![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma to je nebitno za ovu pricu... Ovde pricam o biznisu...
pozz |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imati kamion se isplati ako ga ti vozis. Ovako kad neko drugi vozi, to je stalno glavobolja... I niko nece paziti kamion onako kako ga ti pazis i vodis racuna o njemu kad je tvoj. Okreni obrni - nije to novac oko kog bih se ja licno cimatao... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Nemoguce je da vozac koji je placen 0.40$ po milji vise zaradi od vlasnika kamiona koji u proseku uzima turu od 2.00$ sa troskovima... |
|
|||
|
|||
![]()
nisam lepo postavio pitanje,,,i ja sam u tom svetu ovde,,,slicnu viziju imam i ja...kada bih otisao tamo,,,time bih se bavio...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ono sto znam od nekih ljudi koji se time bave u USA je uglavnom isto sto i pise u ovom threadu... ali svaka nova informacija i iskustvo dobro dodje... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nedeljni najam za trailer je retko ispod $150 (mesecno - $600). Osiguranja koliko volis... Samo promena ulja koja se radi u proseku jednom mesecno je $300. Skup sport... Prosek $2.00? Bilo nekad, sad samo u toku sezone a to je 6-7 meseci u godini... Tokom zime, posao ume poprilicno da usahne i cene postaju smesne... A zaglavis negde 2-3 dana jer nema ture, ili owner nece da prihvati "sicu" - samim tim cekanjem ide u minus - kamion stoji u mestu... Kad owner sve to oduzme, ne ostane nesto mnogo... I da - na kraju vozac zaradi vise od ownera (ukoliko nisi sam svoj gazda). Ja sam mesecno zaradjivao oko 5k dok sam vozio kamion, ali to je pre poreza... Last edited by Magelan; 25.02.2013 at 09:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Veliki je deficit. Nece ameri da rade ovaj posao, pogotovo ne OTR... |