![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, duze si ovdje, pa si mozda i zaboravio kako pocetak izgleda, ja nisam jer sam i sama bila u takvoj situaciji ne tako davno. LJudima koji dodju ovdje na nacin na koji smo mi dosli nije u cilju da ne rade nista i zive od socijalne pomoci, svi smo dosli da se izborimo za bolji zivot i buducnost nase djece. Pocetak nekad moze biti tezak i obeshrabrujuci i tada je ljudima najvise potrebna pomoc, pa ako je to u vidu pomoci drzave i ako se kao ekonomska klasa imigranata kvalifikujemo, ja nemam nista protiv sto se to finansira iz poreza koji ja placam. Mislim da o drugoj grupi ljudi koji eksploatisu sistem, ne rade nista i zive od drzavne pomoci nema smisla raspravljati ovdje, a upoznata sam i sa tom tematikom. Dalje, ne znam kakav trend mozes da vidis iz mojih postova koji su sve rijeđi jer zaista nemam puno vremena za forum. Uopste te ne dozivljavam ni kao rivala ni nekoga cijim postovima treba da se suprotstavljam. Znam da si dugo na forumu, cijenim to sto i dalje nadjes vremena da pises, ali valjda smo ovdje da razmjenjujemo informacije, misljenja, da raspravljamo. Zato se i zove FORUM. Ja pisem samo o stvarima koje sam licno dozivjela, dovoljno proucila i znam kako stvari stoje. Dakle, ako netko pita kakvo je stanje u IT sektoru i kakva je potraznja za programerima neces vidjet moj post jer ne zelim da se mijesam u nesto o cemu ne znam nista. Ali, ako netko kaze da je Medicaid public charge tu cu se vec umijesati i reci da nije u pravu, jer svojevremeno mi je ta informacija bila od velikog znacaja i dovoljno sam istrazila tu tematiku da znam. I da, moja djeca imaju All kids, State insurance koje nije public charge, a finansira se izmedju ostalog i iz tvog dzepa, svidjalo se to tebi ili ne...
2014EU00003xxx 22.10.2012. prijava za DV-2014 01.05.2013. izvučeni ![]() 21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky 29.05.2013. koverta stigla u Kentucky 08.11.2013. Intervju - vize odobrene ![]() 31.03.2014. Landed in Chicago |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Predsednik jedva progura akt kako bi svako imao pravo na osiguranje, ali dzaba... Ljudi sa Balkana navikli da sve bude dzabe. Skup im "Obama Care".... Elem, secam se ja odlicno kakav je bio pocetak. To se ne moze zaboraviti... Samo se i dan danas pitam sta mi je u zivotu trebalo da se nastanjujem i u Chicago-u zapocinjem svoj zivot u USA... Priznajem, moja greska. Vreme je da se iz ovog state-a bezi glavom bez obzira. Ovde je vrh za ekipicu koja nije sposobna sama sebi da priusti osiguranje pa brze bolje gleda na grbacu drzave. A posle nekog vremena to postane potpuno drustveno prihvatljivo pa ljude vise ni ne pece savest - sasvim je normalno biti na socijali. Super, ali ne iz mog dzepa ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nekoliko puta sam vec rekla da se smatram izuzetno sretnom osobom jer smo uz ogromnu pomoc prijatelja i malo srece uspjeli posloziti sve kockice. Ne smatram se uopste nesposobnom osobom. Naprotiv, imam posao i extra dobar health insurance. Zasto moja djeca imaju All kids je moja stvar i moje PRAVO, ne moja nesposobnost. All kids je osiguranje za SVU djecu drzave Illinois i ako nisi upoznat placa se u odnosu na visinu primanja koju roditelji ostvaruju. I sretno ti gdje god da odlucis otici. Nadam se da ces biti sretan negdje gdje ljude sa Balkana neces "nositi na svojoj grbaci". KOliko dugo se zalis na zivot ovdje, a tako si sposoban... ja bih vec davno otisla...
2014EU00003xxx 22.10.2012. prijava za DV-2014 01.05.2013. izvučeni ![]() 21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky 29.05.2013. koverta stigla u Kentucky 08.11.2013. Intervju - vize odobrene ![]() 31.03.2014. Landed in Chicago |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Magelan spremi se za drzavu nam ovde... Placam 350 dolara da mi kola stoje na ulici, u Indijani nije bio taj porez, placamo svake godien state inspection za kola. A sto se tice puteva, ovde kod mene toll uzimaju samo za tunele tako da su putevi mahom grbavi svuda (okean sta li). A sto se tice gde pare od poreza idu...
Major categories of federal budget FY 2013 spending included: Social Security ($803B or 23% of spending), Medicare & Medicaid ($760B or 22%), Defense Department ($608B or 18%), and interest($259B or 7%). A sto se tice state taxes klikni, kad dodjes ovde, porez ce ti pravo delimicno meni u dzep ![]() Reference: Elizabeth Cove Delisle, Barbara Edwards, David Rafferty, Joshua Shakin, and Adam Wilson, Congretional Budget Office, Retrieved on December, 10, 214 from: <https://www.cbo.gov/publication/44716> ![]() Center on Budget and Policy Priorities Last edited by vuxanne; 11.12.2014 at 03:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Naravno da se u svakoj drzavi porez mora placati. To niko ne spori. Poenta je sto je ovde u Illinoisu jedan nevidjeni javasluk i medju dosta nase imigracije zloupotreba socijalnih benefita je totalno drustveno prihvatljiva. Ide dotle da ti se ljudi smeju sto radis i zaradjujes... Pa ono, ako nista, bar u Virdziniji nema nase imigracije toliko. Tvoj jedan dzep cu i da prezivim ![]() Last edited by Magelan; 11.12.2014 at 03:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja mislim da u svakom vecem gradu ima jako mnogo onog sto zovu "projects". Jedan citav underground... Ne samo Medicaid, nego i oni housing assitance programi i ostalo... A da - mislim medju najvisima Detroit, Cikago, a i ovaj moj grad nije nista razlicit po tome...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo moje iskustvo sa Obama Care. Aplicirao za mene i suprugu u martu 2014. Odgovorio da nismo imali prihode u. 2013 i da ocekujemo za 2014 20,000 $ prihoda, dobili benefit za osiguranje 850$ mjesecno, izabrali Blue Cross Silver paket, koji placamo 17.78$ mjesecno za nas dvoje. Paket je odlican, da ne objasnjavam sad, mi smo zadovoljni. Inace , zivimo u Charlotte-u , North Carolina. Sada smo produzili za 2015 i placat cemo 106.60$ mjesecno za isti paket. Mogli smo da izaberemo i neki slabiji paket, koji bi bio besplatan, al mislimo da ovaj vrijedi placati toliko. Preporucujem svima koji dolaze da apliciraju odmah preko healthcare.gov vrlo je jednostavno, saljete im dokaze za provjeru identiteta i posto softverska aplikacija ne funkcionise bas najbolje, a morate se prijaviti online, nakon prijave zovite ih telefonom. Za sve koji dolaze mislim da se mogu prijaviti do 30.04.2015.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |