![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
ja sam danas uspio da položim sve testove za vozačku dozvolu na Floridi i dobijem je. i taj zadatak uspješno obavljen
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cestitam johnywalker
![]() Da javim i ja da sam i ja polozio. Testove sam prvi put pao, malo sam shvatio olahko, a za drugi put sam procitao knjizicu(oko 100 str.) i vjezbao neke kvizove, gledao tutorijale na netu, sve u svemu jedno 2 dana po par sati. Nije uopste tesko, ali nije ni lahko da se polozi bez ikakve pripreme. Poslije sam polozio i voznju, ona je bila bas lagana, nekih 10-15 minuta. Samo pratiti semafore, iako je ljeto u blizini skola se mora voziti 20mph, paralelno parkiranje, voznja u rikverc 10-tak metara, sve u svemu smijesno. Otprilike video kako to izgleda. https://www.youtube.com/watch?v=2kQXaC96bUU
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima. Jedno pitanje vezano za vozacku dozvolu.
Naime, par drugara I ja imamo drive license drzave North Dakota koja nam vazi do kraja oktobra kada nam istice J1 viza. Plan je otici za Sijetl jer se tamo izdaju vozacke na 5 godina. Sad me zanima da li smo duzni da opet polazemo sve iz pocetka ili je potrebno samo standardno prebacivanje? Da li bi smo imali problema sa dokazivanjem adrese, jer imamo koga da navedemo ali kao dokaz nemamo nista? Da li moze neki savet? Hvala svima. |
|
|||
|
|||
![]()
kao i svugdje tako i savezna drzava Washington trazi da dokazes da tamo zaista i zivis. Sve sto ti treba imas ovdje.
http://www.dol.wa.gov/driverslicense/moving.html |
|
|||
|
|||
![]()
Prvenstveno, hvala na brzom odgovoru.
Vezano za dokazivanje, sta je to potrebno dati kao merodavan dokaz da zaista zivimo tamo? Mi imamo osobu koja bi nam dala adresu na kojoj bi nam stigle dozvole ali zaista ne znam koliko je tesko dokazati da zivimo tamo. Da li je to nesto oko cega prave problem ili je problem koji moze da se "zaobidje"? |
|
|||
|
|||
![]()
Feartist, imas li SSN? To ce ti trebati da im das (ne moras nositi karticu,ali moras im dati broj)
Evo sa njihove stranice sta traze za adresu (residency) Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Osoba, koja je verovatno na W&T, pokusava da obezbedi sebi neku dokumentaciju zaobilazenjem zakona pojedinih drzava - ako neka drzava dozvoljava da se izda vozacka dozvola sa limitiranim SSN i fiktivnom adresom, onda je to problem te drzave a ne foruma Zelene Lutrije. Ako drzava Washington izdaje vozacke dozvole osobama koje nemaju status u zemlji, onda tu nista nije ilegalno. U CA je moguce dobiti limitiranu vozacku dozvolu bez ikakvih drugih imigracionih dokumenata. Pitanje nije nelegalno, ali ako se ta dozvola kasnije koristi za rad na crno - diskusija o tome nece biti dozvoljena i zato je post na drugoj temi obrisan. Na zalost, Vasa spremnost da medju prvima date odgovor na ovakva pitanja otvoreno pokazuju Vase stavove (na granici promovisanja krsenja zakona zemlje u koju ste imigrirali) - ali to je nesto sto cete morati da raspravite sa zakonodavcima u US a ne sa moderatorima na ovom Forumu. Svi postovi koji diskutuju krsenje zakona i odgovori na iste bice brisani. Clanovi koji ignorisu ova i druga pravila Foruma bice udaljeni. Ukoliko imate jos neke nedoumice oko toga, postoji namenska tema za postavljanje pitanja i/ili sugestija. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
и ја никада нисам давао одговоре који промовишу кршење закона ни у прошлој ни у овој држави у којој сада живим,нити ме то занима... дакле, немојте да ми инпутирати неистине... и наравно, нека се свако сналази како зна и уме... вероватно дечко који је поставио ова горе питања хоће да испоштује своју визу, а питања како да дође до возачке дозволе која ће му важити 5 година поставља ради опште информисаности...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |