![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Zato i pitam nasao sam mail forwarding services t.e virtujelni PO boxes koji nude adrese koju su neprepoznatilive da su PO box adrese. I izgledaju ko procesna adresa bez nazive" Po Box, Unit, i slicno.
|
|
||||
|
||||
![]()
To su ti boxovi😀
Postoji i neka "put on hold" opcija to jest obratiti se posti da ne salje nesto sto je stiglo (kao kad odes na godisnji odmor). Samo ne znam koliko dugo post office moze da drzi posiljku.
|
|||
|
|||
![]()
Konacno sam dobio SSN karticu.
Usao 24. januara i odmah sutradan otisao u SSA da proverim da l me ima u sistemu. Ova me otpalila odmah i rekla da ne dolazim pre isteka 3 nedelje. Otisao sam jos dva puta za 10 dana gde nisu olosi hteli ni da pogledaju u komp i jos mi rekli da dodjem 4 nedelje nakon ulaska. 11. februara sam otisao da apliciram i jedva su mi dali, kao nije isteklo tacno tri nedelje. Dobio sam potvrdu da sam aplicirao 25. januara?!? a u zaglavlju je stajao datum od 11. februara. Nikakav broj potvrde niti SSN nisam dobio. 15. februara odem na razgovor za posao i oni kao i prethodnih nekoliko puta mi kazu kao super dobio si posao ali ne moze nista bez SSNa, cim dobijes pocni da radis. Ovaj put su oni ipak kao poslodavac okrenuli SSA i trazili broj, nije mogao da bude saopsten telefonom ali je bio u sistemu i trazili su da dodjem licno. Tamo su mi i izdiktirali broj koji je inace dostupan bio istog dana kada sam i aplicirao. 16. februara mi je stigla kartica, 5 dana nakon apliciranja. Sto se tice plasticne zelene kartice, platio sam taksu jos u oktobru, 24. januara sam usao, prvi put se datum promenio 25. januara, pa 11. februara i 14. februara se i datum i status promenio na Card Is Being Produced. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na cestitkama, iskreno se nadam da ce stici za par dana da bih izvadio real ID, da ne dobijam staru vozacku dozvolu bez zvezdice.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cestitam @mveruovic.
Napred u nove radne pobede. ![]() Ja jos uvek cekam SSN. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Probaj da odes da vide bar u sistemu da l ga ima, ako ga nema a dosao si pre nedelju dana, nece ga ni biti, moraces sam da apliciras.
Ovde su poslodavci em neinformisani, em u strahu da prime nekog trenutno bez SSN broja a ko ima zelenu kartu. Zanima me samo kako klince sa W&T kad treba da im rade za minimalac uredno prime da rade dan nakon sto slete, a isto nemaju SSN... Cak pise za i9 da moze da se popuni bez SSNa, ako koriste e verify za i9 gde je obavezno da se unese, pise da ili pozovu poseban broj uscisa za to ili da ne koriste e verify, cak je to i diskriminacija da ne zaposljavaju samo iz tog razloga, al ajd... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Ne, takva je procedura, kartica se stampa mislim na par mesta u Americi. Jedino zavisi od ljubaznosti osoblja da l ce da ti daju info da l te ima u sistemu, da ti izdiktiraju broj ili slicno. Mozemo i da napravimo statistiku ko je uopste dobio karticu bez da je odlazio u SSA.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Predao sam prijavu. Usput mi je rekla da me niko nije prijavio. Pitao sam da li mogu da dodjem u ponedeljak da mi napisu broj, posto me poslodavac ceka da mu donesem SSN, pa da me zaposli. Rekla je da mogu. Eh, sad sam faca. Tacnije u ponedeljak cu biti faca, a u utorak necu vise biti nezaposleni imigrant. ![]() Otisao sam u Saloon, seo za sank i narucio flasu viskija. ![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |