![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Gay život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Čikago je treći grad po veličini u Americi i ima veliku gej zajednicu. Kao Njujork ili na primer Atlanta u svojim regionima, Čikago služi kao kosmopolitski centar na srednjem zapadu i privlači mlade i stare podjednako - sve u potrazi za slobodom i mogućnostima u velikom gradu. Kao što smo i mi iz konzervativnih zemalja jedva dočekali malo slobode u tolerantnijoj zemlji i gradu, tako i gomile gejeva iz manjih sredina širom srednjeg zapada dolazi u Čikago da konačno malo živnu.
Gej život (i gej barovi) u Čikagu je uglavnom koncentrisan u dve oblasti: "Boystown" (što je zapravo geografski "East Lakeview") i "Andersonville" koga još zovu i "Girlstown", nalazi se više na severnoj strani grada i po priči je kao više mesto gde se okupljaju lezbejke, ali ja sam tamo imao podjednako dobar provod kao i u Boystown-u, tako da mislim da društvo pre mešano. Kafei/barovi i klubovi imaju jednu od dve licence: Većina zatvori u 2 ujutru (3 ujutru subotom) a nekoliko ostaje otvoreno do 4 ujutru (5 ujutru subotom). Sad, u Čikagu ima mnogo više klubova nego što ću ovde da napišem, a izdvojio sam one u koje moje društvo i ja često idemo – u nekima nisam još bio, ali zato ovi moji stalno vise, pa ću tu da prenesem njihove utiske: Sidetrack Chicago's premiere video bar for 30 years Boystown - 3349 N Halsted St , Chicago, IL Ovo je jedan od najstarijih barova/kafića, i ne možeš ga zaobići, tu svi idu. Nema đuske, klasičan bar. Vikendom je uvek ogromna gužva, gotovo da nema mesta ni da se pošteno sedne, ali je zato super mesto za upoznavanje jer je prepuno. Mešano je društvo što se godina tiče, ima dosta starijih jer su navikli na ovo mesto koje postoji već 30 godina. Ono što me malo nervira u Sidetrack-u je to što su mnogi naučili da dođu u većem društvu, tu nešto kao sednu svi zajedno i separatišu se... pa se provode uglavnom tu sa društvom sa kojim su i došli – ne možeš sad tek tako ni da priđeš ako ti se neko sviđaRoscoe's Dance the night away Boystown - 3356 N Halsted St , Chicago, IL Ovo je super mesto, većinom mlađi svet, i uglavnom svi ovde započinju noćni provod, ako preskočiš Sidetrack. Nekako mu dođe kao zagrevanje pred Hydrate ili Spin, na primer. Može i da se klopa ovde, ali klopu preporučujem van Boystown-a, umeju da budu bezobrazno skupi.Jackhammer Neighborhood bar Rogers Park - 6406 N Clark St , Chicago, IL Jackhammer mu dođe bar, ali za razliku od Sidetrack-a, ima večeri za đusku a vikendima su go-go momci... može da bude zanimljivo, ja nešto nisam oduševljen, idem kad svi krenu – pa onda kao: ‘AjdeHydrate Lounge & dance club with big name DJs Boystown - 3458 N Halsted St , Chicago, IL Ovo se ne propušta – đuska, đuska i samo đuskaCellblock Notorious leather bar Boystown - 3702 N Halsted St , Chicago, IL Cellblock nije baš moja šoljica kafe, ali ako volite leather fazon, evo ga ovde. Ima nekoliko odvojenih delova: prednji je mešano levis/leather, a pozadi je kako ga zovu "serious leather". Treći deo je video bar.Minibar Ultra Lounge & Cafe Hip lounge with mixed crowd Boystown - 3341 N Halsted St , Chicago, IL Ovo je prepuno slatkih tipova koji većinu svesnog dela dana provode u teretani, i onda se ovde pokazuju. Mnogi se već odmah, čim uđu poskidaju do pola (kao vrućina je). Konobari i barmeni su tek preslatki i izvajani i svi su bez košulje... pretpostavljam da je zato ovde piće najskuplje – naplaćuju gledanjeBerlin Alt dance club, party bar and performance space Boystown - 954 W Belmont Ave , Chicago, IL Berlin je čuveni klub u Boystown-u, tera neki futuristički izgled i stil... meni se muzika malo ne sviđa jer baš forsiraju eclectic mix i euro trash, ali zato ima dobrih Drag queen nastupa i drugih komičnih ili plesnih/muzičkih nastupa, pa volim ovde da svratim, bez obzira na muziku. Opet puno "naših" i ovde.Touche Cruisy leather bar Rogers Park - 6412 N Clark St , Chicago, IL Touche je pravi stari leather bar, kao što rekoh nisam baš u ovom fazonu, tako ovde još nisam bio, ali oni koji vole da se nalivaju pivom preporučuju ovo mesto pogotovo nedeljom kad organizuju "all-day Sunday beer bust". Pa sad ko voli...Spin Nightclub Twinky dance club with theme nights Boystown - 800 W Belmont Ave , Chicago, IL Ovo se isto ne propušta! Veliki klub, na više nivoa. Mlađi svet i što je interesantno dosta mešano mušo-žensko društvo. Ovde ima sve: od bara/kafea, bilijara do podijuma za igru, Drag queen nastupa, go-go momaka, video bimova, odlično ozvučenje... garantujem dobar provod (ali je mnogo bolje da dođete sa većim društvom – bolje ćete se provesti). Ove ostale ću samo da izlistam jer su manje-više varijacija na temu gore navedenih, moja preporuka je definitivno prvo nešto od gore pomenutog, pa onda ovi ostali: Lucky Horseshoe Lounge Pop in to this male dancer bar Boystown - 3169 N Halsted St , Chicago, IL Hunters Nightclub Popular bar and dance club in the 'burbs Suburbs - 1932 E. Higgins Rd. , Elk Grove Village, IL Ako se budete nastanili u predgradju, ovo je mesto u Elk Grove Village-u čuvenom delu Čikaga gde kamiondžije polažu CDL ili obnavljaju CDL dozvole. Ha, ha, nisam nikad ovde bio, ali bi bilo zanimljivo videti, da li neki od ovih naših truckera "slučajno svrati" ovde na pivo posle odlaska u CDL DMVBig Chicks Campy and fun neighborhood bar. Uptown - 5024 N Sheridan Rd , Chicago, IL Manhandler Saloon Cruise bar with an active patio/backroom Lakeview - 1948 N Halsted St , Chicago, IL Buck's Saloon Neighborhood sports bar Boystown - 3439 N Halsted St , Chicago, IL Crew Bar + Grill Chicago's gay sports bar Uptown - 4804 N Broadway St , Chicago, IL @mosphere Dive bar & dance spot with weekend go-gos Andersonville - 5355 N Clark St , Chicago, IL Little Jim's Tavern Boystown's first neighborhood bar Boystown - 3501 N Halsted St , Chicago, IL Scarlet Sophisticated lounge attracts a wide crowd Boystown - 3320 N Halsted St , Chicago, IL Toliko o gej Čikagu za ovaj put, slobodno dopunite ili ispravite ako mislite da nešto fali ili vi imate drugačiji doživljaj nekog mesta – ovo je manje-više subjektivan prikaz iz mog ugla.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ovu temu sam otvorio i namenio gej ljudima da se dodatno informišu, a ne da mi neki nepismeni prosipaju tu svoje "mudrosti", i lažni moral. Bolje idi pročitaj nešto što nje "vjerska knjiga" i obrazuj se malo, i uzdrži se od zlonamernih komentara na ovoj temi. Citat:
I kao što rekoh, uzdrži se ove teme, molim te!
|
|||
|
|||
![]()
Molim vas, interesuje me samo da li biste pozeljeli svojoj djeci da sutra zive sa istopolnom osobom? Kada raspravljate o ovoj temi primjenite svoja razmisljanja, slaganja ili neslaganja, sa clanovima svoje porodice brata, sestre, sina, kcerke, pa ce sva odobravanja dobiti drugaciju dimenziju.
Da li je ikada do sada iko istjeran iz restorana sto je gej, sa sportskog terena, iz kino sale, ili iz skole? Znalo se i ranijih godina, osamdesetih, ko voli muskarce, pa cak i ko voli vise da je u tom odnosu musko a ko zensko, pa nije bilo problema, osim ako ne smatraju neciji licni prezir prema tim pojavama, pa ne misle valjda da treba natjerati te ljude da ih vole. E to je upravo na sceni. Nasilnim putem ubaciti u mozgove ljudi da je to nesto sasvim normalno. Koliko smo dostojni sebe i svoje licnosti, svojih stavova, pogleda na zivot i bitisanje na ovoj planeti, pokazuje se i na ovim primjerima, jer sto se vise prica o ovoj temi mnogi se pokolebaju, pa su prvo ravnodusni, pa kada im dosadi to namjerno ponavljanje o ljudskim pravima te populacije, cak i pomisle kako su u pravu. Zalosno! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da zaista pripadas toj populaciji vidi se iz tvog nastupa i komentara prema drugim i drugacijim, kojima bi da zabranis nesto a trazis neka ljudska prava! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ne treba da ti bude bitno sta misle tamo neki nebitni ljudi tipa: komsije, rodjaci, poznanici, bitno je jedino kako se oseca tvoje dete i da li si mu pruzila podrsku i ljubav. Zato je tolerancija bitna - da bi takvo tvoje potencijalno dete moglo normalno da raste i razvija se, a ne da oboje strahujete da li ce biti bezbedno ili diskriminisano. Kao sto vidis -uopste nije u pitanju da neko nekoga ovde "tera" da bilo koga voli, vec je akcenat na toleranciji, koju ti i tebi slicni nemate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mene samo interesuje kako neko ko nije otvorenih shvatanja misli da zivi u Americi ili bilo gde van Balkana, obzirom da se ovde ljudi okrecu kada vide i Cnrca na ulici. .
Tema je otvorena za one koje interesuje gej zivot u USA, drugi ne moraju da citaju, jos manje da komentarisu. 21. vek je. Zivite i pustite druge da zive. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najjeftinije države i gradovi za život u USA | zanesena | Lokacije u USA | 37 | 09.11.2018 18:28 |
Koliko košta život u Americi | dreadnot | Vodič za emigrante | 289 | 01.01.2018 08:35 |
Posao,djeca i život | Bullet4MySelf | Vaša strana | 8 | 14.11.2012 21:29 |
Život na Balkanu | hope | Vaša strana | 27 | 18.05.2012 12:02 |
Varijante za život u USA - Studiranje | Mikimax | Vaša strana | 46 | 22.04.2012 02:04 |
![]() |