![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Medicinske sestre-tehničari u Americi - NURSES IN USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Sertifikat je nacionalni, vazi u svim drzavama, samo sto recimo kod mene u Illinois-u drzava trazi i licenciranje koje je manje vise pro-formae. Posaljes nacionalni sertifikat sa prijavom i money orderom u Springfield i oni ti izdaju licencu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo ovako. Ja sam treca godina srednje medicinske skole opsti smer. Planiram upisati fakultet medicinski i po njegovom zavrsetku nostrifikovati diplomu i otici u Ameriku. E sad, posto sam cuo da je to jako tesko, poceo sam vec sad da formiram taktiku za to. Nakon prve godine fakulteta, to leto, planiram da odem u USA na 3-4 meseca preko work and travel programa. Moj plan je da kada odem prvih 2 meseca radim bilo sta sto je ugovoreno programom, da za to vreme ucim i polozim onaj prvi stepen cn..nesto(ispravite me ako gresim slobodno) i da nekih mesec dana nadjem posao kao med. tehnicar. Da li bi taj moj plan mogao da uspe i kako bih mogao to da realizujem? Molim dobre ljude koji su informisani i upuceni da mi odgovore, jako mi je vazno. Veliki pozdrav za sve forumase i hvala unapred!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Drugo, CNA je ok za pocetak, dok malo ne udjes u stos i vidis kako njihove ustanove funkcionisu. Na duze staze ti posao od $10 na sat ti bas i ne pruza neku perspektivu vec puku egzistenciju. Citat:
Upis na medicinske fakultete u USA je ogranicen iskljucivo na kadidate koji su drzavljani ili permanent residents. To znaci da kao stranac, i da hoces u startu otpadas. Ako vec zelis da postignes nesto, onda lepo zavrsi medicinski fakultet kuci i onda kreni u proces nostrifikacije. Lekari i dalje dobijaju uredno radne vize i imaju mogucnost direktnog zaposlenja u US bez zelene karte. O tome sam vec pisao na temi "Lekari u USA" Last edited by Magelan; 10.03.2014 at 07:26. Razlog: Tipografske greske |
|
|||
|
|||
![]()
Vec sam pisao u proslosti oko pomoci za dobijanje RN licence u Kaliforniji. Srednja I visa (sada visoka) opsti smer nisu dovoljne da se postane RN. Pre par dana su mi zatrazili 4 predmeta da zavrsim, teoriju I praksu (Hirurgija, Pedijatrija, Psihijatrija I Ginekologija). Kontaktirao sam 25-30 koledza I univerziteta, svega 2 ili 3 su mi rekli da daju individualne casove ali da je lista cekanja vise od 2god. A iz Nursing Board-a su mi dali 3god da zavrsim sve, inace papirologija propada. Kako god okrenes nesto ne valja. Zakazao sam razgovor na Kaplan-u, ako tamo ne upali jedino sto mi preostaje jeste da probam da se doskolujem za Bachelor Nurse, kao sto mi je nekoliko njih I ponudilo. Ima li neko od vas bolju ideju?
|
|
|||
|
|||
![]()
Prvo da se zahvalim na brzim odgovorima. Drugo, ja verovatno nisam dobro objasnio moju zamisao. Naime, ja planiram da zavrsim medicinu ovde u Srbiji u Novom Sadu pa tek onda da polazem USMLE. A ovo sto sam pitao, ja bih, kada bih otisao na letnjem raspustu u USA preko work and travel programa to bi bilo sve ukupno tri meseca u Americi, prvih dva meseca bih radio dva posla istovremeno koje bih nasao preko agencije dok ne polozim taj CNA, kad ga polozim pokusao bih da nadjem negde posao u bolnici sa tim CNA i da radim to taj ostatak od mesec-mesec ipo dana. Sve ovo sam pitao da li moze jer bih hteo na vreme da se upoznam sa americkim sistemom rada u bolnici da budem spreman kad nostrifikujem diplomu. Inace, 10 dolara na sat bi meni taj jedan mesec bilo sasvim dovoljno. E da, jos jedno pitanje, da li se moze na primer prevesti ova moja diploma sa republickog takmicenja iz zdravstvene nege na engleski pa da im cisto prilozim i to ako prihvataju oni to uopste? I da li se uopste diploma moze prevesti na engleski?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Heh, bas steta, ja sam mislio da mogu dok sam tamo preko w&t da sam poslednjeg meseca nadjem posao a da tamo gde bih prvobitno radio, dam otkaz. Znaci, prekidanja programa dok sam jos u USA nema. Steta. Pa dobro drugi put cu otici onda samoinicijativno. Kako bi se onda mogla nabaviti viza ako bih sam isao u USA? Zana, hvala ti puno na odgovoru i izvinjavam se ako sam previse naporan mojim pitanjima.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav,
Izvučen sam ove godine za GC, inače sam doktor medicine po profesiji. Znam da mi je da bih se bavio lekarskom praksom u USA potrebno da položim USMEL. Ali me interesuje dok ga ne položim kakve su mi mogućnosti za zaposlenje kao negovatelj, bolničar ili sl.? Unapred hvala na odgovoru. |
![]() |
Tags |
medicinske sestre, nurse |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pitanje vezano za tehničke stvari... | Smith6000 | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 69 | 07.05.2021 14:59 |
Hotelijersko-turistički tehničar(HITNO) | Volf | Vodič za emigrante | 4 | 28.06.2014 02:11 |
Medicinske sestra | zanesena | Vaša strana | 16 | 24.07.2013 17:12 |
Kako do zvanja sestre ili lekara u USA | makijana | Stare teme | 1 | 18.01.2011 02:35 |
![]() |