![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Kako naci najpovoljniji let iz USA za kuci » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Planiramo da putujemo letos malo u SR i karte su naravno preskupe , posto je sezona.( SFO - > BG ). Da li neko zna, da li ovde postoje neke agencije koje bi ti nasle malo jeftinije karte. Kao kod nas sto ima. Kakva su vasa iskustva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi putujemo u periodu jun/avgust u Srbiju iz SF i kupili smo karte preko Air Srbije. Kostale su pre par nedelja oko $1.000. To je bilo najpovoljnije sto smo nasli. A prednost je sto mogu dva prtljaga da se nose po 23kg
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zanima me da li ste kupili karte preko Air Serbia sajta ili preko cheapoair.com?
|
|
|||
|
|||
![]()
Preko Air Srbije. To je deljen let sa Air Berlinom. Mana je sto je pauza u nemackoj 7 sati kada se leti za Srbiju. Air Srbija dozvoljava dva prtljaga za Ameriku pa je to razlog zasto smo isli preko njih. E sad kad se placa karticom iz USA mora da se plati provizija od 2 posto
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2 kofer je od $100-150. http://www.lufthansa.com/us/en/Free-baggage-rules https://www.seatguru.com/airlines/US...ys/baggage.php http://www.delta.com/content/www/en_...p/checked.html Ovo je pocelo negdje 2005 godine, do tada su bila besplatna 2 kofera. Turkish ima 2 kofera besplatna, mozda British airways.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://book.lufthansa.com/lh/dyn/ai...ue/viewFlights Ja sa do sada letio sa Emirates, Qatar, Turkish, Etihad, doduse uglavnom za Aziju i Afriku, jednom za SAD, sve Economy, i dozvoljeno je 2x23kg. U svakom slucaju, ne bih ni razmisljao o bilo kojoj varijanti gdje je dozvoljeno manje od manje od 2x23kg. Inace, moje iskustvo sa svim gore navedenim kompanijama je jako dobro, i puno bolje nego sa npr. Lufthansom i Air France-om, sa kojima sam takodje letio duze distance (Afrika - Europa i nazad). Primarni razlog je da su ove arapske kompanije i Turkish debelo subvencirani od strane svojih vlada, jer im primarni cilj i nije profit. Konkretno, za letove iz Sarajeva / Beograda / Skoplja, ja ne bih ni gledao dalje od Turkish-a ili Air Serbia-e. Btw, optimalni period za kupovinu karata je 45-60 dana prije leta. |
|
|||
|
|||
![]()
LJ75,
letila sam Turkishom prosle godine, nije lose, ali brate ubi dug let, onda jos 3-4 sata cekanja u Istanbulu (a nije im ni politicka situacija tako dobra). Gledala sam i preko Air Serbia, polazak iz US nije los preko Beograda, ali layover je 14 sati u Minhenu ili Franfurtu u povratku kako god da gledam. Ne valja. Uzela preko Brada travel: ORD-ZAG-ORD ($697.56) sa Lufthansa, a onda jos uzela ZAG-SJJ-ZAG za nekih 300 kuna period kraj avgusta-sredina septembra. Nije moglo bolje (a jeftinije).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Znam ja - Turkish Airlines, bar je bio slucaj sa nama kad smo dolazili 2012. |
|
|||
|
|||
![]()
Meni je prioritet cena,pa broj presedanja,pa duzina pauze. Preko Istambula let predugo traje iz SF ili LA. Lufthansa nesto nema dobru vezu sa SF,mora dva puta da se preseda u Nemackoj,uglavnom. A,da Turkish dozvaljava dva prtljaga, bar je tako bilo pre tri godine kad smo putovali, i ako je pauza duza od 10 sati izmedju letova oni su placali hotel i dorucak (moje iskustvo). Sada je Air Srbija najjeftinije sto sam nasla sa jednim presedanjem,i nije losa usluga....U Dizeldorfu ima hotel na samom aerodromu, moze da se uzme dnevni najam sobe,tako da se pauza od 7 sati lakse podnese
|
![]() |
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako naći najpovoljniji let za Ameriku | stizeljeto | Vodič za emigrante | 882 | 18.01.2023 18:20 |
![]() |