ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 27.03.2017, 01:06
Kilimandzaro's Avatar
Kilimandzaro Kilimandzaro je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2016
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

E sad najnoviji update.

Da li se nekom desilo?
Svi smo dobili ssn, muz i ja smo dobili zk, ali sad nam stigose pisma da 4.4. moramo da se pojavimo da uzmu deci biometrics?!

Nama su u ambasadi uzeli u ime dece. Nisam nigde naisla na ovo!!!
Zna li neko o cemu se radi?

od 2004 -2015 on and off pokusaji
DV 2017 izvuceni br. 23**
14.05.2016. DS260 popunjen
22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar)
30.09.2016. lekarski
11. 10. 2016. intervju i pozeleneli
Reply With Quote
Staro 31.03.2017, 00:17
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Jedno pitanjce u vezi SSN.
Ukoliko samo na kratko udjem u US da potrvdim vizu i na neki nacin mi ipak ne stigne SSN u narednih mesec dana (da ne kazem 'tri nedelje') na unapred definisanu adresu, postoji li bilo koji nacin da bez fizickog prisustva u US iniciram njegovo izdavanje?

Hvala.

Last edited by slucajni_prolaznik; 31.03.2017 at 00:25.
Reply With Quote
Staro 31.03.2017, 00:27
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Jedno pitanjce u vezi SSN.
Ukoliko samo na kratko udjem u US da potrvdim vizu i na neki nacin mi ipak ne stigne SSN u narednih mesec dana (da ne kazem 'tri nedelje') na unapred definisanu adresu, postoji li bilo koji nacin da bez fizickog prisustva u US iniciram njegovo izdavanje?

Hvala.
Ne jer moras licno otici da predas zahtjev i pokazes pasos u kojem je viza(ponistena) sa onim I-551 note.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 31.03.2017, 16:23
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.02.2013
US lokacija: Chicago Illinois
YU lokacija: Beograd Srbija
Lightbulb

Pozdrav ljudi, mali update oko uscis.gov sajta i provere case-a. Mi imali problem ( i imamo i dalje) da kad unesemo broj za proveru statusa dobijamo "user undefind error" pa smo zvali 1-800 broj i jako fin i smesan lik mi je bukvalno rekao "ma nemoj tu ni da proveravate, cas radi cas ne radi.To je totalno drugaciji sistem od ovoga sto mi koritimo ovde. Ako vam treba bilo koja provera zovite nas". Tako da ko ima problema sa proverom, nek pozove njih, jako ljubazni ljudi.

2014 - 2 prijave, duplo nista
2015 - 2 prijave, duplo nista
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 01.04.2017, 00:23
zmija zmija je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bokiit Prikaz poruke
Pozdrav ljudi, mali update oko uscis.gov sajta i provere case-a. Mi imali problem ( i imamo i dalje) da kad unesemo broj za proveru statusa dobijamo "user undefind error" pa smo zvali 1-800 broj i jako fin i smesan lik mi je bukvalno rekao "ma nemoj tu ni da proveravate, cas radi cas ne radi.To je totalno drugaciji sistem od ovoga sto mi koritimo ovde. Ako vam treba bilo koja provera zovite nas". Tako da ko ima problema sa proverom, nek pozove njih, jako ljubazni ljudi.
Ista situacija, izgleda da nepreostaje nista nego da cekamo da dodje na adresu, evo ja cekam okruglo 28 dana vec od datuma placanja, a znam iz vise primjera da je ljudima dolazilo u roku 24-38 dana pa eto nadam se da ce tako biti i kod mene slucaj, a sto se tice ssn iako je neko vjerovatno napisao nemorate ici u imigraciono jer ssn automatski dolazi na adresu koju ste naveli kada ste popunjavali za green card, pozdrav
Reply With Quote
Staro 03.04.2017, 21:15
PipoMkd PipoMkd je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2016
US lokacija: CHICAGO IL
YU lokacija: SKOPJE
Nepromenjeno Chicago SSN

Eve i jas da prijavam deka so soprugata sme vekje 5-ti den vo CHI i go cekame SSN.
Rabotata e vo toa sto koga bevme da podnesuvame, gospogjata sto raboti tamu, ni rece deka ne moze da ja prifati aplikacijata poradi toa sto vekje vo imigraciono ,,e podneseno,, za SSN i sme vo proccesing!!!
Citajki gi iskustvata deka SSN nema da stigne ako sami ne podneseme, insistirav i probav da i objasnam na zenata deka toa vo praksa ne ide bas taka.... na toa samo mi se nasmea i mi posoci deka nisto nemoze da napravi, morame da pocekame dve nedeli i ako togas ne ni stigne da dojdeme i da ja podneseme aplkacijata.
Ni dade nekakov dokument na koj sto pisuva deka vo momentot ne moze da se izdade ssn i deka sme vo procedura na dobivanje, vo slucaj da sakame da aplicirame za rabota(iako toa nikoj ne go zema vo predvid i site ni rekoa deka mora ssn)
Taka sto ne ni ostanuva nito drugo tuku da cekame, setame i se nervirame so vremencevo
Reply With Quote
Staro 05.04.2017, 21:41
Kilimandzaro's Avatar
Kilimandzaro Kilimandzaro je offline
Stari vuk

US lokacija: Chicago
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik PipoMkd Prikaz poruke
Eve i jas da prijavam deka so soprugata sme vekje 5-ti den vo CHI i go cekame SSN.
Rabotata e vo toa sto koga bevme da podnesuvame, gospogjata sto raboti tamu, ni rece deka ne moze da ja prifati aplikacijata poradi toa sto vekje vo imigraciono ,,e podneseno,, za SSN i sme vo proccesing!!!
Citajki gi iskustvata deka SSN nema da stigne ako sami ne podneseme, insistirav i probav da i objasnam na zenata deka toa vo praksa ne ide bas taka.... na toa samo mi se nasmea i mi posoci deka nisto nemoze da napravi, morame da pocekame dve nedeli i ako togas ne ni stigne da dojdeme i da ja podneseme aplkacijata.
Ni dade nekakov dokument na koj sto pisuva deka vo momentot ne moze da se izdade ssn i deka sme vo procedura na dobivanje, vo slucaj da sakame da aplicirame za rabota(iako toa nikoj ne go zema vo predvid i site ni rekoa deka mora ssn)
Taka sto ne ni ostanuva nito drugo tuku da cekame, setame i se nervirame so vremencevo
Znaci ista stvar kao sa nama :/ Nadam se seamo da ce vama stici bez da morate da se vracate.

Sad jos jedan update. Bili smo juce da uzmu deci cuvene biometrics kako nam je bilo zakazano i zapanjila sam se da su uzeli deci od 5 i 9 godina otiske prstiju ;/ Moram da priznam da me je to juce ubedacilo i slomilo i bas sam se osecala nekako jadno gledajuci kako mi deci uzimaju otiske. Moguce da su se samo nagomilale emocije, ali isplakala sam se a tip sam koji ne place (dobro nije to bio jedini razlog ali definitivno jedan od).
Moguce i da je sve administrativna zabuna jer sam tipu na ulazu rekla (on vas pita sto ste tu) rekla da nisam cula da se deci uzimaju otisci, a on je rekao: nisam ni ja. Ne znam ali eto da vas ne iznenadi ako se i vama desi

od 2004 -2015 on and off pokusaji
DV 2017 izvuceni br. 23**
14.05.2016. DS260 popunjen
22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar)
30.09.2016. lekarski
11. 10. 2016. intervju i pozeleneli
Reply With Quote
Staro 07.04.2017, 02:05
PipoMkd PipoMkd je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2016
US lokacija: CHICAGO IL
YU lokacija: SKOPJE
Nepromenjeno SSN stignat

Na moe licno iznenaduvanje, socijalnite broevi vcera pristignaa Na nasata adresa.(iako mislev deka celata situacija ke SE odogovleci I deka ke morame sami da apicirame)
Reply With Quote
Staro 08.04.2017, 00:54
bojan1981's Avatar
bojan1981 bojan1981 je offline
Drug član

YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Imam SSN jos od 2008 godine kada sam bi ona WTA programu i ako se ne varam broj mi je izdat sa nekim ogranicenjem da mogu da radim samo za jednog poslodavca, tj. onog koji mi je i zavrsio papire.
Mislim da sam negde procitao da u takvim slucajevima kada sam vec izvucen za GC odnosno kada sletim u USA da cu morati da skinem tu zabranu.
Da li neko zna nesto vise o ovoj temi kako bih bio spreman?
Uskoro putujem...
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight
Reply With Quote
Staro 08.04.2017, 01:33
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojan1981 Prikaz poruke
Imam SSN jos od 2008 godine kada sam bi ona WTA programu i ako se ne varam broj mi je izdat sa nekim ogranicenjem da mogu da radim samo za jednog poslodavca, tj. onog koji mi je i zavrsio papire.
Mislim da sam negde procitao da u takvim slucajevima kada sam vec izvucen za GC odnosno kada sletim u USA da cu morati da skinem tu zabranu.
Da li neko zna nesto vise o ovoj temi kako bih bio spreman?
Uskoro putujem...
Bojane,

kada ste popunjavali DS-260, jeste odabrali opcije da ste vec aplicirali za SSN i da vam posalju kartu? To bi sve trebalo da potvrdite kad ulazite u zemlju. Broj vam ostaje isti, samo vam se skidaju ogranicenja, kako ste i sami rekli.

Sup.Mod.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja