Niste član? Učlanite se...

Zašto se učlaniti?

Članovi sajta ZelenaLutrija.com imaju pristup (pored onoga što mogu videti i posetioci):

 • opširnim člancima i uputstvima
 • praćenju svoje prijave na Lutriju
 • praćenju "liste zadataka" za uspešnu imigraciju
 • besplatnu pomoć oko prijave na Lutriju

Šta ako se ne učlanim?

Svi posetioci sajta mogu se informisati o:

 • načinima prijave na Lutriju za Zelenu Kartu
 • kompletnoj proceduri imigracije putem Lutrije američke vlade
 • tome šta čini imigraciju u USA/SAD
 • lokacijama u USA/SAD

Imate nalog? Ulogujte se...

Ako želite da koristite napredne opcije sajta ili da pišete na forumu, morate se učlaniti, odnosno otvoriti svoj nalog. Učlanjenje je besplatno!
 
Osnove Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Intervju za posao

Teme na forumu

Statistike foruma

Teme: 1 642
Poruke: 80 111

Forum za imigraciju (ENGL)

Intervju za posao vam može promeniti život – upravo zato svi i imamo toliko stresnih situacija pred svaki intervju. Međutim, ukoliko neprestano vežbate i dobro se pripremite za razgovor, stres će biti daleko manji. Sa tačke gledišta onog ko traži posao, intervju je prilika da ubedi potencijalnog poslodavca u svoj potencijal, sazna više informacija o poslu i kompaniji i pojasni svoje iskustvo i ostale aspekte koji nisu dovoljno detaljno objašnjeni na „resume“-u. Iz perspektive potencijalnog poslodavca, to je idealna prilika da na licu mesta proveri da li je aplikant prava osoba za otvorenu poziciju, da razgovara o prethodnim iskustvima kandidata i odluči da li se kandidat karakterno uklapa u kompanijsku strukturu. Postoji više načina na koje poslodavci obavljaju razgovore sa kandidatima. 

Screening Interviews služe kao filter – kompanije koje prime mnogo aplikacija, obicno prvo pozovu telefonom sve kandidate kako bi odmah eminilisali one koji nemaju potrebne kvalifikacije. Imajte u vidu da ako ne uradite dobro ovaj razgovor, nećete dobiti drugu šansu. Zato, imajte u vidu sledeće:

 • Ne odgovarajte odmah na poziv – pustite da osoba koja zove ostavi poruku. Na taj način preuzimate kontrolu i imate sasvim dovoljno vremena da se podsetite koja kompanija i pozicija su u pitanju, kao i da proverite kako je glasio oglas, sta ste napisali u aplikaciji i koji su glavni zahtevi poslodavca za otvorenu poziciju.
 • Obavestite sve koji žive sa vama ili mogu biti u prilici da odgovore na poziv da ste u procesu traženja posla i da je vrlo važno da na sve pozive odgovaraju profesionalno.
 • Posebnu pažnji obratite na to da se deca nikako ne javljaju na telefon.
 • Ako se ipak desi da odgovorite odmah na poziv, pitajte da li bi odgovaralo da pozovete nazad za par minuta. Kao izgovor možete reći da niste sami u prostoriji, a za to vreme se pripremite za razgovor.
 • Izbegavajte upotrebu mobilnog telefona – ako je to telefon koji ste koristili na svojoj aplikaciji za posao, ne odgovarajte na poziv ako niste sigurni da imate dobar signal.
 • Obratite pažnju na svoj rečnik i gramatiku.
 • Budite ljubazni i pristojni. Probajte da odgovarate sa što više entuzijazma, kako bi ste što bolje „prodali“ svoje kvalifikacije za posao.
 • Imajte kopiju svoje aplikacije sve vreme ispred sebe. Takođe, imajte spremne poslovne reference, kao i beležnicu na kojoj ćete upisati podatke ukoliko dodje do zakazivanja novog razgovora.
 • Vodite računa kad zapisujete podatke, posebno ako je u pitanju adresa na koju treba da odete na razgovor i brojevi telefona. Proverite kako se ime osobe sa kojom razgovarate piše (spelling). Ukoliko postoji mogućnost da druge osobe prisustvuju razgovoru, zapišite i njihova imena.
 • Zamolite osobu sa kojom razgovarate da vam pošalje opis pozicije i osnovne podatke o kompaniji, kako bi ste se pripremili za novi razgovor.
 • Pre nego što završite razgovor, potvrdite još jednom datum i vreme zakazanog susreta. Možete, na primer, reći: „I look forward to meeting with you next Monday at 2 p.m."
 • Vežbajte telefonske razgovore za posao sa prijateljima ili rođacima. Spremite spisak pitanja, i pitajte ih da vas pozovu. Na taj način ćete najbolje uvežbati svoje odgovore i steći neophodno samopouzdanje. 

Nakon što kompanije izaberu uži krug kandidata putem telefonskih razgovora, organizuju se susreti i intervjui „uživo“. Kompanije ove ragovore mogu organizovati na više načina: 

One-on-One Interviews su najčešća forma intervjuisanja kandidata za posao. Ukoliko razgovor vodi rukovodilac odeljenja u kojem je pozicija otvorena, pitanja će biti vrlo precizna i usko vezana za posao. Ukoliko razgovarate sa nekim iz unutrašnje službe za zaposlene (Human Resources), očekujte više uopštena pitanja. 

Panel Interviews se obično obavljaju tako što razgovarate u isto vreme sa potencijalnim menadžerom i kolegama. Svako od njih vam postavlja pitanja. Bilo bi dobro da za ovakve razgovore saznate unapred nešto o svakom od njih, ukoliko je moguće. Dok odgovarate na pitanja, obavezno gledajte u oči osobu koja vam je postavila pitanje, ali povremeno pogledajte i u druge učesnike u razgovoru.

Group Interviews neke kompanije koriste kada imaju više kandidata za jednu poziciju. Uvek gledajte u osobu koja vas ispituje i odnosite se prema drugim kandidatima sa poštovanjem. 

Sequential Interviews su organizovani tako da imate "one-on-one" razgovore sa vise osoba tokom istog dana ili iste nedelje. Nemojte da polazite od pretpostavke da oni međusobno razmenjuju informacije o vama – pretpostavite da niko od njih ne zna ništa o vama i svakom od njih probajte da predstavite sebe na najbolji mogući način. 

Stress Interviews imaju za cilj da ispitaju vaše reakcije u napetim situacijama. Može da se desi da vas poslodavac pusti da čekate na razgovor satima pre nego što vas pozove, da vam da testove sa pitanjima koja je nemoguće odgovriti u zadatom vremenskom periodu, ili može da bude vrlo nepristojan tokom razgovora sa vama. Može da se desi da imate dva sagovornika koji ne dopustaju da odgovorite na pitanja, već vas prekinu novim pitanjem. U ovakvoj situaciji, možete reći: "I would be happy to answer your question Ms. Smith, but first I must finish responding to Mr. Johnson". Može da se desi da svi ćute kad uđete u prostoriju – još samo jedna od taktika koja ima za cilj da vas iznervira. U toj situaciji bi bilo najbolje da pričekate kratak period, ne sklanjate pogled sa njih i onda upitate "Would you like me to begin the interview" ili "Can you give me more information about the position?". U ovakvim situacijama najbolje što možete da uradite je da date sve od sebe da ostanete pribrani, međutim – čak i da dobro uradite razgovor i dobijete konkretnu ponudu za posao, razmislite dobro da li želite da radite za kompaniju koja koristi ovakve metode. 

Ako vam poslodavac zakaže razgovor tokom telefonskog razgovora, bilo bi dobro da pitate koja vrsta razgovora je u pitanju od gore navedenih kako bi ste se što bolje pripremili. Nakon što zakažete razgovor „in person“, vreme je za istraživački rad. U jednom od ispitivanja koje je uradio Office Team, 47 odsto poslodavaca se izjasnilo da bez obzira koliko je kandidat kvalifikovan za poziciju, ukoliko ne zna ništa o kompaniji za koju je aplicirao za posao – sigurno neće biti odabran za tu poziciju. Telefonski razgovor je idealna prilika da saznate osnovnu delatnost kompanije ukoliko to nije objašnjeno u oglasu za posao. Takođe treba da pitate da li kompanija radi pod još nekim imenom (dba – doing business as). Dosta informacija se može saznati na internet sajtu kompanije, ali takođe i iz finansijskih izveštaja, blogova, novinskih članaka... Može da se desi da iz ovog istraživanja saznate da ta kompanija nije dobar izbor za vas, što vam samo može pomoći u procesu traženja posla. 

Pripremite "Uspešne Priče" – u pitanju su konkretni slučajevi vaših dostignuća i uspeha tokom školovanja i dosadašnje karijere. Pripremite priču za svaku od traženih stavki navedenih u opisu posla. Obavezno ubacite brojeve kao što su novac koji ste uštedeli kompaniji za koju ste radili ili procenat uvećanja prodaje. Ove priče treba da su detaljne ali kratke – obično ne duže od 30 sekundi. Vežbajte ove priče dokle god ne zvučite "prirodno". Takodje, pripremite i primere za sledeće situacije za koje potencijalni poslodovac može da vas pita:

 • Na koji način ste prevazišli iznenadni, neočekivani problem (dealing with a crisis)
 • Da li ste imali problema sa kolegom ili klijentom i kako ste rešili tu situaciju (rehandling a tough interpersonal situation)
 • Da li ste bili u situaciji da imate više "hitnih" zadataka u isto vreme i kako ste se organizovali (successfully juggling many priorities)
 • Da li ste bili u istuaciji da morate da promenite procedure i unapred utvrđene planove ybog neočekivanih ili izmenjih uslova (changing course to deal with changed circumstances)
 • Da li ste imali i šta ste naučili iz svojih grešaka (learning from a mistake – nemojte nikako reći da nikada niste napravili nijednu grešku, svaki poslodavac je svestan da ne postoji "bezgrešna" osoba)
 • Da li ste imali iskustva u timskom radu (working on a team)
 • Da li u projektima ulažete sebe više nego što se to od vas očekuje (going above and beyond expectations)

Vežbajte Odgovore na Moguća Pitanja – iako ne možete znati šta potencijalni poslodavac može da vas pita, pripremite pitanja o vašem iskustvu i sposobnostima. Vežbajte ispred ogledala ili sa prijateljima. Ako imate mogučnosti, snimite se i analizirajte svoje odgovore – da se na vama vidi entuzijazam i samopouzdanje? 

Proverite Podatke o Sebi na Internetu – poslodavci sve češće proveravaju kandidate na socijalnim mrežama kao što su Facebook, My Space i Twitter. Očistite svoje profile od kompromitujućih izjava (posebno izbegavajte političke stavove), slika, pa čak i "prijatelja" koji vam mogu ugroziti šanse za posao (zbog poznate predrasude "s’ kim si, takav si"). Komentari o piću i drogama mogu definitivno naterati poslodavce da odustanu od saradnje sa vama. 

Objasnite Problematične Stavke iz "Resume"-a kao što su velike vremenske pauze izmešu poslova. Ne krijte od potencijalnog poslodavca ako ste bili otpušteni  - umesto toga, prohvatite odgovornost i objasnite šta ste naučili iz tog iskustva. Ne pričajte nikada loše o bivšim kompanijama, ali nemojte ni lagati zašto ste otišli iz kompanije. Ukoliko ste imali loše ocene u nekom od semestara, objasnite razloge i naglasite da su vam se kasnije popravile ocene. Imajte u vidu da dosta poslodavaca traži izvode o ocenama ako nemate iskustva. 

Odlučite Šta Ćete Obući – čak i ako kompanija dozvoljava opušteno oblačenje, na prvi razgovor dodjite pristojno i profesionalno odeveni. Izbegavajte jarke boje, najbolji izbor su sve nijanse sive i tamno plave boje. Izbegavajte prejaku šminku, nakit i parfeme. Ne pokazujte svoje tetovaže i nakit na telu (izuzev u slučaju da je to "očekivano" u kompaniji za koju konkurišete). Vrlo je bitno da pri prvom susretu izgledate adekvatno poziciji za koju konkurišite. Naravno da bi bilo kontraproduktivno za mnoge kreativne pozicije da se pojavite u odelu i "uštogljeni", ali to i dalje ne znači da treba da izgledate kao da ste pošli na plažu. 

Na intervju za posao dođite ranije, kako bi ste sprečili eventualne probleme sa parkingom. Tokom intervjua, obratite pažnju na "signale" koje šaljete budućem poslodavcu:

 • Kontrolišite svoje pokrete. Ne naslanjajte se na sto, nemojte prekrštati ruke ispred sebe i ne držite ruke u džepovima.
 • Obratite pažnju na položaj svig tela. Budite blago naklonjeni unapred. Ne mojte se klackati na stolici i nemojte izgledati "uštogljeno".
 • Vežbajte  "kontakt očima" – u Americi je to vrlo bitno, jer odražava samopouzdanje i iskrenost. Ako razgovarate sa više osoba, nemojte ignorisati nikog, pa čak i ako ta osoba ne učestvuje aktivno u razgovoru.
 • Isključite mobilni telefon.
 • Ne žvaćite gume ili bombone.
 • Izbegavajte "prazne reči" – uh, um, like, basically...takođe i nepotrebno pročišćavanje grla i duboke uzdahe. 

Imajte u vidu da je način na koji odgovarate na pitanja, važan isto koliko i sadržaj vašeg odgovora. Povremeno koristite ime osobe sa kojom razgovarate ("Mr. Smith, I would be pleased to tell you about..."). Izbegavajte "D" i "Ne" odgovore. Ako ne razumete neko pitanje ili niste sigurni na šta se odnosi, zatražite pojašnjenje ("By______, do you mean ______?"). Takođe, svoje odgovore možete da završite sa "Does that answer your question?" ili "Would you like me to elaborate on any particular expereince?". Izbegavajte u svojim rečima izraze kao sto su "gonna" (radije will, am going to), "didn’t" (radije did not), a pogotovo "yeah", "like", "ya know", i tako dalje. Evo šta još treba izbegavati:

 • Nemojte kasniti na razgovor ali nemojte doći ni suviše rano – 5 do 10 minuta je uobičajeno.
 • Nemojte biti nepristojni – odnosite se prema svakom sa poštovanjem.
 • Nemojte pitati da li će vas zaposliti, niti ih moliti da vam da vam daju posao – to je naivno i neprofesionalno.
 • Nemojte kritikovati nikoga i ništa, pogotovo ne bivše poslodavce i kolege.
 • Ne budite agresivni u svojim ambicijama, pogotovo kod objašnjavanja kako vidite sebe u budućnosti pogotovo ako to može da ugrozi poziciju onoga sa kime razgovarate.
 • Ne budite neprofesionalni – ne psujte, ne pričajte previše i ne započinjite kontroverzne teme.
 • Ne započinjite sami razgovor o zaradi ili beneficijama, posebno ne na početku razgovora.
 • Ne fokusirajte se na svoje slabosti, ne pričajte negativno o sebi.
 • Ne prekidajte sagovornika tokom postavljanja pitanja.
 • Ne dovodite nikoga sa sobom na razgovor.
 • Ne izgledajte nestrpljivi tokom razgovora – nemojte gledati u sat.
 • Ne budite očajni – ne govorite o tome koliko vam je potreban posao, već o tome koliko bi ste pomogli kompaniji ukoliko vas zaposle. 

Poslodavci obično započnu intervju sa pitanjima koje imaju za cilj da vas opuste i tako reći pripreme za razgovor. Neka od uobičajenih pitanja su:

 • Tell me about yourself. Najbolje je da ponovite ukratko svoj "resume", i svakom segmentu posvetite ne više od 30 sekundi. Naglasite koliko uživate u timskom radu, navedite za šta ste bili odgoovrni na prethodnim pozicijama.
 • What are your greatest strengths? Izaberite odgovarajuće osobine za poziciju na koju konkurišete kao na primer "I am well organized", ili "I am attentative to detail". Navedite primere koji dokazuju ovakve tvrdnje, "My supervisor says that my research is exceptionally thorough. For example, I recently worked on a research project in which I..."
 • Do you prefer to work by yourself or with others? Why? Ovo ume da bude trik pitanje, jer ma koliko poslodavac ceni timski rad, jos više se ceni kandidat koji je sposoban da nezavisno donosi odluke. Najbolje je da odgovor bude negde na sredini.
 • What was your major in college, and why did you choose it?
 • What are some things you do in your spare time? Hobbies? Sports? 

Poslodavci nisu naivni i znaju da ste konkurisali na više mesta, međutim oni žele da znaju i zašto ste se odlučili da konkurišete baš kod njih. Kako bi saznali koliko ste u stvari zainteresovani za poziciju koji oni nude, moguće je da vam postave i neka od sledećih pitanja:

 • Why do you want to work for us? Zbog ovakvih pitanja je poželjno da se dobro obavestite o kompaniji pre nego što dođete na razgovor. Ovo pitanje je idealna prilika za vas da pokažete svoje znanje o kompaniji i koliko ste dobar kandidat za njih.
 • Why are you interested in this position?
 • What do you know about our company?
 • Why do you want to work in this industry?
 • What interests you about our products (services)? 

Nakon ovih, obično dolaze na red pitanja o vašem iskustvu. Treba da budete sigurni u sebe tokom odgovaranja na pitanja, jer ako vi ne verujete u sebe, kako će onda poslodavac:

 • Why should we hire you when we have applicants with more experience or better credentials? Pri davanju odgovora na ovo pitanje, imajte u vidu da posao dobiju obično ne oni kandidati sa boljim iskustvom i sposobnostima, već oni koji znaju sebe da dobro predstave. Ne zaboravite da pomenete koliko ste vredan radnik, seminare, treninge... potrudite se da zvučite i izgledate sigurni u svoje znanje.
 • Describe the most rewarding experience of your career so far.
 • How have your education and professional experiences prepared you for this position?
 • What were your major accomplishments in each of your past jobs?
 • What was a typical workday like?
 • What job functions did you enjoy most? Least? Why?
 • Tell me about your computer skills.
 • Who was the toughest boss you ever worked for and why?
 • What were your major achievements in college?
 • Why are you leaving your current position?

 Pitanja o budućnosti su gotovo nezaobilazna, jer poslodavci žele da vide koji su vam ciljevi i koliko su realni:

 • Where do you expect to be xx years from now? Najvažnije je da budete pripremljeni za ovo pitanje i da ne oklevate mnogo sa odgovorom. Jedna od dobrih ideja je da svoj odgovor fukosirate na odgovornosti koje biste želeli da imate, pokažite ambiciju ali ne za konkretnu funkciju. Navedite da se nadate da ćete biti na poziciji koja će vam pomoći da napredujete i da se usavršavate.
 • Do you plan to continue your education?
 • What do you predict for the future of this industry?
 • How do you think you can contribute to this company?
 • What would you most like to accomplish if you were to get this position?
 • How do you keep current with what is happening in your profession? 

Sledeća grupa pitanja vas može naterati da se osećate neprijatno dok odgovarate, ali budite iskreni. Potrudite se da svaki negativan odgovor pretvorite u svoju prednost:

 • What is your greatest weakness? Mnogi kandidati se ne snađu dobro kod ovakvih pitanja. Možete reći "Some people complain that I'm a workaholic or too attentive to details" ili da nemate nikakvih slabosti. Možete navesti nešto što nema veze sa vašim poslom – "I really need to brush up on my Spanish", ili neki od svojih neispunjenih ciljeva, "One of my long-term gools is to learn more about international management. Does your company have any plans to expand overseas?".
 • What type of people do you have no patience for? Odgovorite na ovo pitanje diplomatski, bez previše kritikovanja, kao na primer "I have always gotten along well with others. But, I confess that I can be irritated by complainers who don't accept responsibility".
 • If you could live your life over, what would you change and why?
 • How would your former (or current) supervisor describe you as an employee?
 • What do you want the most from your job? Money? Security? Power?
 • What is your grade-point average, and does It accurately reflect your ablilties?
 • Have you ever used drugs?
 • Who in your life has influenced you the most and why?
 • What are you reading right now?
 • Describe your ideal work environment.
 • Is the customer always right?
 • How do you define success? 

Let’s Talk Money – ne zaboravite da ste, zavisno od svog iskustva, uvek u poziciji da pregovarate ponuđenu zaradu:

 • How much money are you looking for? Bilo bi dobro da izbegnete odgovor na ovo pitanje dok ne saznate da li ce vam biti ponuđen posao: "I'm sure when the time comes, we will be able to work out a fair compensation package. Right now, I'd rather focus on whether we have a match". Ukoliko poslodavac insistira, možete dati raspon adekvatan vasem iskustvu. Kako se krecu trenutne zarade u vašem gradu, u polju koje vas interesuje, možete proveriti na http://www.salary.com/.
 • How much are you presently earning? Imajte u vidu da budući poslodavac ne može da proveri koliko trenutno zarađujete, ali ipak nije pametno da preuveličate svoju zaradu. Ukoliko im se ušini da previše tražite, to vas može diskvalifikovati.
 • How much do you think you're worth?
 • How much money do you expect to earn within the next ten years?
 • Are you willing to take a pay cut from your current (or previous) job?

U vezi sa pregovaranjem zarade, evo nekoliko Dos i Don’ts:

 • Obavezno istražite koja je prosečna zarada za poziciju za koju konkurišete.
 • Nikada ne započinjite razgovor o zaradi sami i izbegnite odgovor na to pitanje dokle god ne saznate da li je posao vaš.
 • Ne osećajte se obaveznim da prihvatite prvu ponuđenu zaradu. Ukoliko ne smatrate da je ponuda primerena, pregovarajte veću zaradu.
 • Zahvalite se potencijalnom poslodavcu na ponudi i ne krećite odmah u pregovaranje. Razmotrite sve faktore pre nego što date odgovor.
 • Ne fokusirajte se samo na zaradu, već na ceo paket (penziono i zdravstveno osiguranje, bonusi, mogućnost napredovanja, odmor, itd.)
 • Zatražite da vam se ponuda za zaradu da napismeno. 

Prilikom intervjua, vrlo je moguće da će vam biti postavljena pitanja o određenim situacijama, kao i ona koja će poslodavcu približiti vaš karakter:

 • You receive a call from an irate customer who complains about the service she received last night at your restaurant. She is demanding her money back. How would you handle the situation?
 • If you were aware that a coworker was falsifying data, what would you do?
 • Your supervisor has just told you that she is dissatisfied with your work, but you think it's acceptable. How would you resolve the conflict?
 • Your supervisor has told you to do something a certain way, and you think that way is wrong and that you know a far better way to complete the task. What would you do?
 • Assume that you are hired for this position. You soon learn that one of the staff is extremely resentful because she applied for your position and was turned down. As a result, she is being unhelpful and obstructive. How would you handle the situation?
 • Tell me about a time when you solved a difficult problem.
 • Describe a situation in which you were able to use persuasion to successfully convince someone to see things your way.
 • Describe a time when you had to analyze informat ion and make a recommendation.
 • Describe a time that you worked successfully as part of a team.
 • Tell me about a time you dealt with confidential information.
 • Give me an example of a time when you were under stress to meet a deadline.
 • Tell me about a time when you had to go above and beyond the call of duty in order to get a job done.
 • Tell me about a time you were able to successfully deal with another person even when that individual may not have personally liked you.

Sledeća pitanja mogu da vam budu postavljena, ali treba da znate da su protiv-zakonita i neprimerena i da na njih ne morate da odgovorite:

 • What is your marital status? Are you married? Do you live with anyone? Do you have a boyfriend (or girlfriend)? Zakonito je nakon dobijanja posla da se pita za bracni status, zbog popunjavanja taksenih prijava.
 • Do you have any disabilities? Have you had any recent illnesses? Legalno je da budete pitani da li možete da uradite konkretne stvari, kao na primer da li možete da prenosite teret teži od 50 lb.
 • I notice you have an accent. Where are you from? What is the origin of your last name? What is your native language? Legalno je da vam se postavi pitanje da li govorite neke strane jezike.
 • Have you ever filed a worker's compensation claim or been injured on the job?
 • Have you ever had a drinking problem or been addicted to drugs? Legalno je da vas pitaju da li koristite ilegalne supstance.
 • Have you ever been arrested? Legalno je da vas pitaju da li ste ikada bili osuđeni za nešto što je povezano sa vašim poslom.
 • Do you have any religious beliefs that would prevent you from working weekends or holidays? Legalno je da vas pitaju da li možete da radite vikendom.
 • Do you have children? Do you plan to have children? Do you have adequate child-care arrangements? Legalno je da vas pitaju za broj osoba koje zavise od vas zbog poreske prijave.  

Na kraju intervjua imaćete priliku da postavite pitanja - obavezno pitajte nešto, jer u suprotnom poslodavac može pomisliti da vas njihova kompanija ne interesuje. Pitajte sve što vas interesuje o poziciji za koju konkurišete, o planovima firme, o trenutnom poslovanju... Ne zaboravite da se zahvalite na razgovoru i da pošaljete "Thank You Note", obavezno istog dana - po mogućstvu nakon nekoliko sati od završetka razgovora. Takođe, ne zaboravite da obavestite svoje reference da mogu dobiti poziv.  

Poslednja poseta:
Danas u 13:06
Donacije
Ponude
Pratite nas
Partneri