![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Nude mi posao, koji je postupak? » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Bio sam u USA par puta, work and travel, imam SSN. Nedavno sam zavrsio fakultet i jedna manja firma u Pensilvaniji mi je ponudila posao pa ako neko zna nesto o tome da mi da smernice odakle poceti. Sta bi ja trebalo da uradim, sta oni tamo, vize i sl. Ne trazim nikakvu zelenu kartu od njih, hteo bih da odem legalno tamo da radim na neko duze vreme. Hvala
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
evo nesto o tome |
|
|||
|
|||
![]()
Koliko ja znam, H1B vize se tesko dobijaju iz razloga sto poslodavac mora da navede neku tvoju specijalnost koju niko u Americi nema. Ti je vec uglavnom i as, tj. govoris srpski
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
firma podnose troskove samo za aplikacija za Labor Certificate ili tako nesto i za H2B formular ali sve ostalo placa sam radnik, visa, put itd i mislim da to ne kosta bas mnogo. ja sam citala ensto o tome kad nisam jos saznala za dobitku lotarija i ovako sam to razumela. kad vec imas neko ko ti nudi posao vec je drugacije. ja nisam
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.workpermit.com/us/employer_h-2b.htm
evo jos nesto. pitaj firma jer je zelna i spremna za ovakav postupak za tebe. |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da je yeoj mislio na malo ozbiljniji posao i za to je potrebna H1B viza, a ne H2B
|
|
||||
|
||||
![]()
Da li postoji neki sajt koji nudi posao za strance, konkretno za nas sa balkana, gde bi se mogao naci neki posao i preko njih dobiti radna viza i legalan nacin za ulazak/ostanak u USA?
|
|
|||
|
|||
![]()
ako je neki ozbiljniji posao u pitanju i visokoskolovan si (pretpostavljam da jesi zbog W&T) vidi malo za eb2 green card, mozda imas neke sanse
![]() hertzog- da ima svi bi isli tako ali nazalost koliko ja znam nema, tj nisam cula da je itko dosao tim putem do tamo ![]() naravno ako sto saznas javi ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji ste broj? | jakov | Prva koverta | 100 | 03.05.2014 14:13 |
krivicni postupak i dobijanje vize | ivan2big | Stare teme | 28 | 03.10.2012 10:16 |
Za ove koji zive u Cikagu | srboljub89 | Vaša strana | 45 | 30.11.2009 03:13 |
Koji delovi grada? | curcin | Lokacije u USA | 9 | 27.02.2009 01:50 |
Na koji način doći (i ostati) u USA? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 06.09.2007 15:03 |
![]() |