![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() E sad, ta lokacija je na 1 milju od Mall-a i na 2 milje od glavne ulice za shoping. Ja licno ne vidim razlog da se toliko mora platiti za takve pogodnosti. Nasla sam stan u Greer-u, na 4 milje udaljenosti u oba gore neavedena smjera i nista mi ne fali a i mnogo je jeftiniji. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sto sam gledao neke stanove u DC area (Arlington, VA konkretno), 1BR nisam mogao da nadjem ispod 1500$. Sto se dalje ide od DCa cene i logaritamski padaju
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
pedest dolara na dan je minimalni trosak u USA,i to ako nemate auto,zdravstveno osiguranje i svakako posao
|
|
|||
|
|||
![]()
Za mene i moju porodicu,je tih 50 dolara dnevno+na kraju meseca renta,osiguranje za dvoja kola i racuni
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ta cela area je na jednom visokom stupnju kvaliteta zivljenja i iskreno, svaki dolar za tu stanarinu vredi. Meni je NOVA recimo mesto gde bih voleo da se nastanim za stalno, mada treba jos kockica da se sklopi da se stigne do tamo. U samom Fairfax-u 1 bedroom da valja nema ispod $1400, dok u Aleksandriji vec i moze da se nadje za manje (ali ne preterano manje). Oko DC-ja je jedino PG county u Maryland-u pristupacan sa stanarinama, ali nije ni pribilizno siguran kao gore pomenuti okruzi u NOVA ili Montgomery County u MD... |
|
|||
|
|||
![]()
Da pitam ovako one koji su u tim skupljim delovima amerike (NY/CA/Boston/Seattle) gde su naravno i plate vece.
Iz mog istrazivanja troskova i prihoda i nacina zivota za jednu cetvoroclanu porodicu treba okvirno $100.000 bruto plata da se normalno zivi? Tu podrazumevam 2br, dvoje kola, gorivo, letnji raspust, skole/pre-K, razni sportovi, klopa i slicno. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E sad... Razne smo duse... Svako ima razlicito poimanje "normalnog" zivota. 2 BR u kom delu grada? Dvoje kola - nova ili cisto za prelaz od tacke A do tacke B? Skole - zavisi od zone u kojoj si se nastanio... Primer - Schaumburg, IL: Jednoclana porodica (ja) sa prihodom od oko 70k: - mortgage mesecno $1200 - 2 Bedroom - auto: $390 + $100 osiguranje - gorivo: $300 - Struja: $100 - Mobilni + net - oko $200 - ostale stavke... vise ni ne mogu da pohvatam... Ali... Od tih 70k oduzmi 32% koliko mi u proseku skinu (za porodice skidaju manje)... Pa dok ja posaljem kuci svaki mesec... Pa na hranu ode $1000 sigurno jer nemam kad da spremam... To je to... Ne ostane skoro nista ![]() Last edited by Magelan; 15.01.2014 at 10:49. |
|
|||
|
|||
![]()
@Magelan
Hvala to je dobra informacija. Nekako sam i u svojoj racunici mislio da je cifra pre oko $140k bruto ali nisam hteo da zvucim nerealno. U vecini slucajeva to znaci da oboje moraju da rade i da to treba da budu pristojne plate. U IT sam i tu je u CA prosecna plata $100k ali sve je toliko odvratno skupo! Sve u svemu kome sta odgovara ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko smem da razvlacim odsustvo van USA? | Enter | Vodič za emigrante | 21 | 23.02.2018 02:08 |
Programer u Americi | greenie | Vaša strana | 46 | 29.01.2015 09:16 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Anketa: Koliko dugujete na kreditnim karticama? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 08.12.2008 15:50 |
![]() |