ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 31.07.2015, 03:01
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman Prikaz poruke
господине супермодератору, наравно да нико не треба да буде 24/7 на форуму, али брисати безазлене коментаре који нису против било каквог правила и никога не вређају је нешто као демонстрација силе...наравно, увек се може рећи да избрисани пост није у вези са темом (као и овај који сада пишем, изазван вашом реакцијом), али када би се тај принцип примењивао (а ја сам први за то)најмање пола овог форума би требало избрисати...знате да сам потпуно у праву у вези овога.
и ја никада нисам давао одговоре који промовишу кршење закона ни у прошлој ни у овој држави у којој сада живим,нити ме то занима... дакле, немојте да ми инпутирати неистине...
и наравно, нека се свако сналази како зна и уме... вероватно дечко који је поставио ова горе питања хоће да испоштује своју визу, а питања како да дође до возачке дозволе која ће му важити 5 година поставља ради опште информисаности...
Kao sto je napisano gore, ako se ne slazete sa americkim zakonom - ovo tema nije pravo mesto za to, vec neka druga ili neka nova tema, a mozete se obratiti i vasim lokalnim predstavnicima vlasti kojima mozete izraziti nezadovoljstvo vazecim zakonima. Daleko je lakse zatvoriti temu kad postovi nepovratno odlutaju (vrlo cesto zbog izrazavanja neslaganje sa nacinom moderacije), nego trcati po Forumu non stop i glumiti policajca. To ce se desiti i sa ovom temom ukoliko se pretera. Udaljavanje clanova koji misle da je demokratija u stvari anarhija je jos korisnije, a u nekim situacijama i jedini jezik koji pojedini clanovi razumeju. Ako se ne slazete sa postom, prijavite ga moderaciji ili - ignorisite. Suprotno tome, Vi ste brze bolje odgovorili na njegovo pitanje i onda to iskoristili za ocigledno neko privatno obracunavanje sa Supermoderatom ovog Foruma. Ukoliko imate problem sa bilo kojim moderatorom - imate opciju da to razresite bez spamiranja Foruma, koje vise nece biti tolerisano. Svako od vas ima opciju da spreci druge clanove da zloputrebljavaju ovaj Forum - ako to ne ucinite, vec jos i podrzite takvo ponasanje svojim odgovorima, onda ne ostavljate nijednu drugu opciju moderatorima nego da brisu, zatvaraju i zabranjuju.
Reply With Quote
Staro 31.07.2015, 04:38
Feartist Feartist je offline
Član

Datum prijave: 10.07.2015
Nepromenjeno

Druze, hvala jos jednom na odgovoru.
Da, imam SSN broj, svaki ucesnik J1 programa ga dobija.

Npr ovde kada smo vadili dozvole, dovoljno je bilo da stavimo samo adresu bez ikakvih pratecih dokumenata kao dokaz da stvarno zivimo ovde. Ne znam da li su oni rigorozniji, ili je dovoljno samo u aplikaciji napisati adresu.

Ali vec si mi dao odgovor. Hvala puno!
Ako mozes da dodas bilo sta, vise je nego dobrodoslo.
Reply With Quote
Staro 16.08.2015, 10:16
ggtron's Avatar
ggtron ggtron je offline
Drug član

Datum prijave: 15.04.2015
US lokacija: NY/NJ
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Imam ja par pitanja u vezi sa dobijanjem dozvole u US.

1. Da li mi je potrebno jos nesto od dokumentacije iz Srbije osim moje vozacke dozvole kad hocu da polazem za americku? Negde sam citao da traze iz Ljermontove jos neke papire. Ja imam novu dozvolu a zena staru. Njoj bi mozda i trebala medjunarodna.

2. Da li oni "uniste" moju srpsku dozvolu? Postoji li nacin da imam i jednu i drugu?

3. Da li je istina da moram da polazem za US dozvolu najkasnije 30 dana od ulaska u zemlju?

Hvala.
19.11.2014. - Predat DS260
24.07.2015. - Lekarski pregled
06.08.2015. - Intervju u ambasadi -> VIZE ODOBRENE
07.08.2015. - CEAC Status -> ISSUED
11.08.2015. - Stigli pasosi sa vizama
17.08.2015. - Kupljene karte
18.09.2015. - Ulazak u USA
28.09.2015. - Stigao SSN
09.12.2015. - Stigao Green Card
Reply With Quote
Staro 16.08.2015, 16:36
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ggtron Prikaz poruke

1. Da li mi je potrebno jos nesto od dokumentacije iz Srbije osim moje vozacke dozvole kad hocu da polazem za americku? Negde sam citao da traze iz Ljermontove jos neke papire. Ja imam novu dozvolu a zena staru. Njoj bi mozda i trebala medjunarodna.

2. Da li oni "uniste" moju srpsku dozvolu? Postoji li nacin da imam i jednu i drugu?

3. Da li je istina da moram da polazem za US dozvolu najkasnije 30 dana od ulaska u zemlju?

Hvala.
1. U Illinoisu i Virdziniji ti ni jedan od tih dokumenata ne treba - polazes sve ispocetka. NY je mozda drugaciji, tu vise informacija mogu da ti daju Njujorcani - SrbGhost i Milosx koji su prosli kroz proces dobijanja NY DL

2. U Illinoisu davnih dana srpsku mi nisu uzeli niti unistili. Srpska je doduse u medjuvremenu istekla...

3. Ja sam vozio sa medjunarodnom u CHGO 5 meseci, pa tek onda uzeo DL, mada koliko znam iz iskustva drugih, ukoliko te policija zaustavi (a mene u tom periodu nisu potkacili pa nisam to osetio na svojoj kozi), neki nece praviti problem oko medjunarodne dozvole dok ce drugi da kazu da to uopste ne vazi. Izvadi to sto pre, cim stigne SSN, cisto da "ne boli glava".
Staro 16.08.2015, 17:24
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ggtron Prikaz poruke

Hvala.
1. Srpska dozvola ti ne olakšava dobijanje američke. Što se njih tiče ti nemaš dozvolu. Moraš da prođeš kroz isto.

2. Koliko sam čuo, možeš da tražiš da je zadrže pa kad kreneš u srbiju da ti uzmu američku na čuvanje a pozajme ti srpsku, jer kao ne možeš da imaš obe. Ali, pošto nemaš korist od srpske dozvole ovde nemoj ni spominjati da je imaš pa ces imati kao ja, obe.

3. Meni je neko spomenuo da možeš 3 meseca da voziš sa međunarodnom dozvolom ali proveri. Posle toga moraš da polažeš samo ako misliš voziti. Ja sam čekao 3 godine da položim i ni jednom još nisam iznajmio auto. Znam da neke Rent a car kuće i ne interesuje kakvu dozvolu imaš. Samo je problem ako napraviš prekršaj.
Staro 16.08.2015, 19:10
beba.kg beba.kg je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2014
US lokacija: Morristown, New Jersey
YU lokacija: Kragujevac
Nepromenjeno NJ Driver's license

Citat:
Prvobitno poslao korisnik free Prikaz poruke
Vidi ovako ja sam namenski isao sa nasaom i medjunarodnom dozvolom da dobijem US sto pre, jer da sam isao po americki(mislim konkretno NJ) pored polaganja testa znanja i ocnog pregleda morao bih jos minimun 2 meseca da cekam da mi zakazu termin za polaganje vozackog, plus sto bih morao da nekog moljakam da mi da svoj auto koji ima full osiguranje da bih mogao da polazem,ili da jurim po rent-a-car-ovim i da dajem opet neke sumanute pare za rentu. Ovako sam sve to izbegao i za jedan dan dobio dozvolu za celih 35$, bez da ikog molim, cekam i sta ti ja sve znam. Poenta moje price je da sam to hteo da to uradim u NY stejtu morao bih da se odreknem srpske dozvole sto mi naravno nepada napamet, a u drugom stejtu to verovatno nebih ni mogao da uradim. Ovako sam dobio US dozvolu na 4 godine koliko dobijaju i svi drugi u NJ, klase D gde mogu da vozim kola, venove, pick truck, truck bez air breake do 26 fita duzine i do 8000 paunda nosivosti, plus jos mogu da vozikam i mopede do 50 kubika. Milina bozija, i sve to za jedan dan i 35$
Zdravo svima, naišla sam na ovaj post (u okviru ove teme) pa me interesuje da li je ovo i dalje moguće u NJ.
Reply With Quote
Staro 17.08.2015, 05:00
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Moj utisak je ovde da je to tipovanje (test za dobijanje dozvole) ekstremno smesno. A pravim pravilima se ucis ako slucajno te zaustavi policija za npr. prekomernu brzinu pa skontas da postoji system poena. Pa da postoje razlicite kategorije. Pa npr. u drzavi nekoj mozes da imas i minus poene, nakon odredjenog broja negativnih poena mogu i da ti oduzmu dozvoli itd.

Savet: svako ko dobije dozvolu nek dobo prouci safety points i da vidi za sta se gde koliko poena skida i koliko godina sta ostaje u birou za motorna vozila. Npr. ako preteknete ambulantna kola, ne stanete desno kad policija ili bilo sta pod treptacima prolazi, pogresno radite polukruzno okretanje i ostalo....

Daju oni tu dozvolu bez problema, ali posle se namlate para i para na onima koji se ne razumeju u razlike u pravilima.

Npr. proverite termin "reckless driving" (voznja min 20 milja preko dozvoljene i ostalo).

Ovo znanje - nece se baci sto bi rekli, istrazite, zlu ne trebalo.
Reply With Quote
Staro 19.08.2015, 08:30
Sasa 70 Sasa 70 je offline
Drug član

Datum prijave: 05.06.2014
Nepromenjeno Cao

Cao svima,
Hteo bih da vas pitam vezano za polaganje za vozacku dozvolu u Illionisu. Dali je potrebno ici na neke preglede ( ocno, ili bilo koji drugi pregled) pre nego sto se polaze test. Koja je procedura kod polaganja , dali se odmah ide na polaganja testa cime se prijavis.

Hvala i puno pozdrava
Reply With Quote
Staro 19.08.2015, 15:29
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

ocni radis kod njih na licu mjesta. ali, svi detalji oko sta i kako ti pisu na njihovoj stranici. tu ces naci najbolje odgovore na svoja pitanja.

http://www.cyberdriveillinois.com/
Reply With Quote
Staro 12.10.2015, 20:21
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Pozdrav ljudi. Da li je neko upoznat sa procedurom polaganja za vozacku dozvolu na Floridi? I da li mi je uopste potrebno da vadim medjunarodne vozacke?
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja