![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Imao sam istu dilemu. Zvao sam marketplace i pitao upravo to. Rekli su mi da su da su takvi slucajevi izuzeti i da nema placanja penala. Ne bi trebalo da imas problema ni za ovu godinu ukoliko se prijavis do isteka roka.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala vam na odgovorima.
Nisam imao jos vremena ali sutra, prekosutra cu da detaljnije pogledam ove planove sto si ostavila vuxanne. Deluje mi da nije to preskupo, a bar se ne mislim vise sa tim. Jos samo, kako to funkcionise, odaberem plan, platim preko neta, oni mi posalju karticu i onda...da li dobijem neki spisak bolnica u koje mogu da idem. Sta mislite o Kaiser Permanente. Vidjam bas dosta njihovih objekata po ovoj oblasti u kojoj sam.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sto se tice public charge, USCIS kaze: "Non-cash or special purpose cash benefits that are not considered for public charge purposes include: Medicaid and other health insurance and health services; Children's Health Insurance Program (CHIP); Housing benefits; Educational assistance." Tako da mozemo da zakljucimo da zdravstveno osiguranje ne spada u public charge. Ja zivim u Massachusetts-u, vjerovatno jednoj od najlibaralnijih drzava, gdje i ilegalci imaju pravo na besplatno zdravstveno osiguranje. I meni, kao i mnogima ovdje na forumu to vjerovatno zvuci ludo tj. zasto bi tek razbacivali "nase tesko zaradjenje" poreske pare. Konacno su mi u bolnici objasnili da su prije uvodjenja ovog sistema bolnice imale gubitke jer su morali da otpisu dosta dugovanja od ljudi koji nisu imali osiguranja, a sto je jos gore ljudi bez osiguranja su izbjegavali da idu u bolnicu, pa kad konacno moraju da odu stvari se iskomplikuju a sa tim dolazi i skuplje lijecenje. Da zakljucim, ti fondovi nisu napravljenji jer je su neke od saveznih drzave "dobrice i hoce prosto da pomognu svima" vec iz prakticnih razloga. I ko god prima ove benefite, a na njih ima pravo, ne zasluzuje tako grube kritike. Zadnja rijec, vecina ljudi ovdje je u Americi manje od 10 godina i samim tim placala poreze veoma kratko. Zato mislim da nema razloga da se ponasamo kao okoreli Republikanci koji se brinu da im "imigranti" ne uzmu "njihove tesko zaradjene pare." Sjetite se, svaki put kada kazete to, da ima mnogo ljudi koji u Americi zive godinama na radim vizama, sa prilicno zavidnim i dobro placenim karijerama, koji smatraju da je veoma ne-fer sto oni nemaju zelene karte, a imaju je ljudi kojima se cisto posrecilo na nekoj lutriji. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
A sta u slucaju da te odbiju za obama Care?
Kao svaki posteni gradjanin se prijavih preko healthcare marketa i posle tri meseca su mi samo poslali pisance da sam odbijen. Pa sad ti budi pametan i posten ![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]()
Iako je off-topic Oskare kad ces nesto novo pisat na blogu
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ti si vec preko godinu dana u USA. Kako si se ti snalazio za zdravstveno? Jesi placao neko privatno i koje? Ja tek sad ulazim u tu pricu pa mi svaka informacija dobro dodje.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E onda sam ja batalio sve sto se tice zdravstvenog. Medjutim od ovog meseca mi pocinje zdravstveno preko JPMorgan, tako da ako pogledas, vise nisam imao osiguranje nego sto sam imao. A ako ste citali blog, iskreno nije mi ni trebalo bukvalno jer besplatno idem kod doktora maltene ![]() ![]() ![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
А што се тиче блога...Imali smo u firmi akciju donacije školske opreme, siromašnim decama,... непроцењиво... :-)
|
||||
|
||||
![]()
Ne znam pravi razlog, kazu da nisam trazio od njih da mi plate nikakv lekarski racun, i pominjali mi imigrantski status, okolo naokolo, te kad sam celih 4 strane procitao, nisam znao o cemu pricaju
![]() |
|
|
![]() |