ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.02.2017, 07:48
Kilimandzaro's Avatar
Kilimandzaro Kilimandzaro je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2016
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Poucena iskustvima s foruma, cim smo stigli, sutradan sam otisla u najblize socijalno. Nacekasmo se da bi nam tip rekao da ako smo stiklirali da stigne na adresu ne moze da nas prijavi, jer kad su to radili, formirali su se dupli brojevi, te da cekamo tri nedelje pa ako ne stigne da odemo ponovo. Rok za Green Card je cak godinu dana. Nadam se da necemo biti bas toliki baksuzi. Inace mi je rekao da kad dobijemo GC, onda moramo da odemo do Socijalnog, ali mi nije dobro objasnio zbog cega. Zna li neko?

od 2004 -2015 on and off pokusaji
DV 2017 izvuceni br. 23**
14.05.2016. DS260 popunjen
22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar)
30.09.2016. lekarski
11. 10. 2016. intervju i pozeleneli
Reply With Quote
Staro 06.03.2017, 15:26
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.02.2013
US lokacija: Chicago Illinois
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno SSN potvrda

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kilimandzaro Prikaz poruke
Poucena iskustvima s foruma, cim smo stigli, sutradan sam otisla u najblize socijalno. Nacekasmo se da bi nam tip rekao da ako smo stiklirali da stigne na adresu ne moze da nas prijavi, jer kad su to radili, formirali su se dupli brojevi, te da cekamo tri nedelje pa ako ne stigne da odemo ponovo. Rok za Green Card je cak godinu dana. Nadam se da necemo biti bas toliki baksuzi. Inace mi je rekao da kad dobijemo GC, onda moramo da odemo do Socijalnog, ali mi nije dobro objasnio zbog cega. Zna li neko?
Kilimandzaro, nama su na aerodromu u imigraciji uzeli one koverte iz ambasade sto smo dobili, i onaj plavkasti karton sto smo popunili u avionu. Tako da sad nemamo bukvalno nista od tih papira. Pa me zanima da li si otvorila racun u Banci i da li su ti trazili SSN ili potvrdu da si predala SSN?
Mi cemo ici do socijalnog kako bi smo uzeli tu potvrdu da je zahtev za izdavanje SSN predat. Znam da je guzva tamo na Jefferson Parku al sta cemo.

2014 - 2 prijave, duplo nista
2015 - 2 prijave, duplo nista
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 09.03.2017, 21:00
Kilimandzaro's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

U The bank of America mi nisu trazili, oni jedini ne traze.

Inace evo prodje tri nedelje mi ne dobismo SSN. U principu nije drama, ali bez njega ne mogu decu da prijavim na all kids, tako da sad cu verovatno istresti gomilu novca za sistematski pregled i vakcine za skolu.

30.09.2016. lekarski
Reply With Quote
Staro 09.03.2017, 21:24
Kilimandzaro's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Da i nama su sve uzeli. Videcu da sacekam ovu nedelju pa da u ponedeljak odem ili ih zovem telefonom. Moram da proceprkam dokumentaciju (a imam dokumentacije za ceprkanje koliko hoces za sto strana, decu, kuce, posao....

30.09.2016. lekarski
Reply With Quote
Staro 10.03.2017, 00:01
bojan1981's Avatar
bojan1981 bojan1981 je offline
Drug član

YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Citat:
U The bank of America mi nisu trazili, oni jedini ne traze.

Inace evo prodje tri nedelje mi ne dobismo SSN. U principu nije drama, ali bez njega ne mogu decu da prijavim na all kids, tako da sad cu verovatno istresti gomilu novca za sistematski pregled i vakcine za skolu.
Davne 2008 god kada sam bio na WT programu i nama je kasnio socijalni broj i to bas, bas. Da vas ne lazem ali skoro 3 meseca.
Bez obzira na to bez ikakvih problema otvorili smo bankovne racune u Wachovia bank. Jos drugar koji nas je preporucio u banci dobio 50$ po coveku jer je kao stari klijent banke koji je doveo nove klijente dobio 50$.

Ono sto mogu da dodam za SSN na osnovu svog iskustva ali i drugih ljudi sa programa je da smo svi SSN dobili u razlicito vreme i da smo kasnije dobili info da je razlog brzine dobijanja SSN obim posla koji ima office u kome je predat zahtev...
E sad koliko je to relevantno ne bih znao da vam kazem ali ima smisla. Nama je komunicirano 2-3 sedmice!
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight
Reply With Quote
Staro 10.03.2017, 03:46
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Da i nama su sve uzeli. Videcu da sacekam ovu nedelju pa da u ponedeljak odem ili ih zovem telefonom. Moram da proceprkam dokumentaciju (a imam dokumentacije za ceprkanje koliko hoces za sto strana, decu, kuce, posao....
Ja sam im poslao mail, medjutim nema leba od toga. Lepo na lokaciju pa tiket u ruke i cekaj Boki blago tebi sa mexosima, indusima i ostalim ne tako bratskim nam narodima...

25. Maj - poslat DS-260
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 10.03.2017, 16:29
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Nepromenjeno Odgovor ssa

Thank you for contacting the Social Security Administration.
We apologize for the delay in answering your inquiry. We regret any inconvenience this may have caused.

We regret that you have not yet received the Social Security number (SSN) card you requested. Generally, an individual should receive his or her original SSN card in the mail within two weeks after the application and document(s) have been received and verified.

When an alien requests an SSN or replacement card, we will verify his or her documents and status with the appropriate Bureau of the Department of Homeland Security (DHS). If verification is not available through the Systematic Alien Verification for Entitlements (SAVE) system, we will send Form G-845 for manual verification.

Your local office will generally follow up on the G-845 request after allowing 15 federal workdays, plus five days for mail delivery. However, the Social Security Administration (SSA) has no jurisdiction over immigration laws, procedures, or the workload of Bureaus of the DHS.

Due to security measures to prevent identity theft, we will no longer provide SSN’s over the phone when an individual calls to obtain his or her SSN. Furthermore, they are not available for viewing online.

We suggest that you return to the local office where your application was filed.

If you have been assigned an SSN, the office can provide you with the number. However, if you have not received your card within 14 days of your SSN having been assigned, you may have to apply for a replacement SSN card.

If you have not been assigned an SSN, you can request that the office do the following:

-- Again query the SAVE system
-- Submit a Form G-845 request if original documents were requested by DHS
-- Follow up on any G-845 previously sent
-- Issue an SSA-L676 if the application has been denied.

When you visit one of our offices to inquire about the status of your application, take all the documents you originally presented as evidence.

Local offices do not print Social Security cards. All Social Security cards are printed and mailed centrally from Baltimore, Maryland.

Caution: The copy of the uncertified SSN application contains confidential personal identifying information and should only be shared with trustworthy third parties on a need-to-know basis. Disclosure of information such as your address, date of birth, place of birth, parents’ names, and a facsimile of your signature can increase your vulnerability to identity theft.

The Social Security Administration uses the U.S. Postal Service for all mail. We cannot track documents such as Social Security cards or birth certificates once they have been mailed.

------------------------------------------------------------------------
Kaze "kada budete islu u SSA office ponesite sva dokumenta" .. Odakle rodjo kad su nam sve uzeli na aerodromu?? Idem sa pasosem samo..
Inace po mailu je rok za SSN 15 radnih dana plus 5 dana za dostavu. I negde sam procitao na forumu da SSA nece da izda SSN broj na papiru da se ima dok ne stigne pravi, ovi medjutim kazu drugacije..
Nista, u ponedeljak jedno 3 sata cekanja za parece papira...Bar sam za to istreniran s obzirom odakle dolazim...

25. Maj - poslat DS-260
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 10.03.2017, 17:05
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bokiit Prikaz poruke

Kaze "kada budete islu u SSA office ponesite sva dokumenta" .. Odakle rodjo kad su nam sve uzeli na aerodromu?? Idem sa pasosem samo..
Inace po mailu je rok za SSN 15 radnih dana plus 5 dana za dostavu. I negde sam procitao na forumu da SSA nece da izda SSN broj na papiru da se ima dok ne stigne pravi, ovi medjutim kazu drugacije..
Nista, u ponedeljak jedno 3 sata cekanja za parece papira...Bar sam za to istreniran s obzirom odakle dolazim...
Misli se na dokumenta za identifikaciju i dokaz o imigracionom statusu, sto su pasos i pecat u pasosu kad ste usli u zemlju. Ponesite vozacku dozvolu za svaki slucaj. Ukoliko je DHS vec pokrenuo proces pri ulasku u zemlju - sto se u vasem slucaju desilo pre pet dana, najlogicnije bi bilo da vam SSA agent kaze da sacekate izvesno vreme i onda dodjete ponovo. Ako kazu 14 dana, onda je to 14 dana, zar ne?

Zar vi nemate vec SSNs?

Sup.Mod.
Reply With Quote
Staro 10.03.2017, 17:08
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC Prikaz poruke
Misli se na dokumenta za identifikaciju i dokaz o imigracionom statusu, sto su pasos i pecat u pasosu kad ste usli u zemlju. Ponesite vozacku dozvolu za svaki slucaj. Ukoliko je DHS vec pokrenuo proces pri ulasku u zemlju - sto se u vasem slucaju desilo pre pet dana, najlogicnije bi bilo da vam SSA agent kaze da sacekate izvesno vreme i onda dodjete ponovo. Ako kazu 14 dana, onda je to 14 dana, zar ne?

Zar vi nemate vec SSNs?

Sup.Mod.
Sve je to ok za 14 +5 dana. Ali nama treba SSN malo ranije. Dovoljna nam je potvrda da smo predali zahtev za izdavanje istog ili sto kaze gore da nam izdiktira br dok kartica ne stigne.

25. Maj - poslat DS-260
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 10.03.2017, 17:25
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bokiit Prikaz poruke
Sve je to ok za 14 +5 dana. Ali nama treba SSN malo ranije. Dovoljna nam je potvrda da smo predali zahtev za izdavanje istog ili sto kaze gore da nam izdiktira br dok kartica ne stigne.
Svakoj osobi su dokumenta potrebna otprilike juce. Ukoliko je broj vec "assigned" (a moguce je da nije), moze da se desi da vam broj napisu na papiru. Budite "nice" sa njima i objasnite "hitnost" Ono sto oni zele da izbegnu jeste "duplicate request", tako da je zaista neizvesno sta agent moze da uradi i odluci u datoj situacji - u svakom slucaju probajte, ne moze da skodi.

Sup.Mod.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja