![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
ZA GC (plastiku) ne mozes nikome nazalost da se zalis, to salje USCIS. Nadam se da si platila tu dodatnu fee, i nakon ulaska je li bilo 40 dana pa dodje?
|
|||
|
|||
![]()
Platili smo pre dolaska ovde fee. Kakav dodatni fee? Niko nam to nije pominjao. Na papiru koji smo dobili u ambasadi u Beogradu nam je pisalo da ce nam GC stici na adresu ovde i upustvo kako da ga platimo preko ELIS USCIS sajta i nista vise i da to uradimo pre polaska i nista vise.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Ti vec imas dokument: tvoja privremena zelena karta ti je ponistena viza (onaj pecat gdje pise ti A broj i I-551 na vizi), koja vazi godinu dana. Mnogi to zaborave ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Moje iskustvo iz Atlanta,GA
Sletio sam 21.05. Jucer 27.05. sam otisao u Social Security office, rekli su mi da je ssn kartica poslana 23.05. iz Baltimora i da je stize najkasnije ovaj tjedan, nista nisam popunjavao, sve automatski, a nisu mi ni dozvolili da ispunim novu prijavu jer vide da je kartica poslana i na putu na adresu koju sam dao u ambasadi na intervju. Sad dal je to istina, ili su me samo odj... na lijepi nacin ![]() I da, rekli su mi da mi nemogu isprintati ssn broj na papiru kao potvrdu? makar sam vec u sistemu i kartica je na putu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() @MikiSA znam da imam vizu u pasosu koja vazi godinu dana ali volela bi ipak da imam i plastiku u rukama ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
goblini:
Doci ce i plastika, ne brini. A kad dodje sjeti se da je skeniras sa obje strane i spasis u pdf negdje na sigurno mjesto, za ne daj boze da imas kopiju. I da, ne nosajte zelenu kartu sa sobom, ako se izgubi to je dodatnih $450. Ja sam svoju do sada samo tri puta nosila sa sobom: jednom na posao (zaposlenje) i dva puta na put (van US). Isto tako SSN se ne nosi u novcaniku! To ti je mozda i vaznije od green card, nauci broj/eve napamet i isto kao i green card cuvati na sigurnom mjestu. Kad se rade porezi, onda treba ako ides kod nekoga da ti ih uradi, ali to je mozda jedini put kad ti trebaju (i kad se zaposljavas mozda).
|
|||
|
|||
![]()
Goblini, nemojte se iznenaditi ako se to oko SSN razvuce jos koji dan. Mojim klincima i supruzi su SSN stigli relativno brzo, mozda nakon 10ak dana, ali moj je kasnio. Takodje sam isao u SSN ofis da se zalim, i rekli su mi da moram cekati 3 nedelje. Nakon toga sam opet dosao i izdali su mi potvrdu sa brojem, a par dana kasnije stigao je regularni karton sa brojem.
Sto se tice GC, tek nakon nepunih 60 dana, stigao je poziv iz imigracionog za suprugu i mene da idemo da uradimo slikanje i otiske ponovo, i onda nakon 7 dana otprilike dosle su i plastike. Klincima je stiglo 2-3 nedelje ranije, jedna po jedna u razmaku od 7 dana. Dobrodosli na Floridu i pozdrav iz sjevernog dijela grada ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Update 30.05>stigla kartica danas ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |