![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Uber? » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Onaj ko je tek dosao u ameriku ne moze da vozi uber jer je potrebna USA vozacka dozvola godinu dana. Mislim da je mogao lyft bez tog ogranicenja....
Zavisi od grada do grada, ja sam vozio vikende do kasno u noc nekad i do 4am. Iskreno ne bas najbolje iskustvo. Te godine sam imao full time posao na kome sam zaradio prosecnu americku platu i nekih 20k na uberu. Jedina dobra stvar je sto mozes raditi uber bukvalno kad god pozelis, ako ti se vozi upalis app i radis dok te ne smori/ne ostvaris neki svoj cilj. Ne znam kako je tebi to radilo sa aerodromom. U okolini DC-a imas 3 aerodroma i svi ujutru idu prema aerodromu ....a nema letovi pristizu tek 9-10 ujutru ... Takodje potrebno je dosta dobro poznavanje regije, ja kad sam tek krenuo da vozim bio je neki praznik tipa 4th July zalutao u neki geto i odmah se izgasio vozio nazad do kuci 45 min haha.... Imao sam stvarno raznih situacija, ali mi se nekako svidjalo da vozim ujutru pred rush hour i vikende do kasno u noc. Kad god sam vozio neke pijane vikendom uvek mi je bilo cimanje da mi ne upropaste auto u smislu da mi se neko ispovraca ili slicno.... Desilo se da mi uprljaju sedista, operem to sutra , i istog dana ponovo neko ufleka... Kako god dobar side hustle za nekoga ko planira to da radi part time, ali meni uopste nije bezbedno, imao sam par situacija i odustao od toga... Pre su davali dobre bonuse za odredjeni broj voznji i stvarno je bila lepa zarada, zadnjih godinu dana nisam vozio tako da i ne znam kako je sada. Meni je velika stvar bila sto uber nikada nije pokazivao konacnu destinaciju nego samo pick up lokaciju. Sada kada su to uveli vidim po nekim komentarima u grupama na fb da su smanjili zaradu vozacima. Elem te godine sam zaradio 20k na uberu i na kraju morao da doplatim takse 6k Aprila, uz bezbednost verovatno i glavni razlog zasto sam odustao od toga.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Meni je ova taltika dosta pomogla kada smo samo preselili u Kolorado sa samo jednim part time poslom 2017 godine .... Kao sto sam opisao u predhodnom postu cim dodjem do +200 dolara isklucujem app i kuci . Nekada je to bilo u 7 am. 8 a.m a bogami nekada do 10 a.m .... Kasnine sam krenuo sa drugim gigs preko dana amazon delivery sa svojim kolima .... sve je to bilo nekih 6 mjeseci dok nisam dobio full time job ... cisto neka moja taktika oko ovih gigs poslova ....
|
![]() |