![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma isto je kao i u Srbiji samo sto u USA ima generalno vise posla u transportu... i gorivo je duplo jeftinije... To je ta razlika... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() a kazi mi za posao dispatch, kako ide za to,,kako oni zaradjuju, sta je potrebno da bi se zaposlio kao dispatch? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Super je stvar sto se do tog CDL-a dolazi relativno lako i brzo pa imas sa cim da se pokrenes ovde... U principu, i ovde je iz godine u godinu sve manje novca u ovom biznisu jer cena goriva raste polako, ali sigurno... Poredjenja radi, za vreme Bila Klintona, galon je kostao manje od $1, a sad se vrti oko $4. Sama ta cinjenica sve govori... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ja sam se raspitivao malo oko toga, u principu treba da imas nekog ko ce te ubaciti i kompaniju (citaj veza u kompaniji) i da je pri tom kompanija voljna da u tom trenutku zaposli nekog bez iskustva kog ce obucavati. Kad jednom udjes, onda sve ide lakse. Menjaju se kompanije, opet po preporuci, za bolju platu. Ono sto mene nervira kod tog njihovog posla je radno vreme - 7-17h. Nisi placen po satu nego imas platu sto znaci da si debelo u overtime-u koji nije placen. Meni je to rano ustajanje "smrt za vrat" pa se nesto nisam ni cimao iskreno... Svaka cetvrta subota radna. Radis sa gomilom budala i idiota, ubedjujes se sa njima da koriste GPS ("djavolja naprava" po nekima), ubijas se da dajes direkcije nekome ko ne zna gde je levo... Pravis xyz konferencijskih poziva jer vozac ne zna da bekne engleski... Gutas knedle kad vozac kasni, a cool-ira kad ga zoves na mobilni, dok broker na drugoj liniji vristi i preti da nece platiti turu zbog nepostovanja vremena isporuke... Malo malo pa te neko napici... Nije to moj stil ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Iskreno, 7 ujutru do 5 popodne je radno vreme sa kojim isto nemas nesto preterano slobodnog vremena. Sve te kompanije su po suburbima, ako zivis u CHGO (ono sto je bas bas CHGO za postanskim brojem 606xx) ceka te zesce putesestvije do kompanije (minimum 30 minuta), a onda u 5 kad se zavrsi radno vreme good luck sa vracanjem kuci... Guzve su katastrofa...
Jedino da se preselis blizu posla, a onda te grad vidi jednom godisnje jer posle tog desetocasovnog cimatanja nisi nizasta... Meni je voznja bila ok... Sednes i vozis, pazis da ne gubis preterano vremena po truck-stopovima i organizujes vreme i posle par nedelja totalno udjes u stos... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Sve zavisi od tebe... Dogovoris se sa gazdom da te iskulira par dana jer si pre toga vozio 3 nedelje bez prestanka i eto malog odmora. U Ontario, CA (jedini truck stop u LA zoni) ima par rent-a-car agencija, uzmes auto i obidjes sve sto te interesuje ![]() U NYC, ostavis kamion sa strane Dzersija na Vince Lombardi rest area-i, 300 metara odatle ima autobuska stanica odakle bus direktno vozi na Times Square i eto obilaska Menhetna ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |