ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 06.08.2017, 18:49
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Mozes da polazes testove za CDL na srpskom jeziku. Jedini problem ce ti biti polaganje voznje, za to moras bar da razumes sta ti se kaze...

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 07.08.2017, 09:08
SaFuture SaFuture je offline
Član

Datum prijave: 22.01.2017
US lokacija: DC, Miami
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Da li ima neko ko je vozio sa medjunarodnom dozvolom u DC-u?
Na njihovoj stranici stoji da nisu validne: "DC DMV does not accept international driver licenses.", a mislio sam da uzmemo za period dok ne dobijemo DC vozacke... Obzirom da BiH vozacke nemaju engleski prevod (bar ne stare), onda sigurno necu biti u mogucnosti da ista objasnim ako me zaustave Pise da je potrebno imati prevod iz ambasade ili prevodilacke agencije, ali bi i medjunarodna dozvola mogla sluziti kao prevod...

Dodatno, pise da ukoliko imamo strane vozacke (out of US), potrebno je samo da polazemo testove, a ne i voznju? Da li je neko prosao kroz to?
Reply With Quote
Staro 07.08.2017, 14:56
Dukeduki Dukeduki je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2016
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad
Smile Dozvola

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SaFuture Prikaz poruke
Da li ima neko ko je vozio sa medjunarodnom dozvolom u DC-u?
Na njihovoj stranici stoji da nisu validne: "DC DMV does not accept international driver licenses.", a mislio sam da uzmemo za period dok ne dobijemo DC vozacke... Obzirom da BiH vozacke nemaju engleski prevod (bar ne stare), onda sigurno necu biti u mogucnosti da ista objasnim ako me zaustave Pise da je potrebno imati prevod iz ambasade ili prevodilacke agencije, ali bi i medjunarodna dozvola mogla sluziti kao prevod...

Dodatno, pise da ukoliko imamo strane vozacke (out of US), potrebno je samo da polazemo testove, a ne i voznju? Da li je neko prosao kroz to?
Sto se tice dc ne znam, ali u Ilinoisu se mora polagati sve ako ti je to prva dozvola u USA, idi do mesta gde bi polagao i pitaj, da se ne ispalis pa padnes na testovima.
Reply With Quote
Staro 08.08.2017, 21:04
akoznam akoznam je offline
Član

Datum prijave: 12.07.2017
Nepromenjeno

Zna li neko u koji state moze da se izvadi vozacka dozvola a da trajanje nije ograniceno sa trajanjem vize? Prije su pominjali Boston ali su valjda ukinuli? Ja sam na turistickoj i imam ssn ali ne znam da li je to moguce osradit. Svaka info dobrodosla. Hvala
Reply With Quote
Staro 11.08.2017, 03:54
bojan1981's Avatar
bojan1981 bojan1981 je offline
Drug član

YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Evo kratkog neprijatnog iskustva.
Dozvolu sam izvadio pre mesecak dana (pisao o tome bas na ovoj temi) i pre par dana sam registrovao (preveo) auto na svoje ime i kada sam trebao da uradim osiguranje ispalo mi je 4 puta skuplje od bilo koga ko ima auto.
Razlog je prost. Kako sam ''mlad'' vozac (mesec dana) u USA smatraju me vozacem visokog rizika iako imam 18god vozacog iskustva u Srbiji (ali sta njih boli uvo za moje iskustvo?) i iz tog razloga mi je osiguranje dosta vece u odnosu na druge. Kada izracunam na godinu dana moje osiguranje daleko premasuje vrednost kola koje vozim (APSURD)!!!
Nasao sam nasu nasu devojku koja ovde godinama radi osiguranja i napravila mije pricu da akoosiguram stan u kome zivim da moze da mi smanji osiguranje kola (ima neka stavka uzakonu koja omogucava tako nesto). Sve ukupno sada treba da platim 109$ svakog meseca narednih godinu dana.
Na taj trosak nisam racunao ali sta cu sada.
Jedno od mogucih resenja je da sam kola preveo na nekog drugog ko ima dozvolu bar godinu dana...
Savet koji sam dobio je da se sto pre prijavite na osiguranje i to bilo koje vrste za bilo koji koji iznos kako bi ste sutra sto manje placali. Nemojte me pitati za detalje jer i ja sam ne poznajem ovu materiju vec sam vam rekao ono sto je meni receno!
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight
Reply With Quote
Staro 11.08.2017, 06:31
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojan1981 Prikaz poruke
Evo kratkog neprijatnog iskustva.
Dozvolu sam izvadio pre mesecak dana (pisao o tome bas na ovoj temi) i pre par dana sam registrovao (preveo) auto na svoje ime i kada sam trebao da uradim osiguranje ispalo mi je 4 puta skuplje od bilo koga ko ima auto.
Razlog je prost. Kako sam ''mlad'' vozac (mesec dana) u USA smatraju me vozacem visokog rizika iako imam 18god vozacog iskustva u Srbiji (ali sta njih boli uvo za moje iskustvo?) i iz tog razloga mi je osiguranje dosta vece u odnosu na druge. Kada izracunam na godinu dana moje osiguranje daleko premasuje vrednost kola koje vozim (APSURD)!!!
Nasao sam nasu nasu devojku koja ovde godinama radi osiguranja i napravila mije pricu da akoosiguram stan u kome zivim da moze da mi smanji osiguranje kola (ima neka stavka uzakonu koja omogucava tako nesto). Sve ukupno sada treba da platim 109$ svakog meseca narednih godinu dana.
Na taj trosak nisam racunao ali sta cu sada.
Jedno od mogucih resenja je da sam kola preveo na nekog drugog ko ima dozvolu bar godinu dana...
Savet koji sam dobio je da se sto pre prijavite na osiguranje i to bilo koje vrste za bilo koji koji iznos kako bi ste sutra sto manje placali. Nemojte me pitati za detalje jer i ja sam ne poznajem ovu materiju vec sam vam rekao ono sto je meni receno!
Veliki broj nasih kamiondzija, pa i ja smo u pocetku po dobijanjju dozvole imali problem sa pronalazenjem prvog kamionskog posla bas zbog osiguranja tj mlade dozvole. To sto smo u Srbiji polozili sa 19 20 god i presli 10000000 milja ove indijance ne zanima. Meni je do duse za 2017 auto, oko 1000 dolara godisnja premija ali full coverage. Inace imam 36godina
Reply With Quote
Staro 11.08.2017, 10:05
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

100 dolara mesecno je ovde normalna mesecna rata ako imas full coverage. Ukoliko je liability onda treba da bude oko 50 dolara mesecno. Raspitaj se na vise mesta, cene se dosta razlikuju od agencije do agencije.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 12.08.2017, 13:47
kuki kuki je offline
Drug član

Datum prijave: 28.06.2015
Nepromenjeno

Da li vozacka dozvola is drzave Kentaki vazi ako se preseli v Illinois, bez ponovnog polaganja voznje?
Reply With Quote
Staro 12.08.2017, 15:11
Dukeduki Dukeduki je offline
Drug član

US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad
Smile Dozvola

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kuki Prikaz poruke
Da li vozacka dozvola is drzave Kentaki vazi ako se preseli v Illinois, bez ponovnog polaganja voznje?
Mislim da ces jedino testove morati da polazes , voznju ne.Svakako idi u dmv i na licu mesta ces sve resiti
Reply With Quote
Staro 14.09.2017, 23:38
Kilimandzaro's Avatar
Kilimandzaro Kilimandzaro je offline
Stari vuk

US lokacija: Chicago
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Ja sam se razvlacila 6 meseci da polozim i sad sam konacno morala jer cu na posao od ponedeljka ici kolima. Svi su mi pricali da je prosto i stvarno jeste (ako ste iskusan vozac). Inace sam volizla ovde na medjunarodnu (sto imate pravo tri meseca, ali ja sam eto duze po kraju - nisam isla daleko od kuce, sto mi je pomoglo da se naviknem na automatik).

Sve se zavrsi u jednom danu: odes prijavis se, na salteru ti urade ocni i ides odmah posle da polazes test (inace od kad je muz pre 5 meseci polozio - promenili su u test na kompu ovde na nasoj lokaciji u Cikagu - north center). Pitanja na testu su vise zdravorazumska nego sto mora nesto da se uci. Ja sam imala 0 gresaka - streberka
Voznja isto smesna. Bitno je da se staje na svaki stop ovde - hoce da vide kako kontrolises auto i kako poznajes pravila. Sve u svemu zavrsila za nekoliko sati.

od 2004 -2015 on and off pokusaji
DV 2017 izvuceni br. 23**
14.05.2016. DS260 popunjen
22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar)
30.09.2016. lekarski
11. 10. 2016. intervju i pozeleneli
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja