![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moze li sa recovery covid-19 dokumentacijom i testom da se udje ako nemas vakcinu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://travel.state.gov/content/tra...formation.html Mi sve klijenete uvek upucujemo na travel.state.gov za zvanicne informacije. Ovde su informacije najpouzadnije, i po ovome se moze putovati sa dokumentacijom o prelezanom kovidu Danijela
|
|||
|
|||
![]()
Kakva je sada situacija sa izdavanjem SSN-a? Da li je izdavanje ubrzano ako se odabere opcija za izdavanje SSN-a prilikom popunjavanja DS260 formulara?
Koliko sam shvatio, bez tog broja ne mogu da radim a vidim iz ranijih postova da se čakalo da stigne po 3 nedelje... |
|
|||
|
|||
![]()
Evo sam sebi da odgovorim:
Ako ste, prilikom popunjavanja DS260 formulara, izabrali da oni pokrenu proceduru izdavanja SSN-a u vaše ime: po dolasku nećete dobiti nikakvu informaciju (papir, potvrdu) vezano za SSN. Ostaje da sedite skrštenih ruku i čekate da vidite da li će i kada stići kartica. Mnogo je bolja opcija ne izabrati da oni pokrenu proceduru izdavanja SSN-a: onda po dolasku odete u lokalni SSN office i tamo ćete barem dobiti potvrdu da je pokrenuta procedura izdavanja. Sa tom potvrdom možete da pokušate da završite ponešto dok ne stigne SSN kartica, tipa račun u banci i sl. |
|
|||
|
|||
![]()
U vecini slucajeva (po ovom forumu) ta opcija nije znacila nista i ljudi su po dolasku odmah odlazili i prijavljivali se za SSN. Ja ne znam za slucaj da je neko dobio SSN a da nije isao da se prijavi. Postoje retki slucajevi (npr ja) gde su odbijali da izdaju SSN dok ne prodje tri nedelje od dolaska, uz obrazlozenje da si cekirao automatsku opciju pa moze da se desi da dobijes dva.
Potpuno si u pravu kad kazes da ne treba birati tu opciju. Od toga ne postoji nikakva korist, ali moze da napravi stetu. |
|
|||
|
|||
![]()
Cisto kratak update oko apliciranja za SSN
Drugar je dosao i nakon par dana smo otisli do social security office da apliciramo i rekli su nam da sada navodno ide automatski i da mora da se saceka 21 dan i ako ne stigne do tada na adresu da se vratimo da aplicira. Naravno proslo je 3 sedmica i nije stiglo, vratili se aplicirali u cetvrtak u utorak je SSN bio u sanducetu, par dana nakon toga stigla i zelena
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi dragi treba mi savet!Iscitala sam celu temu,ali posto vidim da su iskustva raznolika bicu konkretna.Do 5.12.2023 moram uci u USA to mi je deadline na DV vizi i do tada bi dosla da zavrsim sve vezano dokumetaciju koja je podnosenje za SSN i resavanje GC,banke.Ostala bi max nedelju dana ( ako to nije dovoljno i treba mi jos nesto molim vas za update) i vratila bi se u SRB dok dokumenta ne stignu i dosla bi da ostanem u februaru ili martu.Da li to moze da bude problem?Da li mi treba duzi ostanak prvi put?Da li ste lako nalazili posao bez SSN i GC?
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |