdrav! |
|
|||
|
|||
![]()
rodni list, pasos sa vizom i ispunjeni formular. neplaca se i mislim da moze u bilo kom SSA
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |