![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » CIA - A Mission Like No Other » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
CIA raspisala oglas, pa ko voli nek izvoli: (rok jos 4 dana)
uslovi: - drz SAD ili LPR status - prisutnost na teritoriji SAD - znanje jezika i +3 internacionalnog iskustva - medicinski pregled poslati CV i cover letter na: Recruitment center Box 26 Dept. D-45 Washington, DC 20505 https://jobs.economist.com/job/17639...like-no-other/
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ako dobiješ posao, onda te vrate ovde?
![]() I možeš da se hvališ da si strani plaćenik ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ima raznih poslova, radi se u DCu. Gledao sam upitnike i 100 i nesto strana pitanja, poligraf itd...
|
|
||||
|
||||
![]()
sto i nije lose ! Primas americku platu, a zivis u Srbiji, a sta kazes ?
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Da imaju para, ne bi špijunirali druge ![]() A možda je i obrnuto: Špijuniraju zato što imaju para. A imaju para zato što ne plaćaju dobro. Kao naši "biznismeni". ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ovo nije tačno. Da bi radio za bilo koju državnu agenciju (federal) pa tako i za njih, moraš biti američki državljanin. Ne možeš se zaposliti ako si LPR. To pravilo je zakonom regulisano.
pogledaj oglase direktno na stranici agencije, pa ćeš vidjeti da se nigdje ne spominje LPR nego samo US citizen. https://www.cia.gov/careers/faq/?tab=list-4 Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
za ovaj oglas koji sam ja postovao moze i LPR da radi. Procitaj sta pise.
Generalno, ni jedna zemlja sveta pa ni SAD ne zabranjuje striktno strancima da rade za nju, ako im taj stranac treba. Narocito ovo vazi za CIA i vojsku SAD. Ja sam pre par godina citao o nekim nasim koji su se privaili u vojsku i posle dobiju drzavljanstvo.
|
|||
|
|||
![]()
Oglas koji si ti stavio je sa jobs.economist.com
Na sajtu CIA-e stoji Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne vredi, on je uvek u pravu i sve zna najbolje. Just give up...
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
![]() |
|
|
![]() |