ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 30.01.2016, 19:22
zelembac zelembac je offline
Član

Datum prijave: 26.10.2015
Nepromenjeno

Nadovezao bih se povodom davanja adrese u ambasadi.

Da li neko zna da li smo mi slobodni u promeni adrese i ako GC jos uvek ne stigne..npr nakon mesec dana od dolaska?

A sto se tice samog intervuja, potreban mi je savet oko price o planovima u Americi. Da li je pametno pricati da imamo nekoliko razlicitih opcija(u razlicitim mestima) za koje jos uvek nismo sigurni ili da se spominje samo mesto u koje se ide tj. ono sto je navedeno u DS260..

Buni me i to sto smo u obavezi da nakon svake promene lokacije obavestimo USCIS u roku od 10 dana i takodje ne znam da li je to dozvoljeno pre nego sto GC stigne..

Last edited by Magelan; 31.01.2016 at 16:50. Razlog: Pomereno iz teme "Interview DV2016"
Reply With Quote
Staro 31.01.2016, 20:10
Dzona2016 Dzona2016 je offline
Član

Datum prijave: 06.09.2015
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zelembac Prikaz poruke
Nadovezao bih se povodom davanja adrese u ambasadi.

Da li neko zna da li smo mi slobodni u promeni adrese i ako GC jos uvek ne stigne..npr nakon mesec dana od dolaska?

A sto se tice samog intervuja, potreban mi je savet oko price o planovima u Americi. Da li je pametno pricati da imamo nekoliko razlicitih opcija(u razlicitim mestima) za koje jos uvek nismo sigurni ili da se spominje samo mesto u koje se ide tj. ono sto je navedeno u DS260..

Buni me i to sto smo u obavezi da nakon svake promene lokacije obavestimo USCIS u roku od 10 dana i takodje ne znam da li je to dozvoljeno pre nego sto GC stigne..
S obzirom da je meni odloženo viziranje pasoša zbog toga što mi se adresa iz DS260, i grad u koji nameravam da idem po dolasku u Ameriku razlikuju, stičem utisak da je njima ta adresa bitna ne zbog našeg boravka tamo nego upravo da bi se oni pokrili sa nekom konkretnom adresom na koju bi mi stigla GC. Mislim da nije pametno da ih zbunjujete svojim eventualnim planovima tamo, jer, koliko sam ja shvatila to njih mnogo i ne zanima. Mene su samo pitali čime nameravam tamo da se bavim, a ja sam odgovorila uopšteno i to je prošlo kod njih.
Shvatila sam, čitajući tuđa iskustva na ovom forumu da se ta adresa može promeniti i po dolasku i da će GC stići na onu adresu koju si naveo kada si podneo zvaničan zahtev, a ti možeš da se nalaziš bilo gde. Možeš čak da budeš i van Amerike.
Ako grešim, molim da me neko ispravi
Reply With Quote
Staro 01.02.2016, 05:26
Av av's Avatar
Av av Av av je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2014
Wink

Pozdrav ljudi,

Evo i ja da se javim posle dužeg vremena. Ovako što se tiče ove adrese za Green Card nemoj da vas muči mnogo, meni bila adresa od druga, koji se u međuvremenu odselio. Kad sam sleteo, upali u imigraciono:
Dobar dan - dobar dan, vaša dokumenta - izvolte.
Dobro došli u Ameriku, jel imate nekih pitanja?
Da, hteo bih da promenim adresu.
Na koju adresu želite green card?
Na tu i tu. Jel treba ugovor da vam pokažem? (rentao sam stan iz Srbije i imao sam odštampan ugovor kod sebe)
Nije potrebno, evo promenili smo.
Hvala lepo, doviđenja.

I to vam je to. Generalno nemojte lupati glavu i slušati raznorazne gluposti koje se pišu ovde na forumu. Ja sam pratio sajt od početka moje avanture zvane Green Card i mogu da vam kažem da bar 80% stvari koje se pišu ovde su čista glupost ili pišu ljudi koji nemaju veze sa mozgom (svaka čast izuzecima). Kad budem imao vremena napisaću celo moje iskustvo počev od izvlačenja za gc preko lekarskog i ambasade pa sve do dolaska u USA. Čestitam svima koji su izvučeni i sve najlepše želim. Ako vam trebaju neki hitni odgovori pustite privatnu poruku, odgovoriću svima. Pozdrav i svako dobro
Reply With Quote
Staro 01.02.2016, 15:33
zelembac zelembac je offline
Član

Datum prijave: 26.10.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzona2016 Prikaz poruke
S obzirom da je meni odloženo viziranje pasoša zbog toga što mi se adresa iz DS260, i grad u koji nameravam da idem po dolasku u Ameriku razlikuju, stičem utisak da je njima ta adresa bitna ne zbog našeg boravka tamo nego upravo da bi se oni pokrili sa nekom konkretnom adresom na koju bi mi stigla GC. Mislim da nije pametno da ih zbunjujete svojim eventualnim planovima tamo, jer, koliko sam ja shvatila to njih mnogo i ne zanima. Mene su samo pitali čime nameravam tamo da se bavim, a ja sam odgovorila uopšteno i to je prošlo kod njih.
Shvatila sam, čitajući tuđa iskustva na ovom forumu da se ta adresa može promeniti i po dolasku i da će GC stići na onu adresu koju si naveo kada si podneo zvaničan zahtev, a ti možeš da se nalaziš bilo gde. Možeš čak da budeš i van Amerike.
Ako grešim, molim da me neko ispravi
Dzona puno ti hvala, jos jednom si mi jako pomogla Definitivno si mi razresila par nedoumica jer imam vise razlicitih mogucnosti u razlicitim gradovima pa ih onda necu opterecivati time kako ne bi eventualno nastao neki problem sa adresom.

Hvala jos jednom!
Reply With Quote
Staro 03.02.2016, 13:07
ejpril88 ejpril88 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 27.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Muž i ja putujemo u Čikago 15. marta, a kao adresu za slanje GC i SSN naveli smo adresu moje drugarice. Međutim, ona se sad seli u drugi deo grada. Ako sam dobro razumela, procedura je sledeća:
- kad budemo putem interneta plaćali fee za izradu dokumenata, navodimo novu adresu drugarice i plaćamo fee
- kad na aerodromu predamo žute koverte službeniku, obaveštavamo ga o promeni adrese za slanje dokumenata
- zatim za svaki slučaj sutradan odlazimo da se prijavimo za izradu GC i SSN, i njima takođe govorimo novu adresu.
Ako je neko imao isti slučaj, neka se oglasi
Reply With Quote
Staro 03.02.2016, 15:09
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88 Prikaz poruke
Muž i ja putujemo u Čikago 15. marta, a kao adresu za slanje GC i SSN naveli smo adresu moje drugarice. Međutim, ona se sad seli u drugi deo grada. Ako sam dobro razumela, procedura je sledeća:
- kad budemo putem interneta plaćali fee za izradu dokumenata, navodimo novu adresu drugarice i plaćamo fee
- kad na aerodromu predamo žute koverte službeniku, obaveštavamo ga o promeni adrese za slanje dokumenata
- zatim za svaki slučaj sutradan odlazimo da se prijavimo za izradu GC i SSN, i njima takođe govorimo novu adresu.
Ako je neko imao isti slučaj, neka se oglasi
ejpril88 ja bih isprintala novu adresu na A4 papiru (velikim slovima) i prije nego sto bilo sta potpises kad sletis dobro se uvjeri da su stavili tu novu adresu.
Nigdje se ne mozes prijaviti za izradu GC (to pocinje kad prodjes intervju, svojim dolaskom je aktiviras), samo za SSN mozete otici i ponijeti novu adresu (ali mislim da bi vama mogla automatski da dodje SSN)
Opet da napomenem da drugarica nalijepi na sanducic vase prezime (privremeno), posta nece ostaviti kovertu ako ga nema.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 03.02.2016, 15:36
Ilić Strahinja Ilić Strahinja je offline
Član

Datum prijave: 31.01.2016
Pošalji Skype™ poruku korisniku Ilić Strahinja
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Av av Prikaz poruke
Pozdrav ljudi,

I to vam je to. Generalno nemojte lupati glavu i slušati raznorazne gluposti koje se pišu ovde na forumu. Ja sam pratio sajt od početka moje avanture zvane Green Card i mogu da vam kažem da bar 80% stvari koje se pišu ovde su čista glupost ili pišu ljudi koji nemaju veze sa mozgom (svaka čast izuzecima). Kad budem imao vremena napisaću celo moje iskustvo počev od izvlačenja za gc preko lekarskog i ambasade pa sve do dolaska u USA. Čestitam svima koji su izvučeni i sve najlepše želim. Ako vam trebaju neki hitni odgovori pustite privatnu poruku, odgovoriću svima. Pozdrav i svako dobro
Ovo je moj prvi post ovde..Šta su po tebi glavne gluposti koje se ovde pišu?
Reply With Quote
Staro 03.02.2016, 15:40
ejpril88 ejpril88 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 27.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Hvala na ideji za prezime na sandučetu, to ćemo sigurno uraditi. Znam da se GC aktivira dolaskom u SAD ali mislila sam na GC karticu (fizički), ona takođe treba da mi stigne na drugaricinu novu adresu a moram nekoga valjda da obavestim da je ona promenila adresu. Znači ovako kao što sam rekla - kad plaćamo fee pre polaska, unosimo tu novu adresu i posle na aerodromu obavestimo službenika o promeni?
Reply With Quote
Staro 03.02.2016, 16:35
Av av's Avatar
Av av Av av je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2014
Cool

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ilić Strahinja Prikaz poruke
Ovo je moj prvi post ovde..Šta su po tebi glavne gluposti koje se ovde pišu?
Glavne gluposti? Pa ne znam odakle da počnem... Ovde se pišu mnoge informacije koje nisu tačne i postavljaju se mnogo pitanja koja nemaju veze sa mozgom. Slušaj, kapiram ja da su ljudima potrebne informacije, ali sve informacije koje dobiješ ovde većina njih je netačna ili pišu ljudi iz svog iskustva (takve informacije ne treba uzeti zdravo za gotovo, to su lični primeri). Da sam se ja vodio pričom likova koji ovde pišu ja ne bih prošao ni lekarski pregled a o dolasku u USA i da ne pričam. Jednostavno odeš na sajt dv lutrije i vidiš šta ti je sve potrebno što se tiče dokumentacije i cele priče oko odlaska u ambasadu. Druga stvar imaš jednostavno likove koji spamuju bespotrebno i postavljaju idotska pitanja, kao lik od prošle godine koji je bio ubedjen da može da prođe razgovor u ambasadi sa trogodišnjom školom... Nije ova tema za to... Najveći problem ovog je foruma je taj što ljudi koji završe sve i dođu u USA i više se ne oglašavaju. Kapiram ja to kad se dođe, celu tu frku i sve to i da se nema vremena da se piše, ali mogu valjda da napišu koju reč čisto da ljudi imaju uvid u celu situaciju posle dolaska u USA. Njima je forum bio sve dok nisu ovde došli, pa to se pisalo, pa spamovalo po ceo dan i onda dodju u USA i gubi se svaki trag i glas (opet svaka čast izuzecima, ali retki su takvi). Da ne gušim temu više, ako treba nekom bilo kakva informacija može slobodno da me kontaktira privatno. Pozdrav, svako dobro
25.05.2014. Poslali DS-260
05.09.2015. Lekarski pregled
11.09.2015. Intervju
25.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
28.09.2015. Preuzeti pasoši sa vizama
12.12.2015. Beograd - Frankfurt - Majami
Reply With Quote
Staro 03.02.2016, 19:54
Ilić Strahinja Ilić Strahinja je offline
Član

Datum prijave: 31.01.2016
Pošalji Skype™ poruku korisniku Ilić Strahinja
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Av av Prikaz poruke

Da ne gušim temu više, ako treba nekom bilo kakva informacija može slobodno da me kontaktira privatno. Pozdrav, svako dobro
Ok, poslao sam ti zahtev,ne vidim drugi nacin da ti posaljem PM, valjda zato sto sam tek registrovan..
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja