![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Koliko vidim DL koji Ohajo izdaje za ovu kategoriju ce ti vaziti do datuma do kog vazi viza, i nije ga moguce prebaciti u drugu drzavu u slucaju selidbe na primer, ali ce svakako biti validan za voznju u svim drzavama. - Full legal name: Pasos - Date of birth: Pasos - Social Security number (if assigned): Odneces karticu na uvid - Ohio residency: Pogledaj objasnjenje u sledecem pasusu - Citizenship or legal presence: Vazeca J1 ce zadovoljiti ovu stavku Ukoliko odes na stranicu sa spiskom dokumenata koji zadovoljavaju kriterijum "Ohio residency" kao novom u USA sledeci dokumenti bi mogli da budu od pomoci: - "Social Security Administration document with Ohio street address" - kada budes dobio socijalni broj, on ce izgledati ovako (pogledaj trecu sliku na ovoj stranici, nisam uspeo da izguglujem bolju). Dakle na tom celom kartonu iz SSA pored kvadranta gde je kartica perforacijama odvojena od ostatka kartona bice i tvoje ime sa adresom. Ostavi karticu tako i odnesi ceo dokument. U tom slucaju zadovoljavas i dokaz o socijalnom broju i dokaz o adresi. Ovo se tretira kao zvanicni dokument iz SSA-a. - "Paycheck stub issuedwithin the last six months" - ovo ces dobiti od poslodavca (plate vecinom idu na dvonedeljnom ili nedeljno nivou tako da ces i do ovog dokumenta doci relativno brzo)
|
|||
|
|||
![]()
Hvala ti puno na ovakvom detaljnom odgovoru.
Moram da te pitam da li znas u kojoj drzavi mogu da dobijem dozvolu na duzi period? |
|
||||
|
||||
![]()
Gotovo u svim drzavama ti izdaju DL/ID dokle traje viza/status. Ukoliko se status produzava, onda ides ponovo u DMV... Nekad je u IL mogla da se dobije dozvola na duzi period od trajanja vize ali je to ukinuto usled previse zloupotreba.
|
||||
|
||||
![]()
Eto, kazem ja, samo treba detaljno postaviti pitanje (prvo procesljati forum da ga nego pre vec nije postavio) i dobicete jos detaljniji odgovor od iskusnih clanova. Pozdrav za Magelana
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Interesuje me procedura polaganja vozackog i Illinoisu i Kentakiju.
Iz kojih cellina se sastoji ispit? (pretpostavljam da prvo ima test koji se sastoji od pitanja na koja se odgovara, a posle toga kao drugi deo vozackog - voznja po ulici) ako je tako: 1. Koliko vremena nakon polozenog testa znanja se mora polagati voznja na poligonu? 2. Gde se nabavlja materijal za taj test i gde se prijavljuje taj test (kao prvi deo vozackog) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Odgovori na tvoja pitanja su vise puta napisana u ovoj temi - sve sto treba da uradis je da procitas temu. Ili ako ti je to previse tesko imas pretragu na forumu pa upisi sta te zanima P.S. Ako ne znas da koristis pretragu na forumu klikni na link http://lmgtfy.com/?q=vozacka+dozvola...zelena+lutrija |
|
|||
|
|||
![]()
Da li je ovo sav materijal koji treba nauciti za teorijski deo vozackog ispita u drzavi Kentaki?
http://driving-tests.org/kentucky/ky...ndbook-manual/ ako nije, da li bi mi neko dao link na kom jeste... |
|
|||
|
|||
![]()
Nije pisano dugo, a nisam nasao drugu temu u kojoj bih se obratio...
Da li je moguce americku vozacku dozvolu za kamion prebaciti u srpsku? Hvala |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam cuo negde da sa usa cdl mozes da vozis u Evropi kamion...valjda i u Srbiji ali nisam 100% sig
|
|
||||
|
||||
![]()
Evo i mog iskustva oko vozacke i ID.
Danas sam polagao za vozacki i uspesno prosao. Ujedno sam aplicirao i za ID. Preporuka mojih drugara je bila da dodjem nekih 20-3- min pre otvaranja DMV-a sto sam i uradio jer umeju da budu bas velike guzve. Ja sam bio negde 12-13-ti u redu. U 8 sati izlazi gospodja koja rasporedjuje ljude prema potrebama odnosno onome zbog cega su dosli. Odmah je izdvoji starije ljude bez obzira sta ima treba i dala im prednost ispred svih nas sto je sjajno. Posebno ljudi koji zavrsavaju amdinistrativne poslove oko kola, a posebno ostale koji zavrsavaju nesto oko ID ili vozacke (obnove, nove, promena podataka...). Od potrebnih dokumenata doneo sam: Pasos, Green card, SSN i izvod iz banke kao dokaz o adresi stanovanja. Morao sam da dam i osiguranje od kola jer se prakticni deo testa polaze sa kolima sa kojim ste dosli. Trazili su mi bar neki racun ali su na kraju prihvatili izvod. a pocetku vam pregledaju dokumenta (kontrolni salter za sve, prvi na koji dolazite). Razlogje prost: Ako nemate sva potrebna dokumenta da ne gubite bzv vreme, da oni ne gube vreme, da ne pravite guzvu. Dakle i te kako ima smisla. Nakon toga dobijate broj na papiricu i cekate da vas prozovu na jedan od saltera. Na prvom salteru sam dao sva potrebna dokumenta i jos eke podatke, uradio ocni pregled (manje od 1min), nakon toga otisao na drugi gde sam plati taksu za izradu oba dokumenta u iznosu od 50$. Otisao na treci da uzmem testove za polaganje. Dobio 3 papira gde se nalazilo 20 pitanja i poslednji papir sa znakovima. Test je na zaokruzivanje, a znakovi da se obeleze brojevima pod kojima je zaveden njihov naziv (objasnjenje). Omasio sam samo jedan odgovor i tako prosao pismeni deo. Sacekao par minuta i nakon toga sa ''instruktorko'' seo u auto da se provozamo krug u delu gde se nalazi office. Pre toga je uradila proveru signalizacije i sirene. Voznja je lagana i nema sanse da ne prodjete. Postujte znakove i to je to. Meni je voznja trajala 10min. Sto kaze ova instruktorak nisam ni sumnjala da neces proci jer se vidi da si u kolima svaki dan... Nakon toga smo se vratili nazad, ona je predala sva dokumenta na jedan od saltera i tu sacekao par minuta da me pozovu za slikanje. Slikali su me dva puta i postpisao se dva puta zbog oba dokumenta. Opet se i opet nakon 3-4 min prozvan da uzmem privremenu dozvolu i ID u vidu papira. U roku od 15 radnih dana mogu da ocekujem dozvolu na adresi koju sam prijavio. Nadam se da sam bio dovoljno koncizan i tacan. Toliko od mene.
Izvučen iz osmog puta ![]() 04.05.2016. - Popunjen DS-260 21.11.2016. - Zakazan intervju za 17.01.2017. 25.11.2106. - Promenjen bračni status 30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260 09.01.2017. - Završen lekarski 17.01.2017. - Intervju 26.01.2017. - Stigli pasosi 25.04.2017. - Flight ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |