![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Danas dobio i zelenu kartu, da se update da zna neko kome treba otprilike koliko traje:
Usao 24. januara 25. januara prvi update bez statusa 11. februara drugi update bez statusa 14. februara update i status Card Is Being Produced 20. ujutro Card Was Mailed To Me 20. uvece Card Was Picked Up By The United States Postal Service 21. Dostavljena |
|
||||
|
||||
![]()
Pogledao sam status nakon pogleda na ovu stranu. I meni su poslali GC na adresu, danas.
Izgleda da cu biti prvi imigrant koji je dobio GC pre SSN-a. Bas volim ovu administraciju. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Moje slutnje su se ostvarile. U ponedeljak idem u SSA da trazim SSN. Nosim Green Card da im pokazem kako su spori.
Ej živote, spuštena roletno. Sta sam im skrivio da me tako kazne? ![]() Dakle, danas mi je stigla Zelena karta. ![]() ![]() Veliki pozdrav iz Texasa ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Cestitam @mveruovic i @Svenson!!!
![]() I hvala sto nas izvestavate!
|
||||
|
||||
![]()
Stigao je i SSN (kartica)
Konacno sam dobio sve sto sam trebao da dobijem nakon ulaska u USA. Sad idu vozacka dozvola, kreditna kartica, krediti... Neke stvari ne dolaze onim redosledom kojim bi trebalo da dodju. Ako vam se zuri, vec prve nedelje proverite SSN. Ako vas nema u sistemu, podnesite zahtev bez obzira sta vam kazu.
|
|||
|
|||
![]()
Oooo komplikacija...
Cekao sam vise od tri nedelje da stigne SSN, i danas odlucim da odem u SSA office. Sve krene bez problema... nisam dugo cekao, popunim formular, sluzbenica kaze da me nema u sistemu i prihvati da podnesem prijavu. Krene da ukucava podatke u kompjuter... i onda ce odjednom - pa ovo ne moze, viza je istekla ![]() Kao potreban je dokument koji dokazuje identitet koji nije istekao... Pokusah da objasnim da ako ima pecat u pasosu moze da se koristi kao privremena GC (sto i pise slovima) ali bezuspesno, samo me otkaci... Nesto mi je pricala da odem u imigraciono da mi produze vizu ![]() Srecom GC ide po planu, sad je u statusu 'Card Is Being Produced', nadam se vec do kraja nedelje da stigne... Ne znam da li da probam u neki drugi SSA office ili da stvarno sacekam GC da me ne vracaju opet. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ali, mozes probati sa odlaskim u drugi SS office, a uvek mozes traziti i da zovu superior-a ukoliko nisi zadovoljan uslugom, nece ti skoditi, a moze da pomogne. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Kad sam im pokazao da imam GC, vise nista nisu pitali. ![]() Inace, pored vize imas pecat da si usao i da ti viza vazi jos 364 dana. Meni su tako rekli na aerodromu. Tako su me maltretirali i u banci i u DPS-u. Prvi put sam uvek... znate vec sta... (Ovo je pristojan forum, pa pazim sta pricam ![]() a drugi put je sve moglo. Da sam trazio prevodioca/prevodilicu i to bih dobio. ![]() Ukratko: salteruse/salterusanci su svuda iste/isti ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo. Jer ima neko da spodeli iskustvo o prv ulazak kroz Newark, NJ airport u USA?! Dali im automatski sistem trenutno funkcionise u pogled preduzimanja baranje o izradnji SSN-a na aerodrom? Ili cu trebati sam da podnesem zahtev o SSN-a broj? (bicu u NYC)
Dakle svaki savjeti su most welcome (osobeno one iz podrucje NJ i NYC) Thanks p.s na port of entry cu promeniti adresu gde mi GC i SSN treba stignuti. Dali ta promena se prosledi i za SSN kartica?! (da ne se desi da mi GC stigne na nova adresa, a SSN na stara) |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |