![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da se za razliku od Wiskonsena i ostalih manjih sredina ceka i krace vreme na taj SSN, u Chicago-u je meni trebalo 2 nedelje, nazalost mislim da sto je veca populacija to je duze vreme cekanja na SSN, ali takodje i od drzave do drzave i county-ja do okruga zavisi za koje vreme ces dobiti SSN. Definitivno je da ne mozes dobiti vozacku bes istoga, ali mislim da je manje vise univerzalno po svim drzavama da otvorish racun bez istog.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sad bi trebalo i vozacku da vadim. Kako je najbrze? Zna li neko? |
|
|||
|
|||
![]()
Ja nisam bila vozac u Srbiji, te sam prvo uzela i polozila testove uplatila casove i polaganje kod privatne agencije jer nisam ni automobil imala te sam sa 10 sati voznje i nekih mesec dana po polaganju testova dobila i vozacku. Takodje ne mozes na svim mestima dobiti DL moras pogledati koji tacno izdaje DL za vozace koji polazu vozacki po prvi put.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Konkretno:koliko kosta i koliko traje skola?Da li svako ko ima vozacku dozvolu moze da polaze za kamion?Da li nesto znaci vozacka dozvola za kamione iz Srbije? Da li se lako nalazi posao kao kamiondzija u USA,da li su potrebne preporuke ili ponzanstva,narocito ako nemas iskustva?Koliko se placa i kakvo je radno vreme(tj. koliko se odsustvuje od kuce)? Kakva su tvoja licna iskustva? Unapred hvala puno na odgovorima i puno srece u "novom" zivotu! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
@ Batisa
Vozio sam sa nasom roze, sva ofucana, nisam se ni trudio da vadim medjunarodnu jer je i ova dvojezicna... e sad, to sto ovde panduri ne znaju francuski, pa ne mogu ja o svemu da brinem :-)))) Slazem se sa natpisima da odmah treba otici u pripadajuce socijalno da bi se zatrazio SSN, nikako ne treba cekati i nadati se da vas je neko prijavio, jer najverovatnije nije i nece vam stici SSN ako sami ne pogurate. Mi smo to uradili odmah prvog radnog dana po prispecu, za svo troje istovremeno. Meni je stigao SSN za sedam dana, a mojoj zeni i klincu za jedno mesec dana, tako da sve teorije o malom vs. velikom mestu, danu predaje, razlicitim sluzbenicima i sl. padaju u vodu. Ovde nije bilo nikakvih razlika u pocetnim parametrima, pa je ipak vreme cekanja bilo drasticno duze za njih dvoje... kao da su znali da cu ja prvi da pocnem da sljakam, vozim i sl. Cudo je Amerika :-)
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Admin neka prebaci ovo na prigodnu temu posto sam pitala na ovoj temi automatski jer je Bode spomenuo ono sto me je zanimalo. Izvinite na off topiku. |
|
||||
|
||||
![]()
Zdravo svima,
Stigli smo u Cikago pre 3 nedelje i za sada su nam stigle po dve koverte u kojima nas obavestavaju da smo u procesu za green card i da nam pozele dobrodoslicu.Za dete nije nista stiglo. Za SSN su nam jos na aerodromu predlozili da se sami prijavimo ,sto smo i uradili nedelju dana po dolasku...niko nam nista na salteru nije rekao ,dobili neku potvrdu i rekli da bi u roku od mesec dana,najkasnije trebalo da stigne. I to je to ...sada cekamo...svi su nam rekli da je potrebno najcesce mesec dana po dolasku da stigne GC(ali da treba uzeti u obzir i praznike,oni mogu odloziti takve stvari i za nedelju dana) ...videcemo vec...javljam.
Case number:2011EU00004xxx 24.05.2010- stigla prva koverta 03.06.2010- poslata koverta u KCC 05.10.2010- stigla druga koverta 04.11.2010- razgovor u ambasadi-ODOBRENE VIZE ![]() 10.04.2011-u Americi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Dobrodosli sa ove strane! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Case number:2011EU00004xxx 24.05.2010- stigla prva koverta 03.06.2010- poslata koverta u KCC 05.10.2010- stigla druga koverta 04.11.2010- razgovor u ambasadi-ODOBRENE VIZE ![]() 10.04.2011-u Americi |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |