![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Nadovezao bih se povodom davanja adrese u ambasadi.
Da li neko zna da li smo mi slobodni u promeni adrese i ako GC jos uvek ne stigne..npr nakon mesec dana od dolaska? A sto se tice samog intervuja, potreban mi je savet oko price o planovima u Americi. Da li je pametno pricati da imamo nekoliko razlicitih opcija(u razlicitim mestima) za koje jos uvek nismo sigurni ili da se spominje samo mesto u koje se ide tj. ono sto je navedeno u DS260.. Buni me i to sto smo u obavezi da nakon svake promene lokacije obavestimo USCIS u roku od 10 dana i takodje ne znam da li je to dozvoljeno pre nego sto GC stigne.. Last edited by Magelan; 31.01.2016 at 16:50. Razlog: Pomereno iz teme "Interview DV2016" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Shvatila sam, čitajući tuđa iskustva na ovom forumu da se ta adresa može promeniti i po dolasku i da će GC stići na onu adresu koju si naveo kada si podneo zvaničan zahtev, a ti možeš da se nalaziš bilo gde. Možeš čak da budeš i van Amerike. Ako grešim, molim da me neko ispravi |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav ljudi,
Evo i ja da se javim posle dužeg vremena. Ovako što se tiče ove adrese za Green Card nemoj da vas muči mnogo, meni bila adresa od druga, koji se u međuvremenu odselio. Kad sam sleteo, upali u imigraciono: Dobar dan - dobar dan, vaša dokumenta - izvolte. Dobro došli u Ameriku, jel imate nekih pitanja? Da, hteo bih da promenim adresu. Na koju adresu želite green card? Na tu i tu. Jel treba ugovor da vam pokažem? (rentao sam stan iz Srbije i imao sam odštampan ugovor kod sebe) Nije potrebno, evo promenili smo. Hvala lepo, doviđenja. ![]() I to vam je to. Generalno nemojte lupati glavu i slušati raznorazne gluposti koje se pišu ovde na forumu. Ja sam pratio sajt od početka moje avanture zvane Green Card i mogu da vam kažem da bar 80% stvari koje se pišu ovde su čista glupost ili pišu ljudi koji nemaju veze sa mozgom (svaka čast izuzecima). Kad budem imao vremena napisaću celo moje iskustvo počev od izvlačenja za gc preko lekarskog i ambasade pa sve do dolaska u USA. Čestitam svima koji su izvučeni i sve najlepše želim. Ako vam trebaju neki hitni odgovori pustite privatnu poruku, odgovoriću svima. Pozdrav i svako dobro ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Hvala jos jednom! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Muž i ja putujemo u Čikago 15. marta, a kao adresu za slanje GC i SSN naveli smo adresu moje drugarice. Međutim, ona se sad seli u drugi deo grada. Ako sam dobro razumela, procedura je sledeća:
- kad budemo putem interneta plaćali fee za izradu dokumenata, navodimo novu adresu drugarice i plaćamo fee - kad na aerodromu predamo žute koverte službeniku, obaveštavamo ga o promeni adrese za slanje dokumenata - zatim za svaki slučaj sutradan odlazimo da se prijavimo za izradu GC i SSN, i njima takođe govorimo novu adresu. Ako je neko imao isti slučaj, neka se oglasi ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nigdje se ne mozes prijaviti za izradu GC (to pocinje kad prodjes intervju, svojim dolaskom je aktiviras), samo za SSN mozete otici i ponijeti novu adresu (ali mislim da bi vama mogla automatski da dodje SSN) Opet da napomenem da drugarica nalijepi na sanducic vase prezime (privremeno), posta nece ostaviti kovertu ako ga nema.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na ideji za prezime na sandučetu, to ćemo sigurno uraditi. Znam da se GC aktivira dolaskom u SAD ali mislila sam na GC karticu (fizički), ona takođe treba da mi stigne na drugaricinu novu adresu a moram nekoga valjda da obavestim da je ona promenila adresu. Znači ovako kao što sam rekla - kad plaćamo fee pre polaska, unosimo tu novu adresu i posle na aerodromu obavestimo službenika o promeni?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
DV2015 - prvi put - POGODAK ![]() 25.10.2013. Prijavili se na lutriju ![]() 01.05.2014. Izvučeni 2015EU00042xxx 25.05.2014. Poslali DS-260 05.09.2015. Lekarski pregled 11.09.2015. Intervju 25.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 28.09.2015. Preuzeti pasoši sa vizama 12.12.2015. Beograd - Frankfurt - Majami ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ok, poslao sam ti zahtev,ne vidim drugi nacin da ti posaljem PM, valjda zato sto sam tek registrovan..
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |