ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.03.2016, 23:51
Gish Gish je offline
Član

Datum prijave: 28.01.2016
Nepromenjeno

Req, sad sam bas trazio oko kanade....taj je oglas bio za mart prosle godine

evo i link

http://plutonlogistics.com/en/road-t...ozaca-kamiona/

evo direktna link.....expired nazalost

http://www.moj-posao.net/Posao/25518...-E-Drivers-mf/
Reply With Quote
Staro 14.03.2016, 05:03
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Jel polagaao neko skoro za cdl u chicagu? Ja celkam ssn pa da polazem za auto pa cdl alli se prica da su prilicno poostrili dokumentaciju tj dokaze o adresi racunima utilities itd itd pa cak i kad se polozi, dozvola se izdaje tek dve ned posle zavrsetka obike
Reply With Quote
Staro 15.03.2016, 14:52
tgaro tgaro je offline
Član

Datum prijave: 19.07.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
Jel polagaao neko skoro za cdl u chicagu? Ja celkam ssn pa da polazem za auto pa cdl alli se prica da su prilicno poostrili dokumentaciju tj dokaze o adresi racunima utilities itd itd pa cak i kad se polozi, dozvola se izdaje tek dve ned posle zavrsetka obike
Neznam u kojem si statusu ali ako imas papire sve legalno i kako treba nema razloga da brines, pa i ako treba cekati koju nedelju sve ce biti ok. Jesi ti dobio GC na lutriji ili?
Reply With Quote
Staro 15.03.2016, 17:14
dezdej dezdej je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2015
US lokacija: Chicago, Westmont
YU lokacija: Ohrid Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Ovo mogu da ti potvrdim da su zaostrili dokumentaciju posebno ovi dokazi oko adrese evo ja sam vec mesec dana ovde i jos ne mogu da uzmem ovu obicnu vozacku zato sto za sada stanujem kod brata moje supruge i nemam jos nikakav dokaz na moje ime da stanujem na ovu adresu osim pismo u koje je dosao moj SSN, ovih dana cekam da dodje onaj bank statement a dobio sam i mail da su ispratili i zelenu kartu pa mozda i ona dodje ovu nedelju pa cu probati da odem do DMV da polazem i dam te dokumente kao dokaz i videcemo kako cu proci. Inace moj poznanik koji je dosao ovde preko lutrije i vec ima zelenu kartu otkako je polagao za vozacku kada su videli da je od Makedoniji nisu hteli da mu daju vozacku dok ne urade detaljni background check sto se oduzilo jedno mesec dana i na kraju nisu hteli da mu daju vozacku kao nema dovoljno dokaza da zivi na tu adresu, pa morao je da trazi pomoc od menagera gde radi koji se javio u DMV i ubedio ih je da ponovo isprate sva dokumenata da ih provere i najzad je dobio vozacku. Inace kad je polozio i otisao da uzme vozacku taj tip tamo mu je mahnuo vozacku u vazduh i rekao mu je nesto kao" Evo tvoja dozvola je gotova ali znas zasto neces da je dobijes?Zato sto si od Makedoniji!" Sta da radimo kad dolazimo sa ovog balkana gde svako hoce da smuti nesto i dobije dokumente na nelegalan nacin. Ovo se desava zato sto su uhvatili 40 ljudi iz Makedonije koji su prijavili istu adresu gde zive i sada kaze da je Makedonija podvucena sa debelim zutim markerom tamo i svako ko hoce da uzme vozacki mora da pomine ovu rigoroznu kontrolu, mozda ovo ne vazi za Srbiju tako da mozes da probas, aji ja ne zelim da riskiram jos pa cu sacekati dok ne soberem svu dokumentaciju i onda odem po vozacku pa cdl posle. I ne zaboravi da cuvas svaki koverat i pismo sto ti dodje na adresu na tvoje ime za da mozes da ga upotrebis kao dokaz nemoj nista da bacis.
Reply With Quote
Staro 15.03.2016, 18:10
Proteran

Nepromenjeno

Da da ja imam greencard i zivim kod drugara pa je morao da zme prijavi kod njega i da sve racune koje dobija tipa gas struja kablovska moj mobilni kupljen na ugovor tako da smo skupili dosta dokaza pa se nadam sled ned da cu resiti to
Reply With Quote
Staro 19.03.2016, 14:14
tgaro tgaro je offline
Član

Datum prijave: 19.07.2015
Nepromenjeno

Citat:
Da da ja imam greencard i zivim kod drugara pa je morao da zme prijavi kod njega i da sve racune koje dobija tipa gas struja kablovska moj mobilni kupljen na ugovor tako da smo skupili dosta dokaza pa se nadam sled ned da cu resiti to
@markoss poslao sam ti PM pa kad imas vremena pogledaj.
Reply With Quote
Staro 21.03.2016, 22:36
Proteran

Nepromenjeno

Pozz svima...danas sam polozio za auto ali zbog toga sto sam iz srbije ide dupla provera i dozvola bintrebala da stigne za deset dana...uspeo sam da izvadim potvrdu iz DMV da sam polozio i da mogu da nastavim dalje za kamion...sad me zanima koji je sledeci korak za skolu za cdl, isao bih u alamo na obuku a sta treba pre toga da odradim?
Hvala
Reply With Quote
Staro 22.03.2016, 22:42
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Pozz svima...danas sam polozio za auto ali zbog toga sto sam iz srbije ide dupla provera i dozvola bintrebala da stigne za deset dana...uspeo sam da izvadim potvrdu iz DMV da sam polozio i da mogu da nastavim dalje za kamion...sad me zanima koji je sledeci korak za skolu za cdl, isao bih u alamo na obuku a sta treba pre toga da odradim?
Hvala
Pozovi Alamo i Dragana ce da ti objasni koja je procedura.
Staro 30.03.2016, 19:02
Gish Gish je offline
Član

Datum prijave: 28.01.2016
Nepromenjeno

Kratko par pitanjaca..mozda je van pravila foruma a nadam se da nije

1. Da li u nekoj drzavi moze da se polaze i izvadi CDL sa SSN-om i turistickom vizom? Ne mislim dali moze na 5 godina..to znam da nema pojma bez adrese, GreenCard itd - ...mislim na..na recimo 6 meseci kolki i traje turisticka recimo?

2. I kada to istekne i vratis se kuci, kako se odradjuje ponovno vadjenje CDL-a? i dali je uopste moguce bez GC-a itd?

Hvala unapred
Reply With Quote
Staro 30.03.2016, 21:56
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Gish Prikaz poruke
Kratko par pitanjaca..mozda je van pravila foruma a nadam se da nije

1. Da li u nekoj drzavi moze da se polaze i izvadi CDL sa SSN-om i turistickom vizom? Ne mislim dali moze na 5 godina..to znam da nema pojma bez adrese, GreenCard itd - ...mislim na..na recimo 6 meseci kolki i traje turisticka recimo?

2. I kada to istekne i vratis se kuci, kako se odradjuje ponovno vadjenje CDL-a? i dali je uopste moguce bez GC-a itd?

Hvala unapred
Ovu tematiku smo prezvakali vec jedno xyz puta. Kratak odgovor: NE MOZE

Po novom federalnom zakonu koji je stupio na snagu prosle godine CDL je rezervisan sa drzavljane i osobe sa GC ili radnom dozvolom (ne radnom vizom vec radnom dozvolom).

Tags
voznja kamiona u americi, šleper amerika

Pravila pisanja