![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
jer rade do 16 pm, pa cu sutra da poranim. Da li je sad potrebno vaditi i ID ? i kako ta procedura izgleda? |
|
|
|||
|
|||
|
Kada sam u petak 09.04.2011. otisao da se prijavim za SSN broj, (jer vise nisam hteo da cekam da ga dobijem automatski, ) crnac na salteru nije znao sta treba da radi, pa je pitao kolegu do njega nekog zutaca, koji je posle malo premisljanja rekao da sacekam da dobijem GC. Odmah sam video da su to rekli onako napamet, jer im je to sigurnije i nece napraviti veliku stetu. Dobro . OK . Ja sam se spremao da ponovo odem u ponedeljak i da ponovim proceduru, da bih utvrdio da je to zaista tako kako oni kazu. (Moj je savet da se oko ovakvih situacija uvek postavi pitanje vise puta da bi ste bili sto sigurniji u tacnost odgovora koje dobijate, jer ipak su to i ovde samo salterski radnici koji nisu sveznajuci). U medjuvremenu mi je stigla GC (u nedelju !?) pa sam danas otisao ponovo do SS-office-a i obavio prijavu bez problema. Tako da nisam uspeo da saznam da li se SSN moze izvaditi pre dobijene GC. Takvo je moje iskustvo u Chicago-u.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Hvala na brzom i sazetom odgovoru. Izvinjavam se za sve eventualne slovne greske. tastaturu mi je ostavio u nasledje Tutankamon.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Salu na stranu, miroslav chicago, "...ponesi dovoljno kesa..", sta ovo znaci, koliko cash-a? 10, 50, 100 US$?
|
||||
|
||||
|
DMV - State of Illinois:
Driver's License - $30 State ID - $20 http://www.cyberdriveillinois.com/de...basicfees.html |
|
|
|||
|
|||
|
Score, ako ces vec vaditi vozacku ne treba ti i ID card, ID card je za nevozace. Miroslave, ti verovatno pitas za ID jer planiras da koristis gradski prevoz u Cikagu, je li? U suprotnom i za tebe vazi.
U svakom slucaju ne trebaju ti obe kartice, a u nekim drzavama je cak i zabranjeno posedovati oba dokumenta istovremeno. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Al' hvala na savetu i brizi prijatelju u svakom slucaju....
|
|||
|
|||
|
HTML kod:
[quote=coconut;22011]Score, ako ces vec vaditi vozacku ne treba ti i ID card, ID card je za nevozace. Miroslave, ti verovatno pitas za ID jer planiras da koristis gradski prevoz u Cikagu, je li? U suprotnom i za tebe vazi. U svakom slucaju ne trebaju ti obe kartice, a u nekim drzavama je cak i zabranjeno posedovati oba dokumenta istovremeno.[/quote] he,he.
|
![]() |
|
|