![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Imigraciono ja mislim da nema veze sa tim kada ima zelenu kartu, mozda su provere za druge koji nisu imigranti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Za dmv je potreban samo gc i ssn, cim otkucaju u kompjuteru podatke sa gc odmah izdaju vozacke dozvole.. Obicno stigne u roku od 5 radna dana.. Nikakve dozvole za dozvolu i slicno..
|
|
||||
|
||||
![]()
Uopšteno, nije neophodno da imate PRC već dokaz o imigracionom statusu. PRC svakako jeste dokaz za imigrante, međutim vozačku dozvolu mogu imati i ljudi sa drugim neimigrantskim vizama, npr. sa radnom vizom H1B.
Ja sam imao overenu vizu u pasošu kada sam aplicirao jer mi PRC nije još stigla. Pored toga, potrebna su i najmanje dva dokaza o prebivalištu i uplata od $25. A što se tiče čekanja, ispostavilo se da su mi poslali vozačku dozvolu 1. novembra (tako kaže "Customer support"), pa se "zagubila". Naručili su novi karticu i mogu je očekivati za 2-3 nedelje. Valjda će ovoga puta i stići. Inače, kada sam završio sa polaganjem vozačkog ispita, rekli su mi da sačekam 2-3 nedelje. Ako mi ne stigne dozvola do tada, rekli su mi da ih kontaktiram. Zbog Dana zahvalnosti sam sačekao još jednu nedelju više (ukupno 4), pa sam ih kontaktirao. |
|
||||
|
||||
![]()
dali su mi vozacku dok traje moj boravak u USA. KAd zavrsim jer moram da im je vratim da je iseckaju i kad ponovo budem dosao u USA da li cu morati opet da polazem ili samo prijavim promenu drzave ?
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prva dozvola, ili obnova licence koja je istekla u roku od jedne godine, važi 8 godina. Licenca ogranicenog trajanja vazi za ovlascenu duzinu boravka korisnika licence u USA kao sto je tvoj slucaj. DMV je duzan da dostavi razumno obavestenje o isticanju postom, osim ako je licenca suspendovana, otkazana ili opozvana, ili nisi obavestio DMV o promeni adrese. Pored toga, DMV nije obavezan da obavesti nosioca ogranicene dozvole o priblizavanju isteka roka vazenja ako je licenca za ograniceni rok izdata na period kraci od jedne godine. Zahtev za obnovu licence koja je istekla mora biti okoncana u roku od jedne godine od isteka vazenja, u suprotnom, ne ispunjavas uslove za obnovu i moras podneti zahtev kao za originalnu licencu. |
|
|||
|
|||
![]()
"JER moram da im je vratim?" JER?! Sweet baby Jesus....
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]()
Za Severnu Karolinu, nije potrebno da se ima ni SSN ni plasticna GC. A u slucaju da nemate dokaz za adresu tj da zivite u Severnoj Karolini, popuni se neki obrazac 2$ kosta (Mada kada se izvadi osiguranje privremeno za polaganje na DL123 obrascu pise adresa gde zivite)
|
|
||||
|
||||
![]()
Da iskoristim priliku i podsetim buduce imigrante na par detalja vezanih za voznju automobila u SAD:
Pravilo 1: Kada vozite kola sa automatskim menjacem vezite levu nogu za sediste. ![]() Pravilo 2: Procitajte prirucnik za polaganje vozackog ispita i obavezno pogledajte sve znake. Tako su razliciti i cesto drugaciji nego kod nas. Plus, oni vole sve da napisu. Sigurno nisu culi da slika vredi 1000 reci ![]() Pravilo 3: Znak "STOP" znaci da treba da stanete. Ako na raskrsnici nema nikoga, obavezno stanite. Ima jos pravila, ali necu vise da vas davim. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |