ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 04.05.2018, 23:00
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Svenson Prikaz poruke
Znači samo lično preuzimanje i potpis. Mora se prijaviti prava adresa i biti tamo kad se uručuje GC.
Malo komplikovano, ali... šta da se radi. Sedeću ispred zgrade i čekaću čika Poštara.
Tako Prakticnije je i bolje licno preuzimanje ili se ovlasti neko,pa moze da preuzme pismo za vas I sigurnost neka da se pismo ne vrati nazad u postu ako nekoga nema kod kuce slucajno,ili slucajno 'nestane posta'
Case Number : 2018EU000091**
DS 260 poslat 30 Maja 2017.
Lekarski pregled : 01.02.2018.
Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart)
My Greeeeen Day : 12.Mart 2018.
Viza u Pasosu : 16.Mart 2018.
Landed in Boston 26.06.2018.
Reply With Quote
Staro 05.05.2018, 19:50
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makica@ Prikaz poruke
Drustvance,jedan update Nema vise sanducica

'WASHINGTON - U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) announced today that the agency will begin phasing in use of the U.S. Postal Service’s (USPS) Signature Confirmation Restricted Delivery service to mail Green Cards and other secure documents beginning April 30, 2018.'

https://www.uscis.gov/news/news-rele...livery-service

Ovo mi se cini kao jako dobro resenje,lican potpis za prijem dokumenata,i sigurnost da nece biti vraceni nazad

Sad mi je lakse sto nikada nisam opisao kako smo napravili activation trip. Moze biti da postaje gotovo beskoristan, a i bez ovog propisa je sve bilo prilicno rizicno.
Reply With Quote
Staro 05.05.2018, 23:13
damagon damagon je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2017
US lokacija: Maryland
YU lokacija: Nis Serbia
Nepromenjeno

Kod mene su sanse 50-50 da bude activation trip. Nadam se da moze da se ovlasti neko ko je u Americi da primi nasa dokumenta, ako ne bice veselo
Reply With Quote
Staro 06.05.2018, 16:40
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Mislim da im je želja da spreče activation trip. Mene to ne tangira, pošto ja idem da ostanem. Što bi rekli: Hollywood or bust.
Staro 06.05.2018, 17:52
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Dosta se karti i ne isporuci, ili bude izgubljeno u dostavi na stari nacin. A sa takvom karticom, ilegalcu je lakse da postane legalniji ako je vec u US. Nigde mi niko nije proveravao otisak sem na aerodromu prilikom ulaska, tako da ako neko lici na mene i ima jos koji lazni dokument, svasta moze da bude.
Prvenstveni cilj im je da smanje ilegalnu imigraciju i ovo bi stvarno moglo da bude delotvorno, samo sto nama sa nedovoljnim novcanim sredstvima pred istek datuma za prvi ulazak, bas i ne odgovara previse.
Reply With Quote
Staro 06.05.2018, 18:02
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Dosta se karti i ne isporuci, ili bude izgubljeno u dostavi na stari nacin. A sa takvom karticom, ilegalcu je lakse da postane legalniji ako je vec u US. Nigde mi niko nije proveravao otisak sem na aerodromu prilikom ulaska, tako da ako neko lici na mene i ima jos koji lazni dokument, svasta moze da bude.
Prvenstveni cilj im je da smanje ilegalnu imigraciju i ovo bi stvarno moglo da bude delotvorno, samo sto nama sa nedovoljnim novcanim sredstvima pred istek datuma za prvi ulazak, bas i ne odgovara previse.
Slažem se. To je izgleda pravi razlog.

Za activation trip sam se šalio. Mada, ja stvarno ne mislim da se vraćam
Staro 07.05.2018, 10:52
saletank's Avatar
saletank saletank je offline
Član

Datum prijave: 28.10.2015
YU lokacija: BEOGRAD
Nepromenjeno

Pozz drugari jel mozete da mi objasnite sta znaci taj activation trip
Reply With Quote
Staro 07.05.2018, 11:21
Katleja Liki Katleja Liki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.07.2017
US lokacija: bilo gdje
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik saletank Prikaz poruke
Pozz drugari jel mozete da mi objasnite sta znaci taj activation trip
Zelena karta u pasosu vazi godinu dana, ali dobitnik mora uci u USA najkasnije 6 mjeseci od dana obavljenog ljekarskog pregleda. Neki dobitnici, iz razlicitih razloga, ne mogu se odmah preseliti, pa dodju na kratko, da pokrenu proceduru dobijanja SSN-a i plastificirane zelene karte, koja vazi 10 godina. Takodje, tim ulaskom "kupuju" sebi vrijeme, do ponovnog ulaska ili konacnog preseljenja.
Reply With Quote
Staro 07.05.2018, 12:02
saletank's Avatar
saletank saletank je offline
Član

Datum prijave: 28.10.2015
YU lokacija: BEOGRAD
Nepromenjeno

Ok hvala na odgovoru,sada mi je jasnije...
Reply With Quote
Staro 18.05.2018, 23:11
EMIGRANT's Avatar
EMIGRANT EMIGRANT je offline
Drug član

Datum prijave: 10.10.2012
US lokacija: New York, NY
YU lokacija: Srbija, Vojvodina
Novu adresu u New York City sam prijavio službeniku U.S. Customs and Border Protection (CBP), po dolasku na John F. Kennedy aerodrom, na imigracionom odeljenju, na šalteru.

Zamolio sam ga da ne pokrene proceduru za izdavanje SSN i rekao mu da ću brže dobiti SSN ako sam odem u najbližu kancelariju i podnesem zahtev. Rekao je da se slaže sa tim da će brže biti gotovo i da on neće pokrenuti proceduru.

U ponedeljak (14.05.2018.) sam bio da podnesem zahtev i to u centru New York City, Downtown Manhattan, 123 William Street, treći sprat. Na samom ulazu u to odeljenje ima automat, kao u našim bankama, izabrao sam na touch screen u opcijama da mi je potreban novi SSN i da, kada sam ja u pitanju, nisam imao pre SSN, dobio listić sa brojem A363, i seo na stolicu da sačekam, tu je naravno i obezbeđenje na ulazu, koje mi je ponudilo zahtev koji treba da se popuni a i nekoliko drugih ljudi koji su čekali, možda svega desetak njih. Prostorija je velika i jako uredna, ima dosta šaltera i iznad svakog šaltera je tabla na kojoj piše window i pored broj. Na jednom zidu su okačena dva televizora, i na svakom se prikazuje koji broj je na kom šalteru, a službenik i prozove koji broj da dođe na koji šalter. Moj broj je dodeljen na šalter (window) 22. Službenica koja tu radi me pitala šta mi je potrebno ja rekao SSN, tražila je pasoš i skenirala je nešto iz njega, verovatno i prvu stranu sa podacima i vizu. Tražila je i zahtev za SSN koji sam ja našao na internetu i popunio još ranije i poneo sa sobom. Posle je unela podatke iz vize i pasoša u računar i dala mi potvrdu da sam podneo zahtev za SSN. Takođe mi je rekla da će SSN kartica stići na adresu koju sam dao za tri do četiri nedelje, iako na toj potvrdi piše rečima za otprilike dve nedelje (about two). Ona je čak precrtala to otprilike dve i preko two napisala olovkom broj 4. Nije mi rekla ni da dođem po broj za tri dana, niti da se javim ako ne stigne kartica. Oko obrade mog slučaja se zadržala možda pet minuta.

U zaglavlju potvrde da sam podneo zahtev za SSN piše:
RECEIPT FOR APPLICATION OF A SOCIAL SECURITY NUMBER

Na toj potvrdi je navedeno moje ime i prezime i nova adresa koju sam dao na aerodromu i koju sam naveo u zahtevu za SSN.

Evo sad je već petak (18.05.2018.), skoro sve vreme sam u stanu, na toj adresi koju sam im dao, SSN kartica još uvek nije stigla.

15.06.2017. Poslat DS-260
20.09.2017. Obavešten putem email poruke da je zakazan intervju
20.11.2017. Obavljen lekarski pregled (9:00h do 13:30h).
22.11.2017. Obavljen intervju (8:30h - 10:00h)
24.11.2017. Viza u pasošu
30.11.2017. Stigao pasoš sa vizom u DHL servisni centar
00.05.2018. Activation trip (ulaz, možda izlaz i gotovo)
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja