![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Administracija im nije jaca strana. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pitanje za ove koji ovoliko dugo čekaju GC i SSN broj:
Šta radite u međuvremenu? Jel možete naći posao neki...jel radite ili je problem što nemate GC i SSN? Odnosno...jel radite onda na crno? |
|
|||
|
|||
![]()
Viza u pasosu ulaskom u SAD postaje Zelena karta i daje ti pravo na rad, a SSN mozes da poslodavcu dostavis i naknadno kad ga dobijes
|
|
||||
|
||||
![]()
O ovome je vec bilo polemike, da li vam je za zaposlenje potreban SSN. Neko je imao iskustvo da jeste potreban, nego da nije. Zavisi od poslodavca da li ce da uvazi potvrdu od SS office-a da ste predali za dobijanje SSN-a
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
ja nisam mogao početi raditi dok mi nije stigao SSN. Na svu sreću stigao je za 7 dana nakon ulaska u drzavu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Forumasi samo da javim, najzad mi je stigao green card posle 360 dana provedenih u USA
|
|
|||
|
|||
![]()
Cekali smo tri nedele ssn nista Nije stiglo.Bili smo u najblizi ss ofice I nakon tri Dana stgle su Na adresii
|
|
||||
|
||||
![]()
E drago mi je da je konacno stigao. Mislim da si ti najgore prosla s cekanjem na GC
blog: www.emogration.com FB: www.facebook.com/emogration www.facebook.com/JelenaCrafts od 2004 -2015 on and off pokusaji DV 2017 izvuceni br. 23** 14.05.2016. DS260 popunjen 22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar) 30.09.2016. lekarski 11. 10. 2016. intervju i pozeleneli ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nakon 40 Dana uzeli smo nase green karte.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Dobar dan, kao dobitnik GC-a bio sam u junu ove godine prvi put u Americi. Podneo sam zahtev za SSN na salteru Social Security Administrationa i SSN mi je stigao vrlo brzo, mozda kroz nedelju dana, dok sam jos bio u Americi. Medjutim, GC jos uvek nisam dobio. Proslo je evo skoro 5 meseci od mog ulaska u US. Procitao sam na USCIS sajtu da treba sacekati 120 dana pre pokretanja procedure za ponovno slanje GC-a, pa sam cekao i cekao...ali vise nema svrhe
![]() Sada sam u Srbiji, i bicu ovde jos neko vreme, ne znam kako da iniciram proceduru za ponovo slanje GC-a ili kako da proverim status slanja GC-a iz Srbije? Da bih proverio status, na USCIS sajtu traze da se unese receipt number koji ima 13 znakova (3 slova + 10 cifara). Pregledao sam sva dokumenta, ne znam da sam takav broj ikada dobio. Imate li neku ideju? ![]() Ili da pokusam telefonom, nasao sam ovaj broj na forumu: +1-800-375-5283? |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |