![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Utisci o stanovnicima SAD » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
U Chgo sam se druzio sa jedno 5 nasih (dragonn i Bode sa foruma, dvoje koje sam upoznao po skolama i jedan drug kog sam znao jos iz Bgd), jedna poljakinja iz skole isto, jedna amerikanka s posla i jedan nigerijac isto kolega. Komsinica Marija, koja mi je bila i cimerka par meseci je 2011. presla za Miami i tada mi se svet blago urusio jer je u tom momentu ona bila jedina sa kojom mi je bilo prijatno da komuniciram. Ove sa posla sam vidjao na poslu, mada bismo izasli par puta godisnje na veceru, dragonn-a sam vidjao svaki dan jer je ziveo u istoj zgradi ![]() Citat:
![]() U mom slucaju DC - pravo otkrice jedne nove dimenzije
In US since 02.02.2010. Last edited by Magelan; 25.02.2016 at 16:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam da li je ovo pitanje za ovu temu, ali da li vam je poznat osecaj da sve nekako ide sporo, ili sam ja nestrpljiva
![]() Jel samo moj problem, ili je nekom poznato o cemu pisem ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Magelan,
U kom kraju zivis u DCu? Mi smo u Arlingtonu, pa ako te put nanese, javi se, pa mozemo u World Of Beer na pivo ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Bas sam bila ove nedelje u Crystal City-iju. Prestonica je prestonica, nema sta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hmmm hajd da probam nesto da napisem.
Evo krenucu s losim utiscima ![]() ![]() Hajd malo o radnim kolegama. Radim u firmi koja ima oko 100-njak radnika. Jedno 80% ima barem 2 braka, djeca iz jednog pa drugog braka, uobicajeno za njih a za nas opet nekako glupo. Nisu bas pretjerano zainteresovani za rad ali zato kukaju na satnice. Firma ima otprilike hajd da kazemo prosjecne satnice ali zato nude prekovremeno pa se fino moze zaraditi. Vecina radnika ne voli da radi taj prekovremeni, iako je placeno 1.5X. Dakle, odrade recimo 2-3 dana na pocetku sedmice koji prekovremeni sat i onda kukaju na to i do kraja sedmice se ispale ranije i na kraju zavrse oko 40h sedmicno. Najbolje bi bilo da rade jedno 3-4 dana, oko 30h s finom satnicom. Komsiluk, u ulici 4 kuce u vlasnistvu amerikanaca, 2 azijci, 1 rulje i 1 bosnacerosi. Generalno, svako sebi. Sedmicno ako skupis 30 minuta razgovora sa svima je plafon. Rusi i ekipa iz Azije i poslije 15+ godina skoro pa nemaju pojma engleski. Razumiju ok ali prica tj govor, naglasak katastrofa. Amerikacni uglavnom u kuci, ne vidis ih ispred, bas je rijetkost. Meksikanci i azijci ubjedljivo najgori vozaci, ne znaju jesu li posli ili su dosli.
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
|||
|
|||
![]()
Nije mi baš najjasnije kako na tebe utiče to što je neko LGBT ili što ima dva braka iza sebe
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Uze mi rec iz usta, sta ti sad oni smetaju? Kod nas ih ima isto toliko LGBT koji moraju da se asimiliraju i kriju, a jos vise onih sa jednim brakom i n partnera u toku tog braka koji je >>1.
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo ja cu da odgovorim.(oko LGBT)
To je sprotivno moralnim i etickim vrednostima sa kojima smi svi mi, ukljucujeci i vas, izrasli na Balkanu i normalno je da takve osobe i nivno ponasanje izaziva gadjenje kod nas Balkanaca. To su dva razlicita moralna sistema isto kao sto americki moralni sistem je razliciti od papua new guineanski moralni sistem. Tako jedan prosecni amerikanac bi se gadio kanibalizma i incesta u gvinejskog sistema, dok za prosecnog guinejca to bi bilo sasvim normalno i prirodno. |
|
|||
|
|||
![]()
Evo ja sam odrasla na Balkanu u tom sistemu "moralnih" vrednosti, pa LGBT osobe ne izazivaju kod mene nikakvo gađenje. Imam tri bliska gej prijatelja za koje ne bih ni znala da su gej, da mi se nisu poverili. Ali da ne ide diskusija u pogrešnom smeru - može Srbin da ode sa Balkana ali Balkan iz Srbina ne može, očigledno...
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
30.06-01.07...utisci | Nikolica014 | Prva koverta | 57 | 12.08.2010 14:58 |
![]() |