ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.12.2014, 15:29
holmes holmes je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Ispod palmi
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen Prikaz poruke
Aj da bacim i ja jednu kao, do sada, nemi posmtrac.
Dosli smo u USA u septembru. Sad ce kraj godine, mi nismo imali osiguranje...da li cemo mi sad na kraju godine placati neke penale sto nismo imali zdravstveno?
Imao sam istu dilemu. Zvao sam marketplace i pitao upravo to. Rekli su mi da su da su takvi slucajevi izuzeti i da nema placanja penala. Ne bi trebalo da imas problema ni za ovu godinu ukoliko se prijavis do isteka roka.
Reply With Quote
Staro 15.12.2014, 08:23
mikagrubinen mikagrubinen je offline
Drug član

Datum prijave: 12.11.2013
US lokacija: Oakland
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku mikagrubinen
Nepromenjeno

Hvala vam na odgovorima.

Nisam imao jos vremena ali sutra, prekosutra cu da detaljnije pogledam ove planove sto si ostavila vuxanne. Deluje mi da nije to preskupo, a bar se ne mislim vise sa tim.

Jos samo, kako to funkcionise, odaberem plan, platim preko neta, oni mi posalju karticu i onda...da li dobijem neki spisak bolnica u koje mogu da idem. Sta mislite o Kaiser Permanente. Vidjam bas dosta njihovih objekata po ovoj oblasti u kojoj sam.
Staro 16.12.2014, 03:22
petar.world's Avatar
petar.world petar.world je offline
Drug član

Datum prijave: 23.04.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Mozes da upotrebis sta zelis, svako ima slobodu govora.

Ne znam samo kako te nije sramota?! Podrivas ovde na zloupotrebu sistema.

Kad ti je toliko dobro osiguranje u firmi, sto ne stavis decu na family plan i budes socijalno odgovorni gradjanin kad si vec za manje od godinu dana naucila koja sve "prava" imas u USA? Kako licemerje... Kacenje na grbacu drzave, bas za ponos...

No cega se pametan stidi...
Mislim da stvarno nema potrebe za uvrede. . .

Sto se tice public charge, USCIS kaze: "Non-cash or special purpose cash benefits that are not considered for public charge purposes include: Medicaid and other health insurance and health services; Children's Health Insurance Program (CHIP); Housing benefits; Educational assistance." Tako da mozemo da zakljucimo da zdravstveno osiguranje ne spada u public charge.

Ja zivim u Massachusetts-u, vjerovatno jednoj od najlibaralnijih drzava, gdje i ilegalci imaju pravo na besplatno zdravstveno osiguranje. I meni, kao i mnogima ovdje na forumu to vjerovatno zvuci ludo tj. zasto bi tek razbacivali "nase tesko zaradjenje" poreske pare. Konacno su mi u bolnici objasnili da su prije uvodjenja ovog sistema bolnice imale gubitke jer su morali da otpisu dosta dugovanja od ljudi koji nisu imali osiguranja, a sto je jos gore ljudi bez osiguranja su izbjegavali da idu u bolnicu, pa kad konacno moraju da odu stvari se iskomplikuju a sa tim dolazi i skuplje lijecenje.
Da zakljucim, ti fondovi nisu napravljenji jer je su neke od saveznih drzave "dobrice i hoce prosto da pomognu svima" vec iz prakticnih razloga. I ko god prima ove benefite, a na njih ima pravo, ne zasluzuje tako grube kritike.

Zadnja rijec, vecina ljudi ovdje je u Americi manje od 10 godina i samim tim placala poreze veoma kratko. Zato mislim da nema razloga da se ponasamo kao okoreli Republikanci koji se brinu da im "imigranti" ne uzmu "njihove tesko zaradjene pare." Sjetite se, svaki put kada kazete to, da ima mnogo ljudi koji u Americi zive godinama na radim vizama, sa prilicno zavidnim i dobro placenim karijerama, koji smatraju da je veoma ne-fer sto oni nemaju zelene karte, a imaju je ljudi kojima se cisto posrecilo na nekoj lutriji.
Reply With Quote
Staro 16.12.2014, 04:22
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik petar.world Prikaz poruke
Zadnja rijec, vecina ljudi ovdje je u Americi manje od 10 godina i samim tim placala poreze veoma kratko. Zato mislim da nema razloga da se ponasamo kao okoreli Republikanci koji se brinu da im "imigranti" ne uzmu "njihove tesko zaradjene pare." Sjetite se, svaki put kada kazete to, da ima mnogo ljudi koji u Americi zive godinama na radim vizama, sa prilicno zavidnim i dobro placenim karijerama, koji smatraju da je veoma ne-fer sto oni nemaju zelene karte, a imaju je ljudi kojima se cisto posrecilo na nekoj lutriji.
Nekom je zivot majka a nekom maceha... Ima nas koji smo godinama bili i "single" za tax purposes pa pljunusmo za porez i vise nego sto bi bio red. Pa red je da malo i uzmemo nazad... Nismo mi krivi sto je sistem tako napravljen da ne dodjemo kako kakve zvezde pa da se previse razbaskarimo kao dodjosi...
Reply With Quote
Staro 16.12.2014, 23:46
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

A sta u slucaju da te odbiju za obama Care?

Kao svaki posteni gradjanin se prijavih preko healthcare marketa i posle tri meseca su mi samo poslali pisance da sam odbijen. Pa sad ti budi pametan i posten
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 16.12.2014, 23:53
dantesoprano's Avatar
dantesoprano dantesoprano je offline
Član

Datum prijave: 13.06.2014
US lokacija: San Diego,CA
YU lokacija: BIH
Nepromenjeno

Iako je off-topic Oskare kad ces nesto novo pisat na blogu
Staro 17.12.2014, 07:06
mikagrubinen mikagrubinen je offline
Drug član

Datum prijave: 12.11.2013
US lokacija: Oakland
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku mikagrubinen
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
A sta u slucaju da te odbiju za obama Care?

Kao svaki posteni gradjanin se prijavih preko healthcare marketa i posle tri meseca su mi samo poslali pisance da sam odbijen. Pa sad ti budi pametan i posten
Ti si vec preko godinu dana u USA. Kako si se ti snalazio za zdravstveno? Jesi placao neko privatno i koje? Ja tek sad ulazim u tu pricu pa mi svaka informacija dobro dodje.
Staro 17.12.2014, 07:20
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen Prikaz poruke
Ti si vec preko godinu dana u USA. Kako si se ti snalazio za zdravstveno? Jesi placao neko privatno i koje? Ja tek sad ulazim u tu pricu pa mi svaka informacija dobro dodje.
Evo 'vako. Poceo sam da radim U starbucks-u krajem jula, a osiguranje sam dobio posle tri meseca rada, tacnije pravo da apliciram, A mislim da je efektivno pocela od nove godine, do tada nisam imao osiguranje, prestao sam da radim u starbucks u junu pa mi je osiguranje prestalo pocetkom jula. Onda sam probao da uzmem health care preko marketa, nasao sam i neki plan aplicirao, medjutim tek sam u septembru saznao da sam odbijen za to. Rekli su mi da imam pravo na Medicaid i da bi trebalo da probam to.
E onda sam ja batalio sve sto se tice zdravstvenog.
Medjutim od ovog meseca mi pocinje zdravstveno preko JPMorgan, tako da ako pogledas, vise nisam imao osiguranje nego sto sam imao.

A ako ste citali blog, iskreno nije mi ni trebalo bukvalno jer besplatno idem kod doktora maltene

Oskarov Blog

Reply With Quote
Staro 17.12.2014, 21:50
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Evo 'vako. Poceo sam da radim U starbucks-u krajem jula, a osiguranje sam dobio posle tri meseca rada, tacnije pravo da apliciram, A mislim da je efektivno pocela od nove godine, do tada nisam imao osiguranje, prestao sam da radim u starbucks u junu pa mi je osiguranje prestalo pocetkom jula. Onda sam probao da uzmem health care preko marketa, nasao sam i neki plan aplicirao, medjutim tek sam u septembru saznao da sam odbijen za to. Rekli su mi da imam pravo na Medicaid i da bi trebalo da probam to.
E onda sam ja batalio sve sto se tice zdravstvenog.
Medjutim od ovog meseca mi pocinje zdravstveno preko JPMorgan, tako da ako pogledas, vise nisam imao osiguranje nego sto sam imao.

A ako ste citali blog, iskreno nije mi ni trebalo bukvalno jer besplatno idem kod doktora maltene
Који је разлог што су те одбили за Obama Care?

А што се тиче блога...Imali smo u firmi akciju donacije školske opreme, siromašnim decama,... непроцењиво... :-)
Staro 18.12.2014, 06:09
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman Prikaz poruke
Који је разлог што су те одбили за Obama Care?

А што се тиче блога...Imali smo u firmi akciju donacije školske opreme, siromašnim decama,... непроцењиво... :-)
Ne znam pravi razlog, kazu da nisam trazio od njih da mi plate nikakv lekarski racun, i pominjali mi imigrantski status, okolo naokolo, te kad sam celih 4 strane procitao, nisam znao o cemu pricaju

Oskarov Blog

Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja