ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Gay život u Americi » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 24.12.2013, 01:55
HNY4U HNY4U je offline
Član

Datum prijave: 22.12.2013
Nepromenjeno

How can my friend in Serbia come to the USA to visit me?? WHat is involved???

edit;
Eto dao sam mu moj username i sifru, pa ako nekoga ne mrzi neka mu napise na engleskom ono sto ga zanima, jer ni on ne zna bas najbolje oko tih stvari kao i sta ide.

Hvala.

Last edited by HNY4U; 24.12.2013 at 02:04.
Reply With Quote
Staro 24.12.2013, 03:25
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Well, this is the first! Hello no-name friend

Applying for a visitor’s visa is a very simple process (unfortunately, I can’t say the same for getting one, especially when it comes to the US Embassy in Belgrade). Here is the Step-by-Step Guide to the application process. HNY4U has to prove that the purpose of his trip is to visit with you and not to immigrate to the United States; he needs to show that he plans to stay here for a limited time and that he has enough funds to cover the expenses (flight and everything else). You can opt to cover his flight (there is a field for it in the application form, but get him ready to do some explaining as to why you would do that for someone you’ve never met before). My suggestion is to make a “specific” plan for the visit, like find the events and destinations that you both would like to visit and explain all of that in a letter addressed to the Consular Officer. If HNY4U is not able to show the strong “ties” to his home country, my suggestion is to make the plans for no longer than two or three-week visit – considering this is his first time visa application, anything longer than that would probably make them very suspicious of potential immigration intent. Try not to reveal the relationship, insist that you are friends only and be prepared that HNY4U would likely be questioned in English (which shouldn’t be a problem, right? How else would you guys communicate ). You can explain the plans in that letter and you can also tell them that you’ll provide the room and for other expenses… assure them that HNY4U will be covered by a visitor health insurance during the visit, and that you’ll make sure he returns home at the end of the planned visit.

That’s pretty much it: if during and/or after the visit you decide that your relationship is strong enough for HNY4U to move here, there is an option of filing for a K visa later (90 days visit for the purpose of getting married)…

I hope this helps… Happy Holidays

Z
Reply With Quote
Staro 24.12.2013, 22:08
loreley loreley je offline
Drug član

Datum prijave: 04.09.2013
Nepromenjeno

NHY4U, Zana je sve objasnila. A ne bi bilo lose da razmislis i sta bi sve mogao navesti (i priloziti dokaze) kao razloge za povratak kuci nakon turisticke posete. Clanovi porodice, nekretnine, studije, posao, sta god.....
Reply With Quote
Staro 25.12.2013, 11:34
victoria victoria je offline
Član

Datum prijave: 23.12.2013
Nepromenjeno

Dobar dan svima,

imam vise pitanja, na neke sam dobila odgovor citajuci ovaj forum, ali su mi i dalje mnoge stvari nejasne. Naime, kontaktirala sam mnoga LGBT udruzenja u Srbiji pokusavajuci da dobijem informaciju vezanu za taj famozni legalni nacin dobijanja zelene karte i jos uvek nisam uspela. S obzirom da poruku ne mogu da posaljem Simi (a ocigledno ni bilo kome drugom), molim vas ovako da mi pomognete jer mi je ta informacija veoma vazna.

Hvala unapred
Reply With Quote
Staro 25.12.2013, 15:05
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik victoria Prikaz poruke
Dobar dan svima,

imam vise pitanja, na neke sam dobila odgovor citajuci ovaj forum, ali su mi i dalje mnoge stvari nejasne. Naime, kontaktirala sam mnoga LGBT udruzenja u Srbiji pokusavajuci da dobijem informaciju vezanu za taj famozni legalni nacin dobijanja zelene karte i jos uvek nisam uspela. S obzirom da poruku ne mogu da posaljem Simi (a ocigledno ni bilo kome drugom), molim vas ovako da mi pomognete jer mi je ta informacija veoma vazna.

Hvala unapred
Victoria, dobro nam dosla na nas forum.
Biti u mogocnosti slati privatne poruke clanovima foruma nije pravo koje stices uclanjenjem nego privilegija koja se mora zaraditi.

Znaci, trebala bi da budes malo aktivna na ovom forumu, da das svoj doprinos (postovanjem) I onda ces steci pravo da saljes private poruke. Nisam vise sigurna koliko postova moras da ostavis, ali mislim da je negdje oko 30. Ako se varam, neka me neko od clanova ispravi.

Koliko vidim, ovo ti je tek prvi post. Srecno
Reply With Quote
Staro 26.12.2013, 04:00
HNY4U HNY4U je offline
Član

Datum prijave: 22.12.2013
Nepromenjeno

Thanks, so much. Zana. This helps alot. I really appreciate it
Reply With Quote
Staro 26.12.2013, 05:10
Smith6000's Avatar
Smith6000 Smith6000 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.01.2010
US lokacija: Seattle, WA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Moje pitanje je: Ako je osoba izvucena na lutriji, kako ta osoba moze da se venca za svog partnera pre intervjua u ambasadi?
Staro 26.12.2013, 12:21
loreley loreley je offline
Drug član

Datum prijave: 04.09.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Smith6000 Prikaz poruke
Moje pitanje je: Ako je osoba izvucena na lutriji, kako ta osoba moze da se venca za svog partnera pre intervjua u ambasadi?
Lako, mnogi su to radili. Vencas se i poneses vencani list na intervju. Pitace te gde ste se i kad upoznali, koliko ste dugo zajedno i slicno.... Ali nije nikakav problem da se tako nesto uradi i da i partner time dobije dozvolu da ide sa izvucenom osobom.

Eventualno to mozda treba prijaviti ambasadi pre intervjua, to ce bolje znati da ti kaze neko ko je kroz istu proceduru vec prosao, a ima takvih ovde.
Reply With Quote
Staro 26.12.2013, 17:26
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik loreley Prikaz poruke
Lako, mnogi su to radili. Vencas se i poneses vencani list na intervju. Pitace te gde ste se i kad upoznali, koliko ste dugo zajedno i slicno.... Ali nije nikakav problem da se tako nesto uradi i da i partner time dobije dozvolu da ide sa izvucenom osobom.

Eventualno to mozda treba prijaviti ambasadi pre intervjua, to ce bolje znati da ti kaze neko ko je kroz istu proceduru vec prosao, a ima takvih ovde.
A gde da se venca u Srbiji ako je LGBT? Jedino da dodju ovde turisticki da se vencaju u drzavama koje su odobrile zakon za jednake brakove.
Reply With Quote
Staro 27.12.2013, 15:12
victoria victoria je offline
Član

Datum prijave: 23.12.2013
Nepromenjeno

Hvala na dobrodoslici

Nasa situacija je ovakva... Zivimo u Srbiji, ja imam dvojno (srpsko i USA drzavljanstvo, moja partnerka srpsko).
U sustini, pokusavamo da nadjemo najsigurniji i najbrzi (u smislu naseg eventualnog razdvajanja) nacin da napokon imamo neki normalan zivot. Zato i pitam za taj nacin koji je Sima spominjao.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja