![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Druze, hvala jos jednom na odgovoru.
Da, imam SSN broj, svaki ucesnik J1 programa ga dobija. Npr ovde kada smo vadili dozvole, dovoljno je bilo da stavimo samo adresu bez ikakvih pratecih dokumenata kao dokaz da stvarno zivimo ovde. Ne znam da li su oni rigorozniji, ili je dovoljno samo u aplikaciji napisati adresu. Ali vec si mi dao odgovor. Hvala puno! Ako mozes da dodas bilo sta, vise je nego dobrodoslo. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Imam ja par pitanja u vezi sa dobijanjem dozvole u US.
1. Da li mi je potrebno jos nesto od dokumentacije iz Srbije osim moje vozacke dozvole kad hocu da polazem za americku? Negde sam citao da traze iz Ljermontove jos neke papire. Ja imam novu dozvolu a zena staru. Njoj bi mozda i trebala medjunarodna. 2. Da li oni "uniste" moju srpsku dozvolu? Postoji li nacin da imam i jednu i drugu? 3. Da li je istina da moram da polazem za US dozvolu najkasnije 30 dana od ulaska u zemlju? Hvala.
DV2014 - 2 prijave - has not been selected DV2015 - 2 prijave - Izvučen 2015EU36xxx DV2016 - 2 prijave - has not been selected 19.11.2014. - Predat DS260 24.07.2015. - Lekarski pregled 06.08.2015. - Intervju u ambasadi -> VIZE ODOBRENE 07.08.2015. - CEAC Status -> ISSUED 11.08.2015. - Stigli pasosi sa vizama 17.08.2015. - Kupljene karte 18.09.2015. - Ulazak u USA 28.09.2015. - Stigao SSN 09.12.2015. - Stigao Green Card |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. U Illinoisu davnih dana srpsku mi nisu uzeli niti unistili. Srpska je doduse u medjuvremenu istekla... 3. Ja sam vozio sa medjunarodnom u CHGO 5 meseci, pa tek onda uzeo DL, mada koliko znam iz iskustva drugih, ukoliko te policija zaustavi (a mene u tom periodu nisu potkacili pa nisam to osetio na svojoj kozi), neki nece praviti problem oko medjunarodne dozvole dok ce drugi da kazu da to uopste ne vazi. Izvadi to sto pre, cim stigne SSN, cisto da "ne boli glava".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Koliko sam čuo, možeš da tražiš da je zadrže pa kad kreneš u srbiju da ti uzmu američku na čuvanje a pozajme ti srpsku, jer kao ne možeš da imaš obe. Ali, pošto nemaš korist od srpske dozvole ovde nemoj ni spominjati da je imaš pa ces imati kao ja, obe. 3. Meni je neko spomenuo da možeš 3 meseca da voziš sa međunarodnom dozvolom ali proveri. Posle toga moraš da polažeš samo ako misliš voziti. Ja sam čekao 3 godine da položim i ni jednom još nisam iznajmio auto. Znam da neke Rent a car kuće i ne interesuje kakvu dozvolu imaš. Samo je problem ako napraviš prekršaj.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Moj utisak je ovde da je to tipovanje (test za dobijanje dozvole) ekstremno smesno. A pravim pravilima se ucis ako slucajno te zaustavi policija za npr. prekomernu brzinu pa skontas da postoji system poena. Pa da postoje razlicite kategorije. Pa npr. u drzavi nekoj mozes da imas i minus poene, nakon odredjenog broja negativnih poena mogu i da ti oduzmu dozvoli itd.
Savet: svako ko dobije dozvolu nek dobo prouci safety points i da vidi za sta se gde koliko poena skida i koliko godina sta ostaje u birou za motorna vozila. Npr. ako preteknete ambulantna kola, ne stanete desno kad policija ili bilo sta pod treptacima prolazi, pogresno radite polukruzno okretanje i ostalo.... Daju oni tu dozvolu bez problema, ali posle se namlate para i para na onima koji se ne razumeju u razlike u pravilima. Npr. proverite termin "reckless driving" (voznja min 20 milja preko dozvoljene i ostalo). Ovo znanje - nece se baci sto bi rekli, istrazite, zlu ne trebalo. |
|
|||
|
|||
![]()
Cao svima,
Hteo bih da vas pitam vezano za polaganje za vozacku dozvolu u Illionisu. Dali je potrebno ici na neke preglede ( ocno, ili bilo koji drugi pregled) pre nego sto se polaze test. Koja je procedura kod polaganja , dali se odmah ide na polaganja testa cime se prijavis. Hvala i puno pozdrava |
|
|||
|
|||
![]()
ocni radis kod njih na licu mjesta. ali, svi detalji oko sta i kako ti pisu na njihovoj stranici. tu ces naci najbolje odgovore na svoja pitanja.
http://www.cyberdriveillinois.com/ |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav ljudi. Da li je neko upoznat sa procedurom polaganja za vozacku dozvolu na Floridi? I da li mi je uopste potrebno da vadim medjunarodne vozacke?
DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2015 - POGODAK ![]() ![]() 28.10.2013. Prijavili se na lutriju 01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx 19.05.2014. Poslali DS-260 21.08.2015. Lekarski pregled 09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi 24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama ![]() 05.11.2015. Beograd-Rim-Majami |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |