![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Da kad sam saznao da je u Bay Area ~$1.800 mesecno cuvanje dece malo me slog nije strefio! Jel moze da se trazi povrat poreza na tako nesto ili da se plati "pre-tax"?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Bay Area je u nivou, ako cak ne i skuplja od Menhetna. Sreca u nesreci - nisam u IT struci pa taj deo US mogu da zaobidjem ![]() Sto se tice odnosa troskova zivota i plata, u mojoj trenutnoj struci, trenutno je najbolji Texas, zatim Palm Springs, CA; New England (sa izuzetkom Bostona); DC area; Chicagoland. Tu mozes sa jednim poslom opusteno da zivis, a ako hoces da se bacis na stednju, onda jedan dodatni part time moze i te kako da promeni situaciju. Ja sam recimo u periodu septembar-novembar u kucu uneo preko 5k mesecno posle odbitaka... |
|
|||
|
|||
![]()
Texas je i za IT odlican odnos prihod/rashod. Austin prednjaci ali i San Antonio i Houston su dosta dobri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Molim moderatora, ako sam malo off topic da prebaci post u odgovarajucu temu Hvala unapred |
|
||||
|
||||
![]()
Auuuu, al' se vi frljate sa tim platama, troskovima zivota i koliko para treba za "normalan" zivot
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Sto si napala ljude, mozda znaju tacno o cemu pricaju... Neznamo koji background imaju, kakvo radno iskustvo i skolovanje, mozda su vec radili za slicne plate i sl. Cak i da nisu, niko nemoze da im zabrani da mastaju... Visinu targeta postavlja pojedinac a okolina ih ogranicava. Za nekog je i 70K plata sciFi, a neko je vec imao platu od 100K + i pre amerike i zelene karte, tako da su svacija ocekivanja i ciljevi u zivotu razliciti... Kako god, ne zelim da pocinjem tornado prepucavanja, zelim samo da te pozdravim i da ti kazem da mi je vrlo zabavno da te citam ovde na forumu ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
@Zana
Ko je rekao da se ocekuje to od jedne plate? Ja sam za dva dana na Dice iz daleke Evrope imao telefonski intervju za $100k dok sam testirao CV za US. Ja licno ispod 100k ne bih dosao i to mi je mrsavo da budem iskren jer ako idem onda cu da idem tamo gde je najbolji kvalitet zivota za mene i moju porodicu. Da ne bude zablude poprilicno sam dobar u tome sto radim i imam trazeno zanimanje, ne pricam uopste o prosecnoj plati za sva zanimanja nego za IT. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
@Zana
Ajde da premotamo, da ne upadamo u nepotrebnu raspravu. http://media.dice.com/report/2013-20...salary-survey/ Citat:
Ako je neko vrlo sposoban da li je nerealno da dobije 40% vise od proseka (ako pricamo o 140k godisnjoj plati)? Ne znam cime se bavis ali znam neke ljude licno koji su u CA i kakve su prosecne plate. Sto se tice "boc" komentara, treba da znas da je nekim ljudima H1B neprihvatljiva. Sto se tice plata za H1B informacije postoje... http://www.flcdatacenter.com/CaseH1B.aspx ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Isto tako postoje i za one koji se prijavljuju za zelenu kartu preko posla pa mozes i da vidis kolike su im nakon sest godina...
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko smem da razvlacim odsustvo van USA? | Enter | Vodič za emigrante | 21 | 23.02.2018 02:08 |
Programer u Americi | greenie | Vaša strana | 46 | 29.01.2015 09:16 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Anketa: Koliko dugujete na kreditnim karticama? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 08.12.2008 15:50 |
![]() |