![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nisam bio siguran jer na onoj cek listi za dokumentaciju pise da se u ambasadu nose dve fotografije pa sam mislio da je onda to samo za vizu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ne znam kako ovo ide,da li je moguce otici na intervju sa slikama sa inicijalne prijave na lutriju? Iako ce biti starije od 6 meseci ukoliko dodje do toga? Hvala vam na odgovoru ![]() Izvinjavam se ako pitanje nije bilo na mestu ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nadam se da sam ti "pomogao". Tu sam ako imas jos pitanja, mkzda nisam cesto na forumu ali sam tu.
Izvučen iz osmog puta ![]() 04.05.2016. - Popunjen DS-260 21.11.2016. - Zakazan intervju za 17.01.2017. 25.11.2106. - Promenjen bračni status 30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260 09.01.2017. - Završen lekarski 17.01.2017. - Intervju 26.01.2017. - Stigli pasosi 25.04.2017. - Flight ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Each DV applicant will need to bring two (2) identical photos to the interview." Od te 2 naprave slike za vizu i GC. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Dobro vece i pozdrav svima
Za mesec dana mi vazenje vize (zamene za GC) u pasosu, i do tada moram napraviti prvi ulazak u USA. Planiram da za kojih 20ak dana napravi kratak ulazak u USA, kada cu ujedno pokusati da dobijem SSN i GC (realno, GC ne verujem da cu dobiti, jer se sigurno duze ceka od onoga sto ja nameravam u prvom ulasku ostati). Medjutim, nedoumica je u sledecem: u toku naredne nedelje morala bih da odem na 4 dana u Beč. Da li ovaj odlazak u neku drugu zemlju pre ovog inicijalnog ulasak u USA moze na neki nacin da ugrozi moj status, napravi problem ili (u najgorem slucaju) dovede do oduzimanja prava na GC vizu? unapred hvala |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Drugari, evo nasih prvih iskustava iz USA. Juce smo otisli u SSA (drzavnu kancelariju u kojoj se podnosi prijava za izdavanje socijalnog broja). Unutra je bilo oko 80 ljudi pre nas i odmah smo se razocarali misleci da necemo doci na red. U zgradi ima desetak saltera (slicno kao u ambasadi USA). Odmah smo shvatili da SSA osim za izdavanje socijalnog broja sluzi i za mnoge druge stvari vezane za odnose drzave prema gradjanstvu i da su ljudi tu dosli zato sto im nesto treba (muka ih naterala). Neki traze socijalnu pomoc, neki menjaju mesto boravka, neki deciji dodatak - ljudi traze svoja prava i davanja.... Na masini sa touch-screenom biramo da hocemo da se prijavimo za izdavanje socijanog broja, masina izbacuje papiric sa brojem, uzimamo jednostavni obrazac za prijavu, popunjavamo ga i sedimo. Svi ljudi su ljubazni, cekaju svoj red i gledaju u ekran cekajuci svoj broj.... nas broj je bio S133 i kada smo ga videli odmah smo se oprostili od toga da cemo stici na red. Broj koji je bio na razgovoru na jednom od saltera je bio S126 (drugi brojevi su npr. K58, P32, B44...). Ubrzo stizemo na red i odlazimo zajedno do saltera iako imamo 2 broja jedan za drugim. Sluzbeniku smo objasnili da smo supruznici i ako nije problem da bismo zajedno da podnesemo prijavu. Kaze covek / nema problema, sedite... Uzeo je prijave i pasose i nakon 5-7 minuta kuckanja po racunaru vraca nam pasose. Upitala sam ga kada mozemo ocekivati da stigne SSN jer je moguce da cemo vrlo brzo naci posao pa nam taj broj treba. On nam je odgovorio da ce brojevi za nas biti spremni vec za 2-3 dana, a da ce sam SSN fizicki stici na adresu za oko 10-15 dana. Rekao nam je jos da slobodno dodjemo za 3 dana i zatrazimo da nam ispisu nase brojeve koji ce do tada biti spremni. To je, kaze, dovoljno za poslodavca da izvrsi prijavu ili proveru jer cemo vec biti u sistemu. Zahvalismo se i on nam je jos dao potvrde sa kojima cemo doci po SSN brojeve. Dakle, savet za dobitnike prilikom doalska u SSA / pitajte da li ce broj biti gotov uskoro i kada ce to biti ako vam se zuri i da li mozete da dodjete kod njih za nekoliko dana. Ovaj sluzbenik je bio jako ljubazan kao i uostalom svi ljudi na koje smo do sada nailazili.
Nadam se da je ovo bilo od pomoci. |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na podeljenom iskustvu!
Da li ste za SSN aplicirali samo na osnovu pasosa? Cini mi se da sam na forumu citao da su pojedini nosili drzavljanstva,izvode i slicno, pozdrav i srecno ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |