![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Osnovne informacije o dobijanju radne dozvole za USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Sada čitam forum B92, i nailazim na Uran-a. https://forum.b92.net/topic/71906-americke-radne-vize/
Vidim da si se ti dosta raspitivao oko viza tamo, pa pošto je ta tema baš stara (2012) jel mi možeš reći kako si ti otišao u US? Jesi pisao negde svoje iskustvo da pročitam, da ne pišeš ponovo ovde? Hvala |
|
||||
|
||||
![]()
pogledao sam taj link, ali to nisam ja. Puka koincidencija oko nick/a ali zanimljiv tekst, svakako procitati. Mada generalno B92 forum zaobidji, tamo se formirala neka nezdrava atmosfera.
Koristi bolje British expat ili neki americki tamo nema sta nema, ali ipak prvo procitaj knjigu jer se po forumima svasta pise i sve je nabacano, a drugo nikad ne znas da li je to i istina. Ja sam ekonomista i osvojio sam stipeniju za strucno usavrsavanje. Ali ne mogu reci da sam otisao u USA. Ipak sam ja ovde privremeno i svakako cu se vratiti. Status J1.
|
||||
|
||||
![]()
Eto, pomislila sam da si ti. Ne brini, i ja idem dalje od B92 foruma, samo sam naletela na ovu temu pa reko da pročitam.
Za E2 sam pomislila da me zezaš kada sam pročitala kako se dobija - investicija tačnije otvaranje sopstvenog biznisa u US. Gde god gledam, spominje se investicija od oko 100.000$. Možda ja ne čitam dobro, ali ako je istina, na veliku žalost nemamo toliku svotu novca i nisam sigurna da ćemo je u skoroj budućnosti imati. Definitivno sam u potrazi za knjigom koju si preporucio, to mi je #1 na listi. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Npr za softversku kompaniju ti sigurno ne treba velika investiija. S obzirom da imate dosta rodjaka i poznanika realno bi bilo da probate sa H1B da vas neko negde ubaci, ali H4 supruznicka ne moze da radi...
|
||||
|
||||
![]()
btw ovo je knjiga o kojoj sam pricao https://store.nolo.com/products/us-i...easy-imez.html
ako si student ima i opciju da probas da nadjes doktorske studije koje se placaju. To ti je isto J1 visa.
|
||||
|
||||
![]()
Hvala, uspela sam da je nađem na Scribd.com tamo imam nalog pa mi je jeftinije (8$ mesečno za sve knjige), upravo je čitam
![]() A to sa H4 vizom, tj ako on ode preko H1B, ja bi dobila H4 ako se venčamo, sa tom vizom ne mogu legalno da radim, jel tako? Ne postoji neka opcija naknadnog dobijanja? Tipa odemo tamo, dobijemo on H1B ja H4, zatrudnim i rodim dete u Americi? Onda bi dobili jel? ![]() Mislim svakako bi nam to bilo vreme za decu, taman ja cuvam dete par godina raduckam nešto malo od kuće i posle dobijemo državljanstvo preko deteta? ja sam sve smislila još samo da propadne ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dete mozete roditi u USA i kao turisti. Dete dobija automatski drzavljanstvo i pasos, ali ono vas moze sponzorisati za GC tek kad postane punoletno. Dakle prakticno ne mozete ostati u USA preko vaseg malog Amerikanca.
|
|||
|
|||
![]()
Da stvarno,pa i nije teško i komplikovano ako upadneš u sam broj izdatih radnih viza jer je ograničen,ja i moj poslodavac smo prvi put zakasnili jer kako smo mi predavali tako su i druge firme aplicirale,a kvota je ograničena na određen broj radnih viza,ukratko poslodavac bi vam slao letter of employment koji bi vi potpisali i vratili poštom zajedno sa drugim dokumentima,da on dalje podnosi njima,poslije kad oni odobre vama bi se dodjeljivala H1B,sad provjeri treba li tvoj poslodavac objavljivati tamo u novinama da traži radnika za to radno mjesto u smislu da nema nitko nije kvalifikovan da to radi,moj poslodavac je to radio čisto formalno jer je uz sve ostalo i to morao priložiti,netko mi je spominjao da ne treba pa nisam siguran.
|
|
||||
|
||||
![]()
Hahahah, tu informaciju nisam znala - od velikog mi je značaja tako da ništa onda od malog Amerikanca, moraćemo da smislimo drugi način
![]() Baš nam je želja da odemo tamo legalno, znači ilegalne varijante turistički pa da ostanemo tamo ne dolaze u obzir, u tom slučaju pre bi bili ovde. Hvala Uran na nepresušnim informacijama! ![]() |
![]() |
Tags |
informacije, osnovne informacije, radna dozvola |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Informacije za lutriju 2020 | Katarina95 | Prijava na Lutriju | 3 | 30.08.2018 12:03 |
Informacije oko Lutrije za 2013/14 | MaxoAw | Stare teme | 21 | 08.05.2014 18:42 |
Nove informacije o statusu sajta | srdjevic | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 21 | 08.10.2013 15:39 |
Vazne informacije sa neta - WEB podrska | Bane | Stare teme | 4 | 03.12.2009 03:16 |
koji je procenat odlaska po dobijanju prve koverte ? | ivkodrg | Stare teme | 7 | 28.10.2009 09:05 |
![]() |