![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Ovlascenje za preuzimanje licnih dokumenata u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima!
Supruga i ja smo dobili zelenu kartu i planiramo da je aktiviramo sada, tokom januara. Organizovali smo put u New York gde cemo imati prvi ulazak. S obzirom da je supruga trudna i da zeli da se porodi u Srbiji, planirali smo da ostanemo samo dve nedelje. S tim u vezi plan je da ostavimo adresu prijatelja koji zivi u NY da kod njega budu isporucni GC i SSN, kako bi nam on iste poslao za Srbiju pre nego sto se vratimo ponovo. Negde na forumu sam procitao da se dokumenta vise ne isporucuju u sanduce vec mora da se licno potpise prijem posiljke. S tim u vezi, kakva je praksa, da li je moguce da se ovlasti prijatelj koji ima boraviste u US da preuzme posiljku umesto nas ili to mora da bude agent? Probao sam da pronadjem na netu, ali bezuspesno pa bih bio zahvalan ako je neko imao slicno iskustvo i zeli da podeli sa nama. Hvala unapred. |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo, ja sam bio u Americi mesec dana da zavrsim dokumenta pa sam se vratio. I mene je hvatala frka oko ovoga, ako ste listali forum mogli ste da procitate takve komentare, kao i preporuke clanova da se na postanskom sanducetu ostavi zalepljen papiric sa Vasim imenom....
Konkretno ja to nisam uradio. SSN je stigao bez problema , isto vazi i za greencard koji je stigao priority mailom... (dakle nista nisam potpisivao, uredno zatekao sva dokumenta u sanducetu SSN, Drivers license, Green card, bank card) Ukoliko imate jos neka pitanja stojim na raspolaganju, Srecni praznici,pozdrav, i srecno ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na brzom odgovoru. Mi cemo ostati samo dve nedelje pa nismo sigurni da li ce do tada sve stici. Mi bi smo da se osiguramo da neko umesto nas moze da primi posiljke sa GC i SSN u slucaju da ne dodju dok smo mi tamo. Koliko ste vi cekali?
Takodje. Sve najlepse! |
|
|||
|
|||
![]()
Bilo je nekih prica o tome da sad mora da se potpisuje. Mi smo ih dobili u avgust bez potpisivanja, a vi najboje prelistajte forum i postove u zadnjih par meseci.
Jeste li dobro razmislili o tome gde treba da se rodi dete? Ono nece automatski imati vizu za USA, a vi cete morati da dolazite ovde da ne bi izgubili zelenu kartu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Kako ste uradili lekarski ako je zena trudna, zbog rendgena? Ja idem za 15ak dana, pa mogu da javim kako stize zelena karta, mada kontam da vam je kasno tad. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Edit evo našao sam Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Tako je, to smo i mi nasli. Dete dobija vizu ako je ima i majka pre porodjaja.
Rendgen je radjen sa olovnim keceljama, receno nam je da je to uredu. Inace za dva dana smo u New York-u. Nadamo se da ce sve proci ok. Hvala svima jos jednom, |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala za info, zanimalo me za lekarski jer su sa mnom na pregledu bili i neki Albanci koji nikako nisu hteli da idu na rendgen zbog trudnoce, a doktorka im je bukvalno nacrtala da nema teorije da dobiju vizu bez toga.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Slanje dokumenata iz Chicaga za Beograd | Tomislav1970 | Vaša strana | 0 | 10.05.2015 18:36 |
Prijevod dokumenata u centru Zagreba - sa Hrvatskog na Engleski | anukto | Uputstva za dobitnike | 4 | 18.01.2012 14:08 |
![]() |