![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Orange,hvala na dobrodoslici
![]() Sacekacemo do kraja nedelje ,pa ako nam nista ne stigne,otici cemo da zavrsimo taj problem na vas nacin.
Case number:2011EU00004xxx 24.05.2010- stigla prva koverta 03.06.2010- poslata koverta u KCC 05.10.2010- stigla druga koverta 04.11.2010- razgovor u ambasadi-ODOBRENE VIZE ![]() 10.04.2011-u Americi |
|
||||
|
||||
![]()
Meni je jedna ogromna sluzbenica bas tu na Jefferson Parku trazila pecat iz imigracionog na drugom I-20 formularu iz skole, koji se inace dobija samo na prvom i to na ulasku na aerodromu. I lepo su mi posle rekli da polovina njih nema veze sta radi, nego izmislja neke svoje uslove. Sutradan sam otisao na meni blizu SSA na Lawrence i sve zavrsio za 15 min.
|
|||
|
|||
![]()
da li neko zna gde se nalazi SSA office u Bostonu i da li neko ima iskustva vezana za proceduru dobijanja SS i GC u Bostonu
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A iz ranijih postova, s' pocetka teme, sam zakljucio da apliciranje treba obaviti dok ti je na snazi viza?! -Malo mi to nelogicno, jer na vizi lepo pise da vazi god. dana po ulasku umesto same GC. (A datum je valjda samo vezan za ulazak u US, tj. za aktivaciju vize, do koje bi trebalo da dodje pecatiranjem u imigracionoj sluzbi na aerodromu) U suprotnom bi trebalo da cekam da mi prvo stigne GC (sto moze i da potraje vise od mesec dana), pa tek onda razmisljao o nalazenju nekog posla.. :/ |
|
||||
|
||||
![]()
@Gugly
Pazi, ne bi trebalo da bude ikakvih problema jer kad udjes ta viza vrsi funkciju GC dok ne stigne plasticna varijanta. Ono sto je iskustvo nas nekoliko ovde u CHGO (Nemili, ja, jos par poznanika) je da to iskljucivo zavisi od sluzbenika u SSA na kog naletis. 90% njih nema predstavu o procedurama koje vaze za imigrante i onda im je najlakse da te o'lade brzinski jer ne mogu da se smaraju. Svi smo imali sistem da na sajtu SSA pokupimo nekoliko adresa i onda krenes da obijas jedan po jedan prag pa ce negde da prodje ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
@Magelan
Hehe, hvala druze..It makes sense ![]() Neko je, kao sto rekoh, tu ranije napisao da dobijanje SSN-a mora da se obavi u roku vazenja te ulazne vize..Ali to definitivno nije logicno.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pitanje nije vezano za Lutriju direktno, ali kontam mozda neko zna ili ima informaciju. Situacija je sljedeca, prijatelj koji je legal resident vec 10 godina izgubio zelenu kartu. Sad posto je po godinama prebivalista kvalifikovan za aplikciranje za drzavljanstvo, to bi bila bolja opcija. Zna li neko da li moras imati zelenu kartu (fizicki dokaz) da bi aplicirao za drzavljanstvo?
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma ne, izgubio novcanik a u novcaniku zelena karta. Nije izgubio pravo na legal residency, samo fizicki dokaz, tj.zelenu kartu.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da mora prvo da uradi replacement (moguce i renewal ako je vec blizu deset godina) pa tek onda da aplicira za drzavljanstvo. Mi smo morali da predamo Zelene Karte nazad kad smo dobili drzavljanstvo. Nije provereno 100% ali raspitacu se pa javljam.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |