![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Union jobs (sendikat) u Americi » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Ma daj informacije i obavestenja, al nemoj to tesko je izuzetno itd
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Trenutno intenzivna dostava bilo cega 12 sati dnevno bi mogla i vise da donese, a zivotno osiguranje na $100K ima i za ispod $5 dnevno. Koliko moze da zaradi construction worker ako radi 12 sati svaki dan? Jedan lik mi tvrdi da je njegov sin napustio srednju skolu (pravac Sillicon Valley) i vec je milioner. Jedino mi se cini da tamo gde su velike plate, ni stanarine i ostali troskovi nisu uopste mali, tako da je sve relativno. Imam samo jedno zapazanje u vezi UPS-a jer sam zaista puno puta dostavljali robu na pocetku boravka u US - nisam video ni jednog package delivery handler-a mnogo starijeg od sebe, a i sam sam u cetrdesetim. Sta se desi sa tim ljudima kada dostignu high pay i/ili odredjene godine, pojma nemam. Mozda ih i ubace u kamion i gurnu sa litice? Ko u tom slucaju potpisuje dostavnicu? Last edited by slucajni_prolaznik; 01.10.2020 at 16:19. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sto se tice police životnog osiguranja plaćam za sebe koji imam 43 godine 55$ mjesecno za 600k , to je dodatna polica na 20 god. Ovo je UPS je džabe. Sto se tice drugih poslova sa koledzom to je tacno vise su plaćeni ali i sam znaš da za koledz treba lova i vrijeme a gdje su ostali troškovi . I na kraju koliko vidis onih saavrsenim koledzom da rade u McDonalds, walmart dok im ne izadje posao u struci. A to sto si vidjao mladje ljude da dostavljaju biznis rute to je sasvim normalno, zavisno od staza svaki vozac moze bidovati bolju rutu . Pretezno stariji vozaci imaju vise miljaze a manje dostava. Niko ti u Ups nece dati otkaz zato sto si u godinama , uvijek ima posao koji mozes raditi. Zagarontovano je 40h cak i ako ne radis toliko ( sto nije moguce). Nisam upoređivao construction workere sa ovim poslom ali da imaju ovakve benefite nema sanse. I naravno ima dosta boljih poslova , lakših sve je kako covjek odluci u kojem pravcu zeli svoju karijeru.
|
|||
|
|||
|
Od svih tih beneficija jedino je penzija ono sto odudara od drugih poslova kod tebe. Ne pricam o zaradi, zarada je stvarno nenormalno velika.
Ali ja moj posao ne smatram da ima ista wow beneficije, a za neke je to ovde savrseno. Imam besplatno osiguranje potpuno (koje i ne koristim i potpuni mi e hit da je firma za dve godina platila skoro 16 000$) zajedno sa ocnim i zubnim. 401k na mojih 6% imam 4.5% od strane poslodavca. Slobodni dani, short/long term disability, zivotno osiguranje na 100k $. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Evo, koliko zaradjuje (ili je zaradjivao) ovaj lik https://www.google.com/search?q=milos%20teodosic, a koliko ovaj https://www.google.com/search?q=nikola%20jokic. Ispada da je Somborac dobijao 4 PUTA vise u 2018. Njegova zarada prema Milosevoj je kao tvoja prema mimimalcu. Ali, koliko ljudi moze da igra centra i pleja u isto vreme? Ako ti zapravo dobijas $21 na sat i imas 6 nedelja slobodno godisnje, to je slicno kao i posao od otprilike (21*52/46) $24 na sat bez godisnjeg, ili ako pocnes da zaradjujes $28.75 je zapravo $32.5, a toliko, a sigurno i vise ima neki handyman, ili elektricar. Naravno, na to treba dodati i ostale beneficije koje imas, kao i oni, da bi se moglo zapravo uporediti, ako je uopste za poredjenje. Komsinica pomocnik glavnog knjigovodje (ne znam joj pravi naziv posla, otprilike pisem) ima $21 na sat, a ne verujem da mnogo brine o zdravlju i koncetraciji, pre nego se dovoza do kancelarije. Korisnik neus je napisao da ima $50 kao programer za pocetak, a i on je dosao ocigledno vec dobro obucen. I sam bi trebalo da zavrsim neku ovdasnju dvogodisnju skolu do kraja godine, pa cu mozda moci da napisem koliko mi se finansijki zivot poceo da razlikuje. Mada, sto se mene tice, sve ovo je daleko vise nego smo zaradjivali pre 5, ili 10 godina, a pogotovo na sta lici svet oko tebe, to nije za uporedjivanje ni na koji nacin, ali bolje da se drzim(o) teme topic-a, ako se uopste tako kaze/pise. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Moja supruga je account manager ona je preko +30 $/h i meni je to jasno dosta laksi posao , mozda tezi mentalno ali fizicki nula. Ali ona je imala iskustva prije dolaska u Ameriku , radila 12 god za Američku kompaniju ,fakultetski obrazovana. Meni je bio cilj samo da dodjem u normalnu kolotecinu zivota, to je dobra kuca , auta ,poslovi i dobar godisnji odmor neki normalan zivot i to smo uspjeli manje za 4 godine( uz tri selidbe za taj period) . Prije svega zelio sam da kažem ljudima evo posla koji vam to moze pruziti bez dodatnog skolovanja i odricanja , cekanja i neizvijesnosti poslije. Neki ce skontati sta je pisac htio da kaže a neki ne ali dobro. Ne znam da li si citao bas na ovom topicu ima lik koji je u union i radi kao handyman u jednom motelu i ima slične ili cak bolje benefite nego UPS uz dosta laksi posao. Za tako nesto da upadne i treba ti malo i srece.
|
|||
|
|||
|
Posto su pomenute finansije ja cu da iskoristim malo da se reklamiram.
Ako nije prikladno moderatiori neka uklone. Pre godinu dana poceo sam da radim u finansijskom sektoru za WestPac Wealth Partners u San Diegu. Firma je bila broj 1 na Fortune Magazine u industriji prosle godine. Jako uspesna. https://www.westpacwealth.com/p/who-we-are Ako koga interesuje planiranje za retirement, college, business, reducing tax liability, maximizing cash flow, investments itd neka pise u inbox. Rado cu svima pokazati ukratko zasto smo toliko uspesni. Pozdrav |
|
|
||||
|
||||
|
U petak smo dobili poruku na diad ( onaj mali skener koji nosimo ) da tražimo ljude za peek Christmas. Sezona krece 1 . Nov ( Kolorado)
Za driver helpera placaju 21$/h Posao nije toliko tezak,dostavljate ono sto vam vozac priprema i tako svakih 2,3 min. Vozac samo vozi i priprema naredni stop, naravno ako je frka 300+ dostava i on dostavlja. Za PDV ( personal driver vehicle) placaju 25 $/h Vozite u svom auto , dobijete skener koji ima gps i samo dostavljate . Nisam siguran ali mislim da ste placeni za gorivo. Za package handlers placaju 19$ /h. Radite u habu, skenirate i tovarite pakete u dostavno vozilo, radite istovar ili utovar velikih šlepera . Ovo su sve seasonal position , znaci posao od 01.nov do 15. januara. Naravno ako ste dobri i zelite nastaviti da radite poslije peek season oni vam daju tu mogucnost. Eto toliko od mene
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Nego pisi nam malo u Union-u, kada si vec clan. Kako to zapravo izgleda? Platis claniranu i nema problema? Ima li vise sindikata? Moze li covek odavde do karijere u Union-u? Kako se bira rukovodstvo? Da li je predsednik sindikata i predsednik disciplinske komisije isti covek, itd... ? P.S. Evo bas cekam paket i pratim "Follow My Delivery". Pa zasto levo, rodjo, tu si bio??? (mada znam sta je: iz nekog razloga neke od mapa nemaju moj broj kuce) |
|
|
|||
|
|||
|
Package handler ne zaposljavaju full time u pocetku vec samo part time.
Tako su meni rekli na intervjuu, takodje ne placaju 19 nego minimum wage u tom regionu. kod mene je to 14.50$ Ja sam iso na intervju prosli ponedeljak, nakon toga sam istog dana popunio neke online obrasce koje su mi poslali. Niko mi se nije javljao 5 dana i poslao sam follow up mail i dobio sam odgovor da sam prosao background check i da ce mi se javiti u near future. Sad videcemo ne znam. Ja sam mislio da im je sad bas frka jer imaju dosta posla , ali nekako mi je nelogicno da za tako neku prostu poziciju cekam mesec dana da bi poceo da radim ...
|